Reklama

Reklama

Božské kapky

(seriál)
  • USA Drops of God (více)
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zatímco celý vinařský svět truchlí nad smrtí Alexandra Légera, jeho odcizená dcera Camille se dozví, že jí nyní patří otcova výjimečná sbírka. Než však Camille bude moci dědictví získat, musí ve zkoušce smyslů porazit Alexandrova chráněnce Isseie. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Naby 

všechny recenze uživatele

Za me velice zajímavá záležitost a rozhodne to patří k tomu lepšímu co jsem posledni dobou viděl. Seriál se odehrává v různých koutech světa a dávají si opravdu záležet, aby to bylo dost často hodne hezké místo. Zaroven me bavila ta multijazycnost a různé kultury. Jeste nedávno (tak 2 roky zpet) jsem to viděl snad poprvé, ze se v seriálu mluví několika jazyky a přišlo mi to super jak z důvodu zajímavého poslechu, tak z logiky, která jasne říká, ze by to tak bylo i v reálu. Cela chemie příběhu funguje super, stejne jako napětí s lasky mezi hlavními herci. Celkem 4,2* ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Božské kvapky sú jedine tie na nervy. Hlavne pri ďalšom z radu seriálov, ktorý nemá s logikou a zdravou psychikou nič spoločné. Vínny sklad bol síce pekný, herci ako-tak tiež, ale primitívny vzorec - nevera/poloviční súrodenci/veľké dedičstvo už nie. Navyše nejaká drbnutá súťaž a naučiť ženu, ktorá celý život žerie iba fazuľu a ryžu, identifikovať všetky vína. Drbe? Navyše degustácia tých vín mi už išla riadne na nervy. Furt iba ovoniavala, holengala s pohárom, vypľúvala ako taká piča. Proste vypijem a bodka. Koniec sentimentálny a trápny. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Občas dělám to, že zkouším seriály, které bych si za normálních okolností vůbec nepustil. Tento se na platformě Apple TV objevil náhle, herecky mě nijak moc nezaujal a námětem mě vlastně taky kdoví jak neoslnil. Ale tak co, říkal jsem si. Zkusím a když tak po prvním díle zavrhnu. Jenže tady to bylo přesně naopak. Nic jsem nečekal a byl po prvním díle doslova nadšen. Námět vychází z japonské mangy (která pokud jsem pochopil dobře u nás nevyšla) a vypráví příběh mladé francouzské holky, které umře táta a ona jede do Japonska (kde posledních cirka deset let žil) na pohřeb. Tam ale zjistí, že táta, který na ní poslední léta totálně kašlal, měl nemalé mění v podobě světově největší sbírky vín. Jenže aby to jmění získala, musí se utkat s klukem, kterého její táta v posledních deseti letech učil someliérství. A aby to nebylo jednoduché, oba mají splnit tři úkoly, čímž vlastně ten zajímavý námět díl po díle krásně rozkvétá. Seriál se odehrává buď na francouzských vinicích, což je prostředí samo o sobě poutavé, nebo v Tokiu, což samo o sobě také stojí za zájem, protože Tokio je nesmírně fotogenické. No a díl za dílem se tu odvíjí příběh dvou lidí, které spojuje smrt jedné legendy ve vinařském oboru. Celou dobu je to na takové krásné čtyři hvězdičky, kdy jsem se na seriál koukal vysloveně s chutí a radostí. Pátou si ale seriál vysloužil samotným závěrem, který mě překvapil přesně tak, jak bych si u pětihvězdičkového seriálu představoval. Takže suma sumárum. Za mě osobně jedno z největších seriálových překvapení posledních let a další důvod občas jít proti proudu a zkusit něco, co bych si za jiných okolností nikdy nepustil. ()

Gallienus 

všechny recenze uživatele

Nepatřím k těm, co pijí víno. Chuťově mi to nic neříká, takže neumím ocenit to nadšení, které kolem tohoto nápoje panuje. Přesto se mi ten příběh líbil, i jeho zakončení mi tak nějak sedlo. Dopadlo to vlastně tím nejlepším možným způsobem, takže jsem byl i po poslední epizodě opravdu spokojený. Což se mi ne vždy při sledování nějaké série stává. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

svým způsobem obdivuji lidi co jsou schopni poznat z jedné sklenky nejen odrůdu vína, ale pomalu i jméno toho kdo ho sbíral a přesný čas kdy bylo sebráno, protože sám poznám pouze bílé od červeného, ale jinak jde cokoliv kolem vinařství těžce mimo mě. A velmi podobné je to i s tímhle seriálem. Ten sice není vůbec špatný, má svoje silné momenty a manga podle které vznikl může být zajímavá, ale většinu času mě to celkem míjelo Možná kdyby měly kapky o dvě-tři epizody méně, mohlo by to být lepší, ale takhle je to pro mě (byť ne úplně zaslouženě) jen lehčí nadprůměr....60% ()

Galerie (60)

Reklama

Reklama