Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lord Doom, krutý vládce temné planety Proyas, chce ovládnout celou galaxii, a začít hodlá na Zemi, na kterou sešle pohromu v podobě obří mořské nestvůry Kraa. Aby zabránil zásahu Vesmírné policie, vyřadí z provozu jejich nejbližší kosmickou stanici, avšak na cestě pomoci už je mimozemský tajný agent Mogyar, jehož úkolem je útok obrovské příšery zastavit. Mogyarovi se však nepovede přistání a místo v Itálii se ocitne v New Jersey. Musí proto překonat potíže s cestováním, stejně jako se svým vzhledem a přízvukem, uzavřít spojenectví s lidmi a pokusit se zabránit katastrofě. (Israha)

(více)

Recenze (2)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dříve než si Dave Parker natočil Hory zalité krví, natočil pár sračiček a tohle je jedna z nich. Tohle sci-fi je možná jedno z nejlevnějších scifíček co existuje. Charles Band který film produkuje se moc nepředvedl. Kraa! Je pitomina o mořský příšeře, která má asi 5 metrů a ničí vše co jí přijde do cesty, takhle to nezní špatně ale šílená levnost se na filmu podepsala žádný orgie teda nebudou příšera se objeví jednou za půl hodiny(a to nemluvím o tom že film má 69 minut z toho těch 9 minut úvodní a konečné titulky) a když se objeví je to hrůza. Pak mezitím sledujeme jakéhosi zlého pána Dooma, a partičku uchyláků kteří zachraňují zemi před velkým KRAA!! Kraa je vážně špatnej film, kostýmy vypadají jak když se spojí Star trek a Strážci vesmíru. Efekty jsou příšerné vypadají jako malůvky a navíc mnohdy nedodělané. Asi 2x jsem si všiml zeleného pozadí a pak byl střih a už byl obraz:-). Herci příšení ještě horší než v těch Strážcích vesmírů. A ani Alison Lohman se nepředvedla, i když je to její prvotina. KRaa! je film kterým se vyhněte obloukem, možná jen zarití fandové příšer ten film mohou zkouknout, ale ani jim nezaručuju že se jim bude líbit. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Velmi nízkorozpočtová záležitost, která ale má své momenty - sympatické a ke klasikám žánru odkazující retro efekty, nadsázka a výrazný sebeparodický element, tu očividné (plakát Emmerichova Godzilly) a tu zase rafinovanější (design finální zbraně) ukázky toho, že režisér má (nejen) v kaiju žánru nakoukáno a chce své oblíbené věci citovat. Zásadním problémem je, že těch nápadů (a to nejen dobrých, ale jakýchkoliv) je na celovečerní film nedostatečné množství. Ta hodinová stopáž sice na papíře působí jako docela krátká, ale materiálu tu zde je tak na jeden díl Power Rangers, zdaleka ne na celý film. V důsledku toho, a navzdory docela bláznivému tempu děje, jsou všechny scény (ty akční a destrukční nevyjímaje) natočeny pomalu a bez dynamiky, fóry jsou rozesety daleko od sebe a jako celek to ani moc nedrží pohromadě a nestrhne. Škoda, při zhuštění z toho mohl být parádní půlhodinový kraťas, který by v té roli na pomezí pocty a parodie žánru fungoval výborně. Při 69 minutách jde peklužel spíš o podprůměrný celek s některými povedenými dílčími momenty (samozřejmě z pohledu diváka, kterému titulní monstrum připomíná Příšeru z černé laguny; který pozná Maser Cannon a ví, které monstrum používalo jako zbraň sonický paprsek; který viděl aspoň pár dílů Ultramana a kterého pobaví mimozemský strážce pořádku v podobě přerostlé škeble, mluvící s italským přízvukem). ()

Reklama

Reklama