Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Po "dospělejší" podívané Ve službách Jejího Veličenstva, kterou ale většina, zdá se, nepřijímá, tu máme očekávaný návrat k pitomině, což je asi přesně to, co diváci od Bonda chtějí. Úvod mě nicméně bavil, Bondovo hraní si na někoho jiného bylo fajn. Byl jsem taky naivní a myslel jsem si, že tvůrci možná toho Bloefelda skutečně chtěli vyřešit na začátku a jít dál. No bohužel. Místo toho ho hraje třetí obličej ve třetím filmu za sebou a já už to prostě neberu. Jsou tu nicméně některé vynikající scény, kdy je Bond opravdu v úzkých (zejména rakev, ale i potrubí či návštěva u Bloefeldových), tyto scény jsou ale bohužel vyváženy faktem, že jejich rozuzlení či podstata je totální pakárna. Bonda totiž není možné prostě zastřelit, když k tomu máte tisíc příležitostí, musíte vymyslet úplně absurdní způsob, jak se ho zbavit, aby mohl najít nějaký jiný absurdní způsob, jak z té situace uniknout. A těchto scén je tu nějak povážlivě víc, než v předchozích filmech. Případně máte tisíc příležitostí, jak ho zabít, ale vymyslíte, že ho prostě jen zajmete, protože proč ne, to se nikdy nevymstilo. Bloefeld nikdy neváhá, když má obětovat nějakého svého spolupracovníka, přeci by nebyl stejně tak nemilosrdný vůči své hlavní nemesis. Já vím, že to prostě musím brát jako pohádku, ale holt já pohádky moc nemusím. Většina žen, které Bond ve filmu potká, jsou daleko zajímavější než hlavni bond girl. To ovšem platí pouze do návštěvy domu Willarda Whyta. Tam nastane asi do té doby nejhloupější scéna Bonda vůbec a je to taková anticipace toho, kam Bond bude směřovat za vlády Rogera Moora. Oceňuji však nakonec to, že ukončení působení Conneryho zároveň udělalo na nějakou dobu tečku i za neustálým vrácením Blofelda, který je sice většinou fajn, ale už ho bylo dost. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Slabší scénář, ale vynalézavé akční scény. Connery se (herecky) loučí poměrně důstojně, bondovský šarm tam je, ale víc než sekáče z minula připomíná břichatého strejdu. Dokončení linie s Bloofeldem je dost povedené, honička v lunochodu mě vrátila do dětství a stylové vraždící duo určitě sloužilo za inspiraci Franku Millerovi v Sin City. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Opět další zajímavá a dostatečně akční bondovka. Zdejší Blofeldův představitel je asi nejslabší ze všech jeho představitelů a Jill St. John jako bondgirl, u také byli lepší. Všechno zachraňuje duo Wint & Kidd a skvělý Sean Connery. Ostatně s Connerym není špatná bondovka žádná (ani "Nikdy neříkej nikdy"). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Více než jindy je na Connerym znát, že mu o nic nejde (což mu tentokrát, rozhodnutému, že další bondovku nenatočí, vážně nešlo). Uvolněnější atmosférou mají Diamanty nakročeno k pozdějším blbůstkoidním mooreovkám. Můžeme jenom spekulovat, jakou roli sehrála snaha vyhovět americkému publiku (celý film se natáčel v USA) a jakou poněkud narychlo spíchnutý scénář. Nezapomenutelní jsou dva očividně homosexuální padouši, podáni jako postavy přicházející do Bondova univerza z vesmíru podobně vzdáleného jako černošští gangsteři v následujícím Žit a nechat zemřít. Jestli někdy někdo napíše práci na téma Bond a menšiny, s chutí si ji přečtu. 70% Zajímavé komentáře: PALINO, Mahali ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Agent 007 na svém americkém turné asi hodně papal hamburgery, neboť se jeví mírně opluskaný a vůbec celkově působí unaveným dojmem přepracovaného geroje. Přidejte si nenápaditý scénář, těžkopádné akční sekvence a duo kašparů Wint a Kidd s vizáží dělníků chotěbuzské ocelárny a bez nějakého dlouhého pátrání se dostanete k důkazu, že diamanty jsou sice možná věčné, ovšem aura Conneryho jako nejlepšího Bonda nikoliv.. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (42)

  • Když Jamese Bonda (Sean Connery) pronásledují tři jezdci na tříkolkách, jeden z nich havaruje a ulomí zadní kolo. Později je ale jeho tříkolka v pořádku, on na ni opět nasedá a pokračuje v pronásledování. (Martin_Happy)
  • Postavu Jamesa Bonda si mal v tomto filme zopakovať George Lazenby, avšak odmietol. (ČSFD)

Reklama

Reklama