Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent Steed má zjistit, kdo a proč vyhodil do vzduchu laboratoře programu Prospero. Podle videokamer to byla vedoucí programu, atraktivní kráska Emma, ta to však popírá a svou nevinu hodlá dokázat tím, že Steedovi pomůže dopadnout skutečného pachatele. Dvojice se dostane na stopu boháče De Wyntera, který šéfuje spolku PARAPLE a podle všeho nejen dokáže ovládat počasí, ale také si do svých služeb pořídil Emminu dvojnici. S každou stopou je jasnější, že ďábelský zločinec se chystá svým vynálezem vydírat svět a zničit přírodními katastrofami každý stát, který mu odmítne zaplatit. Steed a Emma jsou jediní, kdo ho mohou zastavit. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

castor 

všechny recenze uživatele

Na výsledku je znát, že je podivně sestříhaný, zbrklý, zmatený. Působí jako voják, kterému granát vybouchl přímo pod nohami, sice přežil, ale na plátně jsme svědky usilovné snahy zachránit, co se dá. Takže srdce sice ještě tepe, ale zbytek je na tom špatně. Výrazná a nápaditá výtvarná stylizace filmu ještě leccos zachrání. Stejně jako herci, samozřejmě včetně Umy v latexu. Jinak velká škoda. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Pani Peelová dostáva bonboniéru. Nachádza v nej lístok s textom Zdvihnite slúchadlo. Zazvoní telefón. Pani Peelová dvíha slúchadlo. - Presne v tomto duchu sa nesie celý film, o ktorom si však nemyslím, že je hlúpy. Je divný. Ak sa niekomu nepáčili napr. Dravci, je dosť možné, že sa mu nebudú páčiť ani Pomstitelia. Všetko je tu dojemne starosvetské, balansujúce na hranici jemnej irónie a sarkazmu - čaj je životodarnou tekutinou, kvôli ktorej sa odkladajú i rozhovory ďalekosiahlych politických dôsledkov ("Áno, ale až po čaji." "Pochopiteľne."). Z rečičiek o počasí sa stáva film celý zasvätený počasiu. Agentka s povolením zabíjať môže mať vysoko cez šesťdesiat a v obliekaní mať vkus ako slečna Marplová. Medzi oboma agentmi opačného pohlavia to riadne iskrí, nikdy však neurobia nič, čo by neprešlo cenzúrou snemovne lordov (ak dáma vnikne do pánskeho klubu, vyzlečený pán je riadne zakrytý najnovšími Times). Do tohto absurdne hypnotického sveta skvele zapadá i absurdne hypnotický surrealizmus Belgičana René Magritta - v zámockom parku stojí telefónna búdka, na záhradný labyrint sa znáša roztvorený dáždnik. Myslím, že predkovia 11. vojvodu z Marlborough (súčasného vlastníka toho ozrutného zámku Blenheim) sa v kryptách rozhodne neobracajú. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Tak si to zhodnoťme...najprv mínusy: trápne dialógy,dosť zvláštne chronologicky poňatá doba,infantilná scéna "osej nahánačky" s ešte infantilnejšími efektami... plusy: Uma si mala možnosť vyskúšať "šermiarske scény" pred Billom, hlavný hrdina ako fetišista, Sean ako monzunofil :,,ľudia by sa nemali báť byť vlhkí" , auto s čajovou súpravou, čaj vždy, všade a za každých okolností, zloduchovia zamaskovaní ako macíkovia. Vyhodnotenie: kebyže to má možno iných "rodičov" mohlo sa to podariť, takto však z toho vyšiel nepodarený pokus o recesiu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jen z úcty k Seanu Connerymu dávám aspoň jednu hvězdu. Tohle dostali do ruky totální břídilové - scenáristou počínaje, přes casting až po kameru, střih a hudbu. Vše je špatně. Chybí jakákoliv gradace scén, jejich vypointování, práce s napětím. Ano, snaží se to být vtipné, a možná za jiných okolností by to i fungovalo. Jenže to by musel fungovat scénář, která nectí žádné zásady řemesla a jde jen o odfláknutý, narychlo spíchnutá produkt. Herci samotní mají charisma dubu v lese, nějakému jiskření mezi Umou a Ralphem by věřil snad jen duševně postižený, většina linií a hodně postav nejsou dotaženy do konce, některé věci se okecávají div ne hodinu, ale věci zásadní pro příběh se řeknou jen tak mimochodem (asi i to mělo být vtipné, jenže tohle je totální zpackání právě té práce s napětím). Kam to ten Sean Connery jen vlezl! Pořád chtěl dělat nějaké ekologické agitky a něco jiného než akční filmy, ale tohle snad je pod jeho úroveň. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jako ono to má své světlé stránky; hudba, kostýmy a ta absurdní dávka anglického klišé udělaná Američany, jenže ono je to prostě strašně blbé. Co věta to trapas, pořádná zápletka nastane až na začátku druhé hodiny, a to jen krutě béčková, Sean Connery hraje naprosto tragicky, a je to hrozně sestříhané. Hodnotit film podle takového střihu je jako hodnotit estetickou kvalitu Big Benu po té, co mu prasknou hodiny. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama