Reklama

Reklama

Milionář Steven Price otevřel nový zábavní park s domem hrůzy a zorganizoval speciální narozeninový večírek pro svou ženu o které ví, že ho podvádí. Je však dost překvapen, když z pětice hostů není ani jeden z těch, kterým nabídl milion dolarů, když přijdou. Kromě jeho manželky se ve strašidelném zámku objevili - záhadný doktor Blackburn, sekretářka Sára, novinářka Melissa, motocyklový kurýr Eddie a podivínský pan Watson, syn bývalého majitele domu. Když se za hosty zavřou ocelové mříže a uzavřou se všechny východy, Price tuší, že něco není v pořádku, protože to není to, co sám připravil. Je možné, že dům žije vlastním životem? Šest lidí se stalo jeho vězni a čeká je noc hrůzy. Když první z nich přijde o život, ostatní si uvědomí, že tento strašidelný dům, který měl sloužit k zábavě, je domem skutečného zla. Kdo z nich přežije tuto noc? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Klasická hororová vyvražďovačka, která nenabízí nic zvlášť originálního, ale zato vám přinese pár skutečně krvavých scén. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nepostrádá to atmosféru, spád ani zvraty, ale ve chvíly, kdy ke konci nastoupí počítačem vytvořená obluda (na které se znatelně odráží nízký rozpočet) je veškerý dobrý pocit rázem v tahu... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ach jo, to zas jednou byla ztráta času. Nesympatické postavy v čele s excentrickým milionářem, kterého bych si býval přál vlastnoručně zavraždit, nepřehledný a nelogický děj a závěrečné překvapení v podobě počítačového monstra to zabilo úplně. Z toho domu se mohlo dostat mnohem víc. Škoda. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, jestli má jinak excelentní herec Geoffrey Rush takovýto film zapotřebí. Je to horor, jakých už byly natočeny desítky a ještě stovky natočeny budou. "Originální" námět i zápletka, herci mají postavy napsány tak, aby i infantilní divák záhy odhadl, kdo zemře jako první a naopak, kdo přežije do konce, ani hudební stránka není nijak výjimečná, takže to ani nemůže být jinak, než za 2 *. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Prvních pět minut jsem byl mile překvapen a žil jsem v domnění, že se jedná alespoň o žánrově čistý film, který by mě mohl trošičku zaujmout. Leč bohužel to opět nevyšlo a vylezla z toho silně neučesaná směsice ne nejhoršího hororu s dementní podobou podřadného thrilleru. Co se hororu týče, sám o sobě by působil vcelku slušně a občas dokázal i mírně postrašit, ale pouze do té doby, než se na obrazovce objevila infantilní podoba toho, co mělo představovat hlavní zlou sílu dne. Ostatní dějové zápletky však byly zoufale neuspořádané, zmatené a nesmyslné. Člověk by za Boha nepochopil, kdo tu koho chce zabít, za co nebo za kolik, proč, zda se mu to podařilo, anebo jestli to udělal úmyslně či jen náhodou. Máte skoro jistotu, že ten jehož mrtvolu vidíte rozstřílenou nebo jiným způsobem zneškodněnou je na sto procent živ a co nevidět se odkudsi vynoří, aby způsobil ještě větší zmatek. Abyste pak pochopili, že tento hrdina je už nadobro mimo hru, musíte vidět jeho hlavu alespoň na dvacet kroků od zbytku těla. ()

movie 

všechny recenze uživatele

O poznání béčkovější a drsnější podívaá než De Bontuv ZÁMEK HRŮZY, ovšem v hodnocení sou na tom oba snímky stejně. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Předně: od snímku jsem toho moc nečekal. Když se tedy následně mé očekávání naplnilo, tak mě to vlastně ani nemrzelo. Na filmu mě zaujalo: pár příjemně propracovaných detailů, některé dobře natočené sekvence, (povětšina) zajímavých interiérů domu (nikoli exteriéry) a k zahození nebyla ani cover-verze skladby „Sweet Dreams (Are Made Of This)“, kterou nám (místo Annie Lennox) tentokrát nazpíval Marilyn Manson. To, v čem film značně ztrácí jsou především: podprůměrné herecké výkony, nijak výjimečný scénář, závěr filmu, kde jakékoliv a jakkoliv udržované napětí přechází v nudu etc. Shrnuto a podtrženo: pokud chcete vidět kvalitní horor, pak na DŮM HRŮZY nekoukejte. Pokud však chcete vidět nenáročný „klasický béčkový horor“, pak DŮM HRŮZY není (zas tak) špatnou volbou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Čo povedať. Ako jednohubka uspokojivé, no v žiadnom prípade sa to druhýkrát pozrieť neopovážim. Nebyť desivej hudby, ktorá pri bububu veciach spravila svoje, nedokukám to. Takže tretia star ide zvukárom. Trošku nechápem obsadenie. Škoda iných rolí. 55%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Z poměrně slibného začátku se však postupně vyhrabal obyčejný neatmosferický vyvraždovací paskvil, jakých je spousta. Ztráta času. 15%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Podobný jako LOĎ DUCHŮ a 13 DUCHŮ, oproti tomu prvnímu je to mírně strašidelnější, ke "třináctce" mu ale chybí lepší triky. Je to jen další laciná slepenina s nějakým domem, kde se něco stalo, někdo tam umřel a teď tam dost možná někdo umře zase. Alespoň, že tam byl Geoffrey a Famke, ačkoliv ani jeden z nich si něco tak hroznýho nezasloužil. No, co čekat od filmu, kde je za děsivej moment považováná scéna, kdy se sfetovaná sestřička ptá zafáčovanýho doktora: "A co na to vy, doktore Vannacutte?" Načež doktor Vannacutt na znamení nesouhlasu vehementně zakroutí hlavou a řekne: "Blblblblblbl!" ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinke piatich ľudí bola excentrickým milionárom Price-om ponúknutá odmena vo výške milión dolárov za to, že strávia noc a dožijú sa rána v jeho tajomnom dome hrôzy, bývalom psychiatrickom ústave pre nebezpečných šialencov vo Vannacutt. Spočiatku pohodový večer sa časom mení v boj o život. Potenciál vďaka výberu prostredia neskutočný. Bohužiaľ, ako to už býva zvykom, narábanie s ním už bolo slabšie. V konečnom dôsledku musím skonštatovať, že to nebolo zlý film. Pár scén bolo nápaditých, čo bolo plusom. A bolo by to bývalo ešte lepšie, keby sa v závere neobjavilo to "monštrum" v kvalite Commodore 64'. Bohužiaľ, takto nemôžem inak - 50%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmové horrory o strašedilných domoch mám celkom rád. Je to zaujímavá téma. Avšak v prípade amerického filmu "Dom hrôzy" to na mňa vôbec nezapôsobilo. Nenašiel som si žiaden vzťah k postavám, nezaujal ma dej, predvídateľné ľakačky na mňa nefungovali, absolutne ničím ma to neprekvapilo. Nudil som sa od začiatku až do konca. Tento snímok je vraj remake rovnomeného horroru z roku 1959. Ten možno má svoje kvality a ak niekedy naň natrafím, rád si ho pozrem. No titul "Dom hrôzy" z roku 1999 už viac do svojho prehrávača nevložím. ** ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Fakt by mě zajímalo, kde se vzal Rush v takovéhle sra*ce. Pokud by se autoři drželi příběhu o původním sanatoriu a natočili retro film v tomhle stylu, mohla by to být hororová bomba a velice svěží vítr v tomhle zatuchajícím žánru. Místo toho jste ale nuceni přetrpět zoufalou partičku ztrapňujících se kvalitních herců v naprosto stupidním filmu a jednu ukázku velice špatných digitálních triků. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nuda, šeď a horrorový (pod)průměr. Nesympatičtí hrdinové, neoriginální zápletka, atmosféra tak v 5 minutách filmu a strach to taky nevyvolá skoro žádný... Ani nevím, proč dávám 2 hvězdičky. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

První zhlédnutí u mého kámoše - milovníka hororů - s partou lidí z dob ZŠ bylo vcelku pozitivní a film se nám líbil. Bylo to asi tou jeho vymakanou technikou, kdy si připadáte jako v kině a bedničky všude možně vás při napětí a lekačkách dokáží dostat do varu. Po pár letech jsem měl možnost film vidět v televizi a velmi jsem se těšil. Zklamání bylo zřejmé, protože film není nijak výjimečný. Atmosféra na postarší televizi taky nic moc a samotný děj na mě už moc nezapůsobil. 45% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na to, že tu hraje dost známých a kvalitních herců, tak to opravdu není nic moc. Myšlení postav, děj, efekty... Všechno by se dalo zařadit do škatulky - tohle nemusíte vidět... ()

Reklama

Reklama