Reklama

Reklama

Hrůza pod zemí

  • Česko Hrůzy pod zemí (více)

V tomto hororovém příběhu, inspirovaném povídkou H.P. Lovecrafta, jsou lidé z osamělého městečka terorizováni a vražděni zrůdnými monstry, která obývají podzemí místního hřbitova. Posledních pět vyděšených obyvatel sebere odvahu a rozhodne se s těmito parazity rázně skoncovat. Jejich zoufalý plán je však překažen bandou nebezpečných zabijáků, kteří se v honbě za tajemstvím, ukrytým v jednom z hrobů, nezastaví před ničím... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (51)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S filmy podle Lovecrafta je to těžké, většina je nepovedených. Osobně mám nejraději ty, které se točí okolo mýtu Cthulhu, ale tenhle snímek není úplně špatný. Velkým plusem je, že se většina odehrává na hřbitově - večer, kříže, hroby, temné stíny a blížící se bouře. Samotní obyvatelé podzemí nejsou špatní, byť divákovi mnoho strachu nenaženou. Jsou spíše odporní, ale po maskérské stránce zdařilí. Některé scény mohly být lépe dotaženy. Zápas dvou ženských postav v dešti na hřbitově sliboval lítý boj v bahně se strhaným oblečením, leč nakonec si všímavý divák uvědomí, že souboj je až okatě předstíraný. Hezké jsou pády mezi tlející mrtvoly i cesty tunely, podařená je ohňová show. Škoda, že celkově má člověk pocit až přílišné podoby s filmy první půle 80.let, z nichž mnohé však měly větší grády. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem teda velmi nespokojen s filmama od Full moonu, myslel jsem že to bude tím že prostě jejich nový filmy za moc nestojí, ale teď jsem tak trochu v rozpacích protože tohle mě teda vůbec nebralo. Což o to příšera vypadá pěkně a sem tam i atmosféra je pěkná, ale tak neuvěřitelně mě tu štval ten příběh a ty postavy nevyjímaje, v tomhle je film hodně mimo mě, ale na druhou stranu se jedné o klasicé béčko. Ale já jsem těžce nespokojen. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stane, že překlad titulu krásně vystihne podstatu filmu. "Hrůza" to opravdu je, ale leda tak ke sledování. A pod tou zemí se obrací samotný Lovecraft! Jedná se zhruba o takový ten typ průjmu, který chcete mít brzo za sebou a ne a ne skončit. Ruce pryč nebo se od tohodle zamažete jedna radost! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s názorom, že výber prostredia, je v tomto smere to najpútavejšie. Nuž ale na mňa samotný snímok ako celok pôsobil tak neskutočne nesympaticky. Herecké obsadenie a ich výkony sú skutočne na prah biednej úrovni, scenár v podstate ani neexistuje, pričom aj keby sa réžia "rozkrájala", toto sa napriek nápadu nedalo dotiahnuť na lepší výsledok. Špatné, podpriemerné, nijaké .. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Klasické deväťdesiatkové béčko s tomu odpovedajúcim rozpočtom a hereckým obsadením. Prekvapivo slušné masky a temná atmosféra. Vtedy to bolo prakticky nepozerateľné, ale s odstupom desaťročí fajn a milé béčko. Lovecrafta som v tom každopádne necítil ani omylom, každopádne ide o adaptáciu poviedky Číhající děs (bola publikovaná napr. v zbierke Barva z kosmu od Carcosy). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Do úlohy Benetta bol najprv vybraný David Hemmings, lenže nakoniec z toho zišlo, pretože vznikla obava, že Hemmings ako už pomerne známy režisér, ktorý mal práve za sebou celkom úspešný film Čierny kôň (1992), bude príliš zasahovať do réžie aj ako herec. Vybrali teda Jona Fincha, lenže paradoxne ten robil to isté. (Arsenal83)
  • Trailer filmu obsahuje minimálne jednu scénu, ktorá sa v hotovom filme nezachovala. (Arsenal83)
  • Pôvodne mal byť tento film z Bandovej spoločnosti Full Moon Entertainment produkovaný ešte jeho predošlou spoločnosťou - Empire Pictures, a na režisérsku stoličku mal zasadnúť Stuart Gordon. (beso74)

Reklama

Reklama