Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Tritonu, největším měsíci planety Neptun, ukazuje vedoucí výzkumného týmu Nabel svému šéfovi Saxovi novou zbraň - robota s mimořádnými schopnostmi. Sax chce robota použít k ovládnutí Země a dá Nabela jeho vlastní zbraní zlikvidovat. John Canyon létá vesmírným kamionem. Má přítelkyni Cindy, kolem které se točí mladík Mike Pucci. Cindy chce letět za matkou na Zemi, ale nemá šanci získat letenky. John jí slíbí, že ji na Zemi dostane, pokud si ho Cindy vezme. Dojde k potyčce s dopravcem Kellerem, při které se Mike postaví za Johna. Keller je nešťastnou náhodou zabit a John, Mike a Cindy prchají. V nouzi jim pomůže další dopravce, jehož zásilku podivného obsahu musí spěšně dopravit na Zemi. Dostanou se ale do potyčky s hvězdnou policií a padnou do rukou únosců vesmírných lodí... Kdo je jejich velitelem a co skrývá záhadná zásilka? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně béčkové až na kost, ale na druhou stranu překvapivě koukatelné. Pár správně laděných hlášek, Dennis Hopper na drogách a na hodině a půl načrtnutý svět, který si Stuart Gordon vymyslel cestou napříč státy v kamionu se svým kamarádem (sranda). Tohle je silně komediálně laděné sci-fi, s dobře dávkovanou akcí, které si pohraje s několika motivy a vás poté vyplivne jako Hopper nadbytečné sliny ze svých úst... Pro přežití času v jeho ústech je rozhodně potřeba nadhled, oblíbenost sci-fi žánru, který je použit i v mnoha vesmírných klišé a na závěr i chuť vidět Debi Mazar (ta holka je stvořená pro nahé scény nebo role mimozemšťanek:)) s minimem oblečení... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Gordonův pokus o space operu bohužel krachuje na podcenění základů žánru. "Vesmírní trakeři" mají parádní a nápaditý koncept - namísto obvyklého oživování pohádek či westernů v kulisách barvitých sci-fi světů přichází s marginálním žánrem trakerských filmů (vedle amerických klasik jako "Convoy", "Black Dog" či "White Line Feever" má své příspěvky také v japonské kinematografii v sérii "Torakku jaró" i v porevoluční střední Evropě ve "Fontáně pre Zuzanu 2"). Jenže Gordon a scenárista Ted Mann nejen že nedokáží přenést tirácký étos do svého vesmírného dobrodružství, ale navíc nemají ani sympatické hrdiny, kteří by film dokázali nést. Nepomáhá tomu ani herecké obsazení, protože Stephen Dorf a Denis Hopper spíš vyznívají jako hodně marné klony Luka Skywalkera a Hana Sola než sehrané duo. Opět se navíc potvrzuje, že Gordon je sice velký hračička co se týče speciálních efektů, ale nic jiného kloudně režírovat neumí, přesněji řečeno ho to vůbec nezajímá. Jakmile nastoupí dialogové scény, kterých je tady o poznání více než v jeho předchozích předváděčkách mechanických efektů, jakákoli energie ze scén rázem mizí a nahrazuje ji jen topornost televizních inscenací. Výsledkem je tak jakýsi podivný "Star Trek" či "Červený trpaslík", ale bez pořádného humoru, charismatu či dobrodružství. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"MÍT KONEČNÍK, TAK SE POKÁLÍM." Po ROBOTU JOXOVI a PEVNOSTI STRACHU další pohodové sci-fi béčko od Stuarta Gordona (známého spíše svými adaptacemi Lovecrafta), které jsem objevil díky HBO. Vesmírný truck vezoucí vražedné roboty, sexy astronautka svlečená do spodního prádla a ohrožovaná vilným kapitánem pirátů (v podání mého oblíbence Charlese Dance) se skleněnou prdelí a s protézou penisu nahazovanou jako motorovka - to jsou hlavní ingredience tohohle vesmírného dobrodružství. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Vlastně proč ne. Je to country béčko, a nestydí se za to. Stejná estetika a přístup ke krvi apod. jako v Total Recall nebo Space Troopers, inu zlaté devadesátky. Blboučký děj není tak úplně blboučký, a pokud neusnete, docela se budete bavit. Hopper tedy, pravda, trochu hraje, aby to už měl z krku, ale jeho postava je stejně jako u ostatních docela uvěřitelná, pominete-li ochotničení. Krásný balanc na hraně parodie na kdeco, bez trapnosti. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na Tritone, najväčšom mesiaci planéty Neptun, vyvinula zbrojárska firma nesmierne účinných a špičkovo vyzbrojených vojenských robotov. Vyrobili tisíce geneticky modifikovaných biomechanických super vojakov. Pomocou nich chcú ovládnuť Zem. Na ich nenápadný prevoz na modrú planétu si najmú súkromného vesmírneho truckera Johna Canyona. Ten ani len netuší aký nebezpečný náklad vezie. Dobrodružná jazda vesmírom môže začať. "Space Truckers" je dosť nudný béčkový sci-fi film. ** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ten hlavní záporák byl prostě super! Když nahazoval své pohlavní ústrojí jako nějakou sekačku, rodiče byli dost na haluzi a přemýšleli jak to okecají. Zbytečně. Vůbec jsem nechápal :-) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Aaaa, kolikrát jsem to jen viděl! Teď mi přijde, že to HBO nasazovalo tak často jen proto, aby vymývalo naše budoucí mozkovny lačnící po gurmánských filmech totálním béčkovým odpadem! Nikdy ale nezapomenu na tu děsnou roštěnku a na její strašidelnou zkušenost s kapitánovým chladivým údem :-). ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem se celou dobu bavil, až na pár vyloženě již trapných hlášek hlavních hrdinů se to velmi líbilo co do efektů a příběhu.. :-) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

V devadesátkách vznikaly ty nejlepší sci-fi punkové filmy. Odehrávající se v lacině vypadajících kulisách, se směšnými triky, nezřídka překvapivě slavnými herci, záměrně retardovaným scénářem... a plné nezřízené zábavy. Tohle, nebo třeba Tank Girl... pro milovníky divného braku jsou to zapadlé klenoty. 7/10 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Byl jsem spokojen! Dostal jsem přesně to, co jsem čekal od sci-fi o vesmírných kamioňácích, možná i mnohem víc. Stuart Gordon byl brakový vizionář. Dennis Hopper jako hlavní hrdina (jak tomu moc často nebývá) je naprosto cool a jeho vesmírné eskapády bych sledoval klidně na ploše nějaké série více filmů. Vesmírní trakeři jsou dosti naivní, přesto uvědomělá a skvěle stylizovaná podívaná s hláškujícím Hopperem, děsivými vražednými roboty, v čase zmraženou milf Barbarou Crampton a over-the-top rolí pro Charlese Dance, no co víc od toho, lidi, chcete? ()

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

Jako bych se díval na nějakou nesmyslnou, ubohou pohádku pro děti. Bčkové sci-fi je hodně lichotivý kompliment této slátaniny... - 8. 3. 2010 - 1/3 + 1/2 filmu - 0% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek ještě docela ušel, ale pak už to bylo jen hloupoučké a naivní, ale ne schválně, ale prostě tak nějak - nijaké. Navíc ta holka vypadala spíš jako starší ségra toho mladýho truckera. Spojení tématu tiráků a country s vesmírem není špatný nápad, a trochu z něj těží i seriál Firefly, jenže tady je to celé takové upocené, nahonem, i když některé triky nejsou špatné. Dennisi Hopperovi jsem toho kosmického tiráka nevěřil a on sám podle mne netušil, jestli ho má hrát jako protřelého a mazaného chytráka, nebo vychcaného podrazáčka, který jen dělá ramena. Dívat se na to dá, pobaví to, i když se to vlastně odehrává jen ve čtyřech pěti lokacích (bunkr, bar, raketa, ještě větší raketa, nemocnice), ale celkově jsem čekal větší bžundu a zábavu, víc zvratů a víc absurdních situací, kterých tady je fakt málo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané, vizuálně sice docela dobré, dějově to drží pohromadě, ale komediálního mi na tom přišla opravdu jen erotická předehra hlavního záporáka. To byla jediná komediální scéna filmu. Nelze nevidět místy kopírování hvězdných válek. Větší zábava to určitě bylo pro tvůrce a herce točit, než se pak pro diváky na to dívat. Ono teda jako nějak nelituji, že jsem si to pustil, vyložená ztráta času to nebyla (některé efekty a scény jsou na koukání dobré), ale jinak film ve mě vůbec nic nezanechal. Od Gordona teda radši dál jen horory, Barbary Crampton jsem si vůbec nevšiml.... ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Filmu se musím lehce zastat, protože je to komedie a jako komedie by měl být brán. I když někdy příšerná blbost. Ale bavil jsem se. Chlap s tím umělým penisem byl dost ujetý. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Space opera, ktorá mi úchylným štýlom a divnou atmosférou pripadá ako mix Piateho elementu a Sudca Dredda. Technickú stránku mal Gordon vždy v malíčku, ale tentoraz príbeh príliš pútavý nie je a postavy sú len divné, ale kladné nie sú príliš sympatické a tie záporné dostatočne diabolské. Občas som sa na nich všetkých akurát zasmial. Ďalším veľkým záporom filmu je PG-13 rating, takže tentoraz sa Gordon nemôže vyžívať vo svojich klasických slizkých nechutnostiach. No a bez nich nemá v akčných scénach čo ponúknuť. Po rokoch už ani triková stránka neohúri. Takže výsledkom je divný sci-fi experiment, ktorý tak nejak nevyšiel po žiadnej stránke. Snáď len spotená Debi Mazar v zelenom spodnom prádle za niečo stála. 4/10. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Existují žánry, kde musí tvůrci přijít s geniálním nebo šokujícím nápadem. Pokud nemá ani jedno, tak ať se děje vůle boží. Přimhuřuju obě oči, protože jde o můj oblíbený žánr. ()

Reklama

Reklama