Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chronos Corporation je firma, ktorá pomocou genetických operácii mení ľudí na Zoanoidov - monstrá s nadludskou silou. Jej cielom je nastolenie nového rádu, kde Zoanoidi prevezmú vládu nad svetom. Posledným krokom je získanie špeciálnej mimozemskej zbrane zvanej Guyver, ktorá svomu nositeľovi dáva obrovskú silu. Tá sa však náhodou dostáva do rúk nič netušiacemu mladému mužovi, ktorý sa stáva poslednou nádejou ľudstva.

Film vychádza z japonskej komiksovej predlohy Yoshiki Takaya - "Bio-booster Armor Guyver", podla ktorej bol natocený aj 12-dielny anime seriál. (kitano)

(více)

Recenze (50)

kitano 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchy pribeh tohto b-cka je velmi jednoduche tolerovat a z to z toho dovodu, ze film je vrchovato zaplneny skvelou pracou maskerov a tvorcov specialnych efektov. Film je vlastne takou prehliadkou velkeho poctu roznych mutantov, z ktorych kazdy je jsvojou vyzazou jedinecny. Na samom vrchole je samotny Guyver, ktoreho prevedenie je skutocnou majstrovskou pracou. Staci sa tak uvelebit pred telku a pripravit sa na paradnu zabavu plnu maskerskeho umenia, niekolko podarenych specialnych efektov, slusnej akcie a to vsetko doplnene o nadsadzku a humor. (8.3/10) ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

I malé děcka jsou pořádně nakrknuté, když jim někdo sahá na oblíbené hračky. Co má pak řvát fanda původního OVA seriálu, potažmo druhého dílu, když se mu dostaví takový škvár do pracek? Místo brutálních Zoanoidů dostane rapujícího "Jar-Jara" s korálky na krku a z Balcuse, jako Zoalorda zůstane směšně gumové monstrum, jež si odskočilo z dotáček 16. série Power Rangers! Tudy cesta nevede a seč se tvůrci snažily dodržet děj manga předlohy, tak převedení pro US publikum a celkové zpracování to zazdilo perfektně. Ty 2* jsou ze soucitu a hlavně za Guyvera, který jako jediný stojí za něco. Alespoň do pokračování... ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Guyver je mizerně natočený film s pekelně pitomym scénářem, špatným herectvím, hroznou režií, kamerou i střihem. Působí jako nějaký amatérský studentský filmeček, což také v podstatě je - velká část štábu jsou debutanti. Z řady běžných amatérských Béček a Céček ale vybočuje propracovanými maskami, což je jediný důvod, proč se na tuto podivnost dívat. Steve Wang se inspiroval japonským anime seriálem a vytvořil film, který působí jako ukázková prezentace jeho práce. Ne režisérské, ale maskérské. Na tomto poli totiž má jen malou konkurenci. Výsledný film je šílená žánrová směska, potácející se mezi souboji se špatnou choreografií, nudným kecáním a hloupými vtipy. Ale vidět potyčku mezi člověkem v mimozemském kostýmu a lidskou rybou, plus ještě Marka Hamilla deset let po Star Wars na naprostém dně, to vlastně stojí za to. Jen mě mrzí, že samotný Guyver je takový neschopák. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Přidávejte po hvězdě, pokud splňujete něco z následujících: je vám plus mínus šest let, jste rapující černoch ze zaostalého amerického ghetta, máte rádi gumová 90s' monstra, Mutronics je váš první film anebo máte rádi Reanimátora, nebo když máte stejnej vkus jako já a gebíte se tak mocně, že přijdete o hlas, když se Marku Hamillovi nejdřív zblázní noha a potom zmutuje do nějaké smutné hromady tykadýlek. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Autor se inspiroval komixy a kresleným japonským seriálem. Jeho skalní fanoušci nebyli filmem zrovna nadšeni, avšak takovým případem je i Pán Prstenů a kam to dotáh? Dostal 11 oscarů. The Guyver (v Evropě dostal z nepochopitelných důvodů název Mutronics) sice nedostal žádné oscary, ani nebyl nominován, avšak dokáže zaujmou svoji originalitou a akčními scénami, kde proti sobě mutanti používají kung-fu. Masky jsou dobře provedené a stejně tak je impozantní i proměna lidí na nestvůry. Za pozornost rovněž stojí Mark Hammil (Luke Skywalker), který si už pak ve filmech moc nezahrál. Zde ho můžete vidět ve vedlejší roli detektiva. Film je míchanice několika žánrů. Tváři se jako sci-fi, komedie, akční film a mohla by se tam najít i trocha toho horroru . Možná proto má u některých lidí takový úspěch. Mutronics jsem viděl ještě jako malý a od té doby patřím k fanouškům celého fenoménu Guyver. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Jefrey Combs hraje v tomto filmu postavu, která se jmenuje Dr.East. Ve filmu Re-Animator hraje postavu, která se jmenuje Dr.West. (Pumiiix)

Reklama

Reklama