Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne díky představivosti komiksové Fanynky ožívá děsivý vrah, který má chuť zabíjet a klidně se pustí i do své stvořitelky. (Chupacabre)

Recenze (29)

tron 

všechny recenze uživatele

„Dlho sme sa nevideli.“ – „Mohli sme ešte dlhšie.“ Dona Manciniho všetci poznáme ako otca legendárneho Chuckyho. Ale ako scenárista má na konte aj Smrtiaci prízrak z roku 1988. To prišlo v rovnakom roku, ako prvá Detská hra a z tej sa nakoniec vykľula VHS-klasika, takže Don následne nemal veľa dôvodov pokúšať sa preraziť vo svete filmu aj inými projektmi a navždy zostal otcom vraždiacej bábiky. Smrtiaci prízrak je nenáročný a Don ho nerežíroval, iba k nemu napísal scenár. Režíroval chlapík, ktorý má na konte Piatok trinásteho 7, Watchers 4 alebo Ghoulies III, čo hovorí asi za všetko. Film stojí na nenáročných hereckých výkonoch, scenári, nad ktorým sa fakt neoplatí premýšľať a na peknej vizuálnej stránke. Baba oživuje kreslením komiksu gumené monštrum, ktoré krvavo vraždí vedľajšie postavy. Kebyže mám 14, je to film roka. Ale nemám. Už dávno nie. Presne kvôli takýmto béčkarským blbostiam ľudia pozerajú na horor pomedzi prsty. Našťastie to má len hodinu a trinásť minút, pričom len úvodná scéna s titulkami trvá viac ako 10. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Pokud to nebudu brát jako horor, ale jako zajímavě pojatou pohádku pro menší děti, je to celkem ucházející. Na takové téma až překvapivě koukatelné. Klasický styl 80. let a to je v mých očích velký plus. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký scenárista talianskeho pôvodu George Donald Mancini sa do dejín horrorovej kinematografie zapísal predovšetkým ako stvoriteľ kultovej postavy, reinkarnovanej vraždiacej bábky Chuckyho. Podľa jeho scenára bolo v priebehu rokov 1988 až 2017 natočených sedem častí tejto série. Posledné tri pokračovania aj sám režíroval. Avšak začiatok svojej kariéry odštartoval ako scanárista snímku "Smrtiaci prízrak", ktorý bol natočený v roku 1988. Je to podpriemerný, nijak výnimočný americký horror z konca osemdesiatých rokov minulého storočia, na ktorý sa časom úplne zabudlo. Oživlé komiksové monštrum zavraždí niekoľko členov umeleckej komunity. Týmto titulom Don Mancini veru dieru do sveta neurobil, podarilo sa mu až vtedy, keď predstavil horrorovým divákom Chuckyho. ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Comicsový kreslíř Colin Childress (Jeffrey Combs) stvoří s pomocí magické knihy monstrum, které vystoupí z jeho comicsu, a začne vraždit. Childress ho proto musí zničit, ale sám umírá. Po třiceti letech přijíždí do jeho domu na samotě Whitney, jeho fanynka, aby se zde inspirovala, jelikož tu je momentálně Institut pro umělce. Whitney netuší, že oživením comicsového monstra ohrozí i zbývající členy institutu, včetně dohlížející paní Briggsové a sebe. Spojení hororu s comicsem je ta nejbáječnější věc! Samozřejmě mohlo být více krve, ta je chytře hlavně v kreslených předlohách, na koupelnovou nahotu ale dojde. Bouře dodává filmu tu pravou atmosféru, monstrum je velmi pěkně udělané. Žádné laciné pixely. Kdo nemá rád pokleslé děsuplné brakové comicsy, nechť si schová odpady a nechá film být. Za mě spokojenost! ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Neviem z akého dôvodu bola tomuto hororu pridelená veková prístupnosť až od 18 rokov. Žiadne nechutnosti ani nahota sa tu neobjavili a prakticky všetka atmosféra bola postavená len na jednoduchých “baf lakačkách“ ako cez kopírák a na smiešnej oblude. Horor hlavne pre dorast, alebo skalných priaznivcov béčok akejkoľvek kvality. Intro s Jeffrey Combsom celkom navnadilo, škoda len že tak rýchlo odpadol. Vo dvojici s Debrah Farentino by im to určite pekne seklo. Len to by film ale nezachránilo, takže pre Jeffreyho je to vlastne plus, že sa na tom nepodieľal vo väčšom množstve. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Běda tomu kdo dá nestvůře podobu. Přemýšlet o zlu znamená zvát ho k sobě... Taková malá hororová 80ková jednohubka o komiksech co ožívají. Nestvůra vypadá působivěji spíš na papíře a taktéž nečekejte žádnou krev nebo vraždy na kameru(natožpak gore). Všechny vraždy jsou znázorněny v komiksu což vůbec není špatnej nápad(zároveň se tím ušetřilo). Jeffrey Combs se tu ohřeje jen úvodních pár minut. 3hvězdy. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé osmdesátkové béčko, které nemá vůbec čím překvapit, s nestrašidelným monstrem, nudnýma vraždama, žádným gore a ani nějakého pořádného vtípku jsem se nedočkal... Jediné, co mě vysloveně potěšilo bylo cameo Jeffreyho Combse , docela příjemný béčkový námět (zvláště když jsem fanda komiksů) a že Buechler sem tam dokázal nějakým záhadným způsobem vyčarovat docela příjemnou hororovou atmosféru... Ale i tak je Cellar Dweller docela slabý kus, který docela rychle vymizí z paměti a docela dost pochybuji, že bych si ho někdy pustil znovu... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Nedávám pět hvězdiček za Jeffrey "Re-Animátora"Combse,protže to bylo vážně jediné co mi na tomhle filmu vadilo,takže v tom nevidím jediné plus tohle filmu,spíše mínus. Celý film je stavěn na minumum hercí celý jejich počet není kromě herce co hraje příšeru ani deset a jednom domě. A to dá práci natočit tak působivý mrazivý horor,Buechler svými maskamy a efektamy nezklamal jako vždycky. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozny hovno, kde typka se snaží kreslit komiksy stejně jako ten ReAnimator před lety. Historie se opakuje zruda co vypada jak netopýr skrizenej s Halinou Pavlovskou vylejza z komiksu a dává facky nehtem, až ztoho ulitne jednomu hlava. Masky jsou sice pěkný, ale jinak to stojí za hovno. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Náhodný výběr z mé filmotéky tentokrát určil tento starý kousek a já samozřejmě nebyl proti. Námět oživlého monstra z komiksu vypadal docela slibně a navíc v hereckém obsazení figurovalo jméno Jeffreyho Combse. Béčka z osmdesátých let mě navíc málokdy zklamou a i samotná délka vypadala přívětivě. Byl jsem docela překvapený, že nám tvůrci nabídnou podobu monstra hned v prvních minutách, na což nebývám moc zvyklý. Přízrak sice na mě moc velký dojem neudělal, ale nebyl jsem ani vyloženě zklamaný. Mord pohledné dívky, trocha té nahoty a Jeffrey – to vše nasvědčovalo tomu, že tohle prostě nemůže dopadnout špatně. Bohužel jsem neměl ani páru, že Combs tu hraje jen vedlejší roli. Přesto patřil k tomu nejlepšímu, co tu bylo k vidění. Vytvořená atmosféra měla ty správné grády, ale tohle opojení netrvalo moc dlouho. Následoval totiž posun v čase a příjezd mladé Whitney. Což o to, Debrah Farentino byla pohledné děvče a ani Miranda Wilson nebyla k zahození, ale zbytek osazenstva mě zrovna moc nezaujal. Navíc příběh ztratil na tempu a já se začal lehce nudit. Naštěstí se brzy hlavní hrdinka pustí do kreslení a já si tak mohl alespoň užít velmi zajímavé kresby. Ty byly opravdu vydařené. O něco horší to však bylo u následujících mord scén. Scéna z koupelny sice potěší mužskou část publika, ale jinak se vše důležité odehrávalo vždy mimo záběr kamery. Což mě opět dost zklamalo. Snaha vytvořit depresivní prostředí, se dost míjela účinkem, stejně jako emoční výlevy většiny zúčastněných. Místy mi přišlo, že herci až moc okatě přehrávají. Navíc jsem v oněch dramatických chvílích postrádal pořádnou dávku napětí. Na můj vkus to bylo dost jalové. Na víc než průměr to však nemá ani omylem! 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Komiksy jsou zhoubou lidstva, já to říkám pořád. A už před třiceti lety o tom natočili film. Občas je až s podivem, co všechno šlo kdysi natočit. Tohle je tak prosté a jednoduché, až je to milé. Dneska se na to většina chytne asi díky Combsovi. Ale... Hlavní hrdinka je fajn a monstrum co se týče masky a vzhledu taky. A má to parádní osmdesátkovou atmosféru, hadry, účesy a to je vždycky plus. V podstatě takový dětský horror, i nahých prsou by si haranti užili. 2.5* ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PREMÝŠĽAŤ O ZLE ZNAMENÁ POZÝVAŤ HO K SEBE DOMOV." __ Určite odkiaľsi prevzaté úslovie poslúžilo ako laitmotív takmer televízne pôsobiaceho béčka o ktorom som sa náhodou dozvedel z jedného zoznamu o 100 najväčších TV a filmových monštrách, kde ,,Cellar Dweller" odsadil 99. priečku (na 1. mieste skončil Alien). Príšera predstavujúca údajne kombináciu upíra s vlkodlakom nepôsobí síce smiešne, pôsobivejšie stvárnená je viac na obrázkoch komiksu. Konfrontácia s ňou je v rámci kombinácie kreslených obrázkov a hraných scén omnoho účinnejšie než stvárnenie čisto filmárskymi prostriedkami, aj napriek niektorým výhradám vidiacich v tom zastierací manéver nízkeho rozpočtu. Tomuto šikovne zvolenému prístupu odpúšťam absenciu gore, predsa len aspoň letmý náznak pozostatku po obetiach by privítali viacerí. Zvýraznená brutalita by sa do filmu ani príliš nehodila, keďže v istom zmysle ho možno vnímať ako dielo vzdávajúce ,,v rámci možností" poctu starým hororovým klasikám nakrúcaných v 40-50 rokov minulého storočia. Každopádne ani takýto zámer nerobí zo ,,Smrtiaceho prízraku" žiadne mimoriadne dielo. Vystavaný dej má značné rezervy (v prológu z pred 30 rokov hrá súčasná hudba), kvôli čomu v ňom absentuje logika a konanie postáv nedáva hlbší zmysel. Preto možno súhlasiť s tvrdením, že ide o film pre málo náročného diváka, alebo pre nedospelé publikum. Znázornené poprsie, resp. cenzúrovanú nahotu beriem ako neoddeliteľnú súčasť béčkovej kinematografie 80. rokov. Hlavná hrdinka nevyzerá vôbec na zahodenie, no pokiaľ by som sa mal bez vyzradenia záveru k nemu aspoň málo vyjadriť, povedal by som: Všetci do jedného boli mizerní umelci, takže si to zaslúžili. (67. hodnotenie, 18. komentár k filmu) ()

fcreading odpad!

všechny recenze uživatele

Smiešne odfláknutý horor od Johna, režiséra Piatku 13 7.časť. Všetko by bolo v pohode nebyť zbytočne, naťahovaného konca, a Jeffreyho Combsa - známeho predovšetkým z Re-Animátoru, len ma trošku zamrazí, že si Combs nezahral dlhšie, ale pri jeho typickom hereckom umení, sa mu ani nečudujem. Príšera vyzerá presne ako z papieru, načmáraná s dlhými vlasmi, a hrubým, idiotským nosom. Atmosféra žiadna, komiksy sa množia, brutálnosť nulová, gore efekty sa akoby vytratili a s nimi aj B-čková zábava. Ešte dobre, že to trvalo len1 hodinu, inak by som to vypol. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Úžasné... Toto ani nie je béčko. Film má luxusnú kameru od Sergia Salvatiho, parádne praktické gore FX a gore efekty, skvelú "búrkovú" atmosféru a vynikajúci, pomerne originálny príbeh, nehovoriac o úžasnej symfonickej hudbe. Sympatickú hlavnú hrdinku a výborný, kreatívny koniec. Za to by sa nemusela hanbiť ani žiadna dnešná produkcia, pokiaľ by nebola zahrabaná vo woke bullshitoch a digitálnom hnuse. Balzám na dnešnú dobu, tvorbu a život:) ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohto filmu sa chytila ta reziserska lama menom John C. Buechler. Dejova linia je uplne dementna, strasidelna atmosfera je ciste vakuum, hnoj. 0 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Komiksy ožívají proč ne, k tomu banda rádoby umělců pod jednou střechou co chtít víc? Snad jen lepší zpracování a herce. Plus je jen rok vzniku, že se to částečně nechá omluvit. Jednou a zapomenout. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Být Cellar Dweller natočen teď, tak nedosahuje ani těch dvou hvězd, ale z tohoto starého hororu prostě čiší ten nádech 80´ let a to tomuto filmu dává své kouzlo. Mimo to vizuální stránka, tedy co se týče komiksových ilustrací, byla nádherná. Za mě to stačí. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Divný komixový slasher. Na jedné straně sympatické postavy, originální propojení komixu a skutečného světa, na druhé příšera jak z filmu pro děti (zubatý přerostlý Yoda?) a naprostá absence gore. A když už jsem se smířil s tím, že je to dětský horor, přišel beznadějně špatný a pitomý konec, který se do stylu filmu vůbec nehodil. Tak nevím pro koho to bylo natočené. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Buechler je údajně expermentátor, což se tady projevuje tím, že za některé pasáže nechává promluvit komiksová okénka. Ve své době to zřejmě zabíralo, nyní je film ale zajímavý jen tím, že tu hraje mladý Combs. ()

Reklama

Reklama