Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist – pomsta Scara

  • Japonsko Hagane no renkindžucuši: Kankecuhen fukušúša Scar (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Bratři Elricovi se střetnou se sériovým vrahem, který má velkou jizvu na čele a ukáže se jako zatím nejtěžší protivník. (Netflix)

Recenze (12)

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Sledovat přenesení “pokémon” kreslených prkenných ksichtů do hrané podoby je něco otřesného. To, co přirozeně patří k animovaným pohádkám je v hrané podobě naprosto nekoukatelné. Plus asijský humor, který je nám na hony vzdálený. Postavy ležící ksichtem na zemi, v pozici “na obět vraždy” imitující mdloby v doslovném přenesení stylizace expresivní  pózy kreslené postavy, to je prostě bizár. Pro mě nezáživný styl. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jsem upřímně překvapený, jak dobře to vypadá. je potřeba to vnímat jako velkou poctu a takový lepší cosplay straz, ale v rámci toho je to fakt skvělé a zábavné. Technika se dostala dost daleko, aby tyhle filmy už nevypadaly směšně a dala se z nich čerpat ta láska k původnímu materiálu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to horsi nez prvni dil. Lacine nasili v akcni fantazii nejlevnejsim zpusobem. Je to pocitove delsi nez je stopaz a nejsou tu zadne okamziky zabavy. Uplne bezduchy, nedovareny film. Tvurci si ukousli vic, nez mohli rozkousat. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Netušil som, že v Japonsku je toľko latentných gayov. Ale budiš, homosexuálne fantasy je určite prelomom v ázijskej kinematografii. Pokusy o vtipné akčné scénky zabavia asi fakt len diváka z krajiny vychádzajúceho Slnka. Vizuálna stránka dobrá, ale postavy také lacné. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Úplne taká istá pre mňa nezaujímavá a zmätočná píčovina so zlými hercami a ešte horšími efektami ako jednotka. 1 z 5 ()

ER 

všechny recenze uživatele

Výpravné fantasy, které se svým stylem odkazuje na kung fu filmy let minulých. Jen tady lítají kromě pěstí i nějaké čáry máry. Dějově jde o vršení akčních scén, kdy se postavy zjevují a mizí, jak se jim chce. Humor je určený spíše pro asijského diváka. Fandové si film asi užijí, vizuálně je to povedené. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Prvý diel som pozeral tesne po dočítaní mangu, takže som mal alchimistickýsvet celkom zmáknutý. Priznám sa, že dnes si už nepamätám ani prvý film ani mangu, takže som nebol tak v obraze. Každopádne sa mi počas sledovania veľa vecí vybavilo, čo znamená a co sa mi aj zdalo, že tento film je ešte vernejší predlohe, než tomu bolo v prípade filmu z 2017. Páčilo sa mi, že je to spracované detailnejšie,  ale bola to iba určitá časť, takže nejaké pokračovanie by malo prísť. Mohli to radšej natočiť ako seriál a nie vydať film raz za 5 rokov. Snáď tak dlho nebude trvať natočenie pokračovania. Herecké výkony ako aj efekty neboli nič moc, ale na také jedno pozretie slúžiace ako pripomenutie príbehu to postačilo. 5,2/10 ()

SmajdalfCZ1 

všechny recenze uživatele

Na kvalitní filmový počin to nemá, ale hodnotím to z toho hlediska, že to anime mám opravdu rád a jsem rád, že se k tomu něco točí, ikdyž to není nejkvalitnější počin. Beru to jako sraz cosplayů. A moje 3* v tomhle případě nelze brát jako jako 3* u jiných filmů. Líbí se mi, že v tom pokračují, ikdyž teda hlavní kámen úrazu, který mě zde odradil je ten, že jsou zde časové skoky stejně jako v prvním díle a postavy, které se jednu scénu snaží zabít, si v další scéně tykají. A samozřejmě i efekty jsou občas nedostatečné, ale to člověk z nostalgie a lásky k téhle anime/manga sáze odpustí. ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Prokletí filmových adaptací populárních manga předloh pokračuje. Pokračování filmového Fullmetal Alchemist trpí stejným problémem jako jednička a tím je kontinuita celého příběhu a jednotlivé až přespříliš dlouhé skoky v ději, které běžný divák nepochopí. Vizuál se samosebou opět povedl, byť místy jde vidět kde se šetřilo a místy je to vyložené odfláknutý tak moc, že by to zvládl prvňák v malování líp. Ona ani ta vyložené přesypaná plejáda postav nedokáže utáhnout celý děrovaný příběh, byť se casting opravdu povedl (ehm teda až na Armstronga, který je fakt k smíchu). Kdyby se tvůrci nebáli jít vlastní cestou a pár maličkostí poupravit, nic zlého by se nestalo, jelikož ten silný důraz na původní mangu je kolikrát ke škodě. Tři alchemisti z pěti. ()

Milo384 

všechny recenze uživatele

Jepší než první díl. Nebo už jsem si zvykl na tento styl filmu. Příběh zajímavější a souboje dobře udělané. První díl ode mně dostal 3*, takže teď dávám 4*. ()

Reklama

Reklama