Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oba měli třicítku za sebou a potkávají se jen na rodinných oslavách a při podobných příležitostech. Najednou mezi nimi začne být něco víc, než jen příbuzenský vztah… (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Romantická a velice úsměvná komedie a zároveň alespoň pro mě určitě jeden z nejúspěšnějších evropských snímků 70.let. Marthe (Marie-Christine Barraultová) a Ludovic (Victour Lanoux), jsou oba nešťastní v manželství, poznají se na svatbě, díky které se stanou bratrancem a sestřenicí. Na první pohled v sobě najdou určité zalíbení a z důvěrného přátelství se vyvine velice hluboký milenecký vztah. Brzy potom svou lásku zveřejní. Všechny pokusy bývalých partnerů manželství ještě zachránit ztroskotají. Na konec filmu při oslavě vánočních svátků Marthe a Ludovic oznámí svým rodinám že chtějí i nadále žít spolu. Za opravdu mladou krásnou a sexy Marthe a několik lechtivých erotických scén dávám nakonec za 3*. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak byl tento film ve své době oceňován na festivalech a dočkal se i nominace na Oscara, jsem byl naladěn na cosi mnohem vážnějšího, více artového a trochu se i bál něčeho kontroverzního. Trvalo mi přes polovinu stopáže, než jsem plně přistoupil na to, že jde „jen“ o romantickou komedii, do té doby jsem se s pozorným sledováním celkem bavil (a napjatě čekal, co přijde dál), od té doby jsem se bavil skvěle i hlasitě! Nutno dodat, že přes choulostivější téma v podobě incestu mezi vzdálenými rodinnými příbuznými jde o romantickou komedii nesmírně inteligentní, ztvárněnou velice civilním způsobem, s povedeným scénářem a cekem realisticky zachyceným prostředím rodinných oslav i pohřbů. Obě Marie v rolích manželky a milenky-sestřenice vynikají kouzelně přirozenou krásou a charismatický Victor se nejenže po většinu filmu nákažlivě usmívá, ale ještě i vtipně tančí! Bavil mě i svěží hudební doprovod a postava chlapečka fotícího na rodinných sešlostech vždycky ty nejožehavější tajné momenty. A pak přišla ta „zásadní“ scéna, kde jsem plně pochopil, že akademikům a porotcům ve své době ke zbláznění zřejmě stačil kousek lechtivé erotiky a po devíti letech od oscarového razítkování zadnice v režii Jiřího Menzela, zde máme během milostných hrátek vzájemné malování nejrůznějších obrázků rovnou po celém těle. :o) Líbilo se mi, že v rámci žánru komedie si film svůj příjemný nadhled udržel i během vážnějších momentů – i ten neúspěšný pokus o sebevraždu podřezáním si žil vyznívá svým vyústěním doslova groteskně. Pěkný kousek. [85%] ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Všechno kazí hrozný dabing (asi pět dabérů mluví všechny hlava nehlava), i bez něj je ale lyrika filmu na pováženou. Dva vzdálení příbuzní se dají dohromady a rozdávají si to dokonce i na Štědrý den v kruhu rodinném, zatímco děti je pozorují klíčovou dírkou. V klídku, v pohodě, ani neopustí své pošahané polovičky, spolu randí, jako by to byla ta nejsamozřejmější věc pod sluncem. Komedie to tedy opravdu není, nejste-li ochotni se zasmát logice Pascala ospravedlnění před Marthou. Obě hlavní ženské postavy docela pěkné, M-CH B navíc svlečená. Info pro dabingforum: V českém znění Veronika Freimanová, Jiří Štěpnička, Antonín Navrátil, Dana Syslová, Helga Čočková, Lenka Kořínková, Antonín Molčík, Tereza Duchková a Nikola Hořejš. Překlad Karel Major, Produkce Jiří Beránek, Režie českého znění Julius Matula, Pro Lucernafilm studio vyrobil Golem film. ()

MR007 

všechny recenze uživatele

Neslané nemastné, nepřišlo mi to ani jako francouzský film, spíš bych to tipoval na Polsko :-) Ale možná mě ke špatnému hodnocení přivedl i nekvalitní český dabing. ()

Reklama

Reklama