Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Watty Watts (Gil Bellows) obyčejný zlodějíček, se jednoho dne dostane do průšvihu. A to ve chvíli, kdy na jedné ze svých akcí jeho věčně sjetej parťák zastřelí prodavačku. Od té doby to jde s Wattym z kopce. Nešťastnou náhodou jeho přítelkyně Starlene Cheatham (Renée Zellweger) zastřelí dva rangery, kteří jim jdou po krku a tak už Wattyho a Cheatham nehoní jen texaští rangeři, ale i federálové. Navíc mu jdou po krku zabijáci, od jejichž šéfa si Watty půjčil peníze. A tak prchá se svojí přítelkyní do vytouženého Mexika. (maverick10)

(více)

Recenze (16)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Solidní gangsterka, ktera nepostrada osobity styl a herecke kouzlo Renee a Gila, jako Bonnie a Clyda. Bohuzel se reziser boji prekrocit mantinely prvni pulhodiny a tak se drzi pri nich az do konce filmu. Skoda, potencial to melo vetsi. Ale stejne tento snimek vybocuje s prumeru americke tvorby a tak musim hodnotit nadprumerne ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejspíš jsem přišel na to, co na tomhle světě potřebuju...tenhle film tedy rozhodně ne. Začátek vypadá slibně, zbytek se ale rozbředává v omílání stále stejného, podaného stejně. Dvě hvězdičky dávám také jen kvůli Renée Zellweger a Gilu Bellowsovi. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Podle mě režisér a scénárista nevěděl, o čem chce vyprávět. Skončilo to jako mišmaš, na kterém jsou nejlepší výkony ústřední dvojice. Čekal jsem víc. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Americká nezávislá kinematografia sa vyrútila s ďalším opusom: niečo na štýl tarantinovských filmov. V tomto prípade však evidentne chýbalo režisérovi napozerané, resp. nažité. Tomu zodpovedá i nezáživný výsledok, po dlhšom odstupe plynúci do slastného zabudnutia. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Drobná událost a už je z ní průšvih a to pak babo raď! A co hledat za šětsí v Mexiku, když tolik mexikánů hledá štěstí v U.S.A.? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Film z časů, kdy Renée Zellweger ještě nevypadala jako opuchlé růžové prasátko. Nízkorozpočtový pokus o texaské crazy road movie, natočený stejného roku jako Natural Born Killers, v trochu podobném duchu i stylu, ale mnohem méně povedený. Nejsem snob a nevyčítal bych mu tu nízkorozpočtovost (ovšem třeba ten hraniční přechod s Mexikem mohl být trochu přesvědčivější, než dřevěná závora s budkou na rozestavěné dálnici a u ní dva uzenáči). Ale nesedlo mi a nebavilo mě to exaltované a afektované přehrávání všech zúčastněných, i když chápu že to byl režisérův záměr. Proto dávám jen dvě hvězdy. Ale třeba postavy Starleniných hippie rodičů, nebo oddávajícího soudce byly výborné. Stačilo by bývalo ubrat na té herecké přepjatosti a šaškování a dal bych minimálně o jednu víc. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem prvních asi čtyřicet minut a poté jsem začal usínat. Nevím, jestli únavou nebo těmi celkem trapnými dialogy. Ono opravdu není jednoduché udělat film v tarantinovském duchu, i když se to jeví jako ne moc velká dřina. Tarantinovské filmy totiž stojí na takových jakoby nicneříkajících dialozích. Dialogy zde působí jako parodie na podobné filmy. Úvod v obchůdku byl příslibem, pak se ale nedělo celkem nic. Netajím, že by mě další pokračování nezajímalo. To ale čistě jen ze zvědavosti. Ne proto, že bych si myslel, že by se snad tento film mohl kvalitativně posunout trochu výš. Takže za prvních čtyřicet minut dvě hvězdy s tím, že nevěřím, že by se to někde dál zlomilo. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

94, rok Pulp Fiction, rok ukecaných gangsterek. Vedle Tarantina představil své pojetí taktéž Talkington. Tarantino vytvořil kult, Talkington jen ukázal Petera Fondu jako ochrnutého hipíka. Největším neduhem jsou rozhodně dialogy a kamera. Dohromady vytvořená kaše působí překotně a nepřehledně. Ve filmu se opravdu špatně orientuje. Nejsvětlejším bodem je výkon Bellowse u kterého nechápu proč zapadl a vlastně nejslavnějším jeho výkonem je role v Ally McBeal. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

René Zellweger nemám rád a koneckonců se to projevovalo i v průběhu sledování téhleté věci. Popravdě musím říct, že film u mě klesnul už na začátku, kdy dochází ke krádeži, zatímco R. Zellweger stojí v noci s autem u krajnice a čeká na obrněný vůz převážející peníze, aby ho zastavila. Chtěl bych vidět, jak zrovna tihle profíci (tady jel paradoxně jenom jeden, aby ta krádež byla asi snažší) zastaví někde ve tmě, otevřou dveře a nechají se svádět, oblbnout a spoutat... To by rovnou mohli ty peníze rozdávat! :D Prostě a jednoduše mě to nezaujalo, nebylo to ničím zvláštní a ani dobře filmařsky zvládnutý. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Pokus nezávislého filmu jít cestou bastarda z videopujčovny se moc nepodařil (Tarantino je genius a málokdo ho může alespoň trošku napodobit). Průměrný film, topící se ve své zmatenosti a bezprostřední bezradnosti režie a scénáře. ()

binsladin 

všechny recenze uživatele

Tradiční schéma spravedlivých zlodějíčků, proti zbytku světa Výborný film s ještě lepší úvodní scénou, drží tempo až do konce. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Jde o potrhlou cestu dvou milenců za svobodou. Žádná scénka není zcela normální, není ani vtipná, ale stejně z výsledku vzejde dobrý pocit. Konečně jsem poprvé viděl Renée Zellweger ve filmu, když je to taková hvězda :-) ()

Scorn_ 

všechny recenze uživatele

Když není příběhově moc na čem stavět (koneckonců možnosti gangsterského párečku na cestách jsou omezené, to máme loupež, vražda, láska, sex, pocit svobody...), je fajn když se tomu dá zajímavá forma, jako v případě Stoneových Zabijáků (který jsou ještě ke všemu ze stejnýho roku). Škoda. ()

Gormie 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších tarantinovek, která má několik skvělých scén, ale do čtyř hvězdiček tomu něco chybí. ()

Callie 

všechny recenze uživatele

Tak neskutečně stupidní příběh, že jsem se až bavila. Chvilemi to připomínalo, odvar z Pulp F. nebo z Takových normálních zabijáků nebo nevím ještě z čeho. ()

watchtower 

všechny recenze uživatele

Před 10-ti lety mně to s titulkama jako mlaďocha hltající filmový klub na ČT sebralo nějak víc než dnes s odstupem. Škoda. ()

Reklama

Reklama