Reklama

Reklama

Kon'ja, sekai kara kono koi ga kietemo

  • Japonsko 今夜、世界からこの恋が消えても (více)
Trailer

Videa (7)

Trailer

Recenze (3)

Thomas_xxxxx 

všechny recenze uživatele

Konečne niečo kvalitné z ázijskej tvorby. Má to myšlienku, spád, dej, je to pútavé, aj keď sa nájdu hluché momenty a hlavne človek vie, čo sa v tom film deje, čo pri plno ázijských filmoch mám problém zistiť. Za mňa milé romantické prekvapenie z Japonska. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet z 50 First Dates, ale v takom serióznejšom prevedení, aké si takáto diagnóza v podstate aj zaslúži. Japonci sú na takéto romantické drámy naozaj dobrí (čo sa však nedá povedať o ich teatrálnych komédiách), takže aj toto zvládli veľmi dobre. Príbeh bol milý a pútavý, malo to kvalitný spád, a aj chémia medzi dvomi ústrednými postavami ma bavila. Dialógy mohli byť aj o kus lepšie (miestami boli trochu trápne), ale čo sa dá robiť. Celkovo spokojnosť, a hoci je to pomerne smutný film, tak bol príjemným spestrením dňa. 4* ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Dobře a přirozeně napsané filmy je vždy třeba ocenit! Tohle je jeden z nich. Námět o dívce, která vlivem nehody ztrácí krátkodobou paměť a každý den se probouzí do „stejného“ dne, aniž by si pamatovala, co se událo den předešlý, moc dobře známe – většina lidí asi především v podání Adama Sandlera a Drew Berrymore ve filmu 50x a stále poprvé. Ale i Japonci tuto romantiku už jednou zfilmovali jako 50 kaime no First Kiss. Tento film je však i přes stejný námět a romantický žánr velmi odlišný - jak provedením, tak příběhem. Už jenom to, že vše začíná ve chvíli, kdy se hlavní postava dozví, že se jí naopak po několika letech paměť napravila a je schopná si znovu pamatovat vše, co prožívá. Načež se pak vracíme do minulosti, abychom viděli, co se mezitím událo a postupně odkrývali ztracené vzpomínky. Je to tak trochu „detektivka“, protože divák opravdu netuší, kam film směřuje. Je to romantický film, ale rozhodně ne tak přímočarý a předvídatelný, jak jsme zvyklí. A to je na něm zajímavé. Navíc tvůrci zachází s námětem velmi citlivě a všechny postavy jsou napsané tak krásně a přirozeně, jak se to moc ve filmu nevídá. Žádné karikatury, umělá dramata, ani ždímání emocí. Filmu se daří dojmout diváka zcela přirozeně a toho si moc cením. Snad jediná výtka – filmu by prospělo nějaké to krácení na konci. Stopáž už tak byla dost dlouhá a závěr ještě zvolnil tempo, takže se tím jaksi rozmělnil. Na celkovém dojmu však ani lehce rozvleklejší konec moc neubral. Film se pro mě zařadil mezi přední japonskou filmovou romantiku. Nádhera! (Viděno 19.9.2022 v kině Aeon Cinema, Okayama.) ~(4,6)~ ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama