Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecká výprava objeví v podzemí "ztracený svět", obydlený jeskynními lidmi a dinosaury. Do toho přilétá na Zemi mimozemšťanka (Sybil Danning) s roboty, která chce zajmout nějaké pozemšťany. Typický opus céčkového krále Freda Olena Raye (HVĚZDNÝ KRIMINÁL: ÚTĚK, HOLLYWOOD CHAINSAW HOOKERS, HVĚZDNÝ LOVEC). (choze)

Recenze (9)

Tai_K_B 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak strašná krávovina, až je geniální. Jde o naprosto klasickou ukázku béčkové produkce osmdesátých let s nulových rozpočtem, kterou je potřeba brát s nadsázkou, a kde celý děj spočívá v tom, že banda lidí pobíhá po jeskyni sem a tam a vystačí si s několika naprosto primitivními triky a maskami, ještě primitivnějším námětem, s velmi úsměvnými akčními scénami a naprostou absencí choreografie, s  prehistorickými potvůrkami dodělávanými na počítači, s futuristickými dopravními prostředky a s variací na robota Robbyho ze Zakázané planety, který má dokonce místo i v závěrečných titulcích (zde se píše, že postavu Robby, the Robot, hrál Robby, jinými slovy, že hrál sám sebe). :-) Nepostradatelné jsou v takovémto typu filmu samozřejmě spoře (místy vůbec) oděné divoženky pod vedením mimozemské dominy v černé lesklé kůži (Sybil Danning), ozbrojené nepraktickým ale zato opravdu velkým mečem. Jako jediná z dam pobrala tolik inteligence, že mluví – navíc, světe div se, anglicky. Ale zase jí nepobrala příliš, protože po skalnaté divočině pobíhá v 15 centimetrových podpatcích. A když je to tam tak přecpáno ženami, nemůže přirozeně chybět ani pohledný mladý sympaťák (Jeffrey Combs), který na ně působí jako mucholapka a nakonec je potřeba ho před nimi zachraňovat. Já si celých těch 18 minut, než se tam Combs konečně objevil, říkala, proč měl proboha zapotřebí brát roli v tak nebetyčné hovadině, když měl v té době na kontě už úspěch z Re‑Animátora a From Beyond. Odpověď přišla hned v páté větě, kterou pronesl: „Jsem archeologický stážista z Miskatonického institutu.“ (Lovecraftovci vědí.) ;-) Na úsměvnosti snímku hned na začátku přidává písemné prohlášení režiséra, že se jedná „o naprosto pravdivý příběh“ a „fakt si z vás neděláme srandu“… a na konci poznámka v titulcích: „Natáčecí lokalita: střed Země“. Scénář sám o sobě vůbec není špatný – je z těch všech složek, co u tohoto počinu hrají roli, řekla bych vůbec nejlepší, místy docela vtipný, sebeironický, s neotřelými nápady, ale holt pouze do chvíle, než hrdinové dojdou k záhadné jeskyni a „odvážně se pustí tam, kam se dosud člověk nevydal“. (Mimochodem když už tady tou parafrází z předchozí věty zabrušuji do Star Treku… točeno je to ve Vasquez Rocks. [Trekkies vědí.]) Zkrátka jsou tam všechna klišé, podle kterých se tehdy točily všechny ty „zbytečné“ filmy, a proto je to taková sentimentální perlička, u které se člověk královsky pobaví. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ta 3 jest samoz. za Sybil na jejích nikoli jak se mylně domnívá Tai 15cm, ale stěží 10cm. podpatcích. A i tak jí to nečiní žádné potíže v jakémkoli terénu, zatímco ty dnešní mají schopnost zakoupnout i v teniskách na rovině. Natožpak v těhle působivých Hromnicích.;-) Combs je roztomilý (jako vždy:) a má holt pacholek jeden kliku při jisté scéně s ní a co tam u všech ňader dělá dr.Jacoby?;-) Urvaná hlava byla fajn, ale ten ´´konec´´ moc nepotěšil. Chci onu II už jen s Alien Queen (ne tam s TOU) která zde opravdu moc nebyla.:( V každém př. považuji již nějakou dobu za čest, že ji mám ve V the series.;-) Special quest star Robby v.2.0 ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ferdo, Ferdo! Keď ja ťa mám tak rád! A nie som sám. Tak prečo nám to robíš? Pri každej tvojej vykopávke čakám ,,pecku,, a ty nie a nie. V úvodných minútach som tomu začal veriť, ako krásne si natočil urvatie ľudskej hlavy akýmsi dementným a nechutne vyzerajúcim jaskynným človekom. Super! Ako si natiahol úvodné titulky na 10 minút, ich prešpikovaním scénami obsahujúcimi, o čo vlastne pôjde. Paráda! A potom? Ti hanba! Toto sa nerobí, milý pán režisér. Zabudol si zrejme, že rozpočet ti dáva niekto z rovnakej milosti, ako sa mi dívame na tvoje filmy a aj tak si sklamal, opäť. Tvoj DEEP SPACE zostane neprekonaný. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Pro zájemce a fanoušky pokleslé zábavy naprostý skvost. Cesta do středu Země (jeskynní lidé - kanibalové) kombinovaná s Cestou do pravěku (souboj dinosaurů) umocněná prsatou velitelkou, které sekundují Amazonky z Penthousu a robot, shánějící diamanty na pohon svého vesmírného plavidla. Film plný hlášek a úsměvných scének. Natočeno za šest dní s výborným hereckým obsazením. ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

miestami su sceny tak naivne .. ze nestranny pozorovatel ma pocit ze reziser ma za sebou len 4 ry rocniky zakladnej skoly , popripade ze strednu skolu absolvoval tak ..ze ju navstevoval len v stredu ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen za 6 dní. (Pumiiix)

Reklama

Reklama