Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Skuteční Bondové pro mě byli a stále jsou pouze dva: Saen a Pierce, všichni ostatní byli jen výplní při hledání toho pravého představitele, případně nepovedeným pokusem přinést do Ianova světa novou krev. A tady se vrací Sean zpět na místo činu ve výborné kondici a náladě (byť starší) a nahrazuje parodii Bonda Lazenbyho. Jediná škoda, že příběh poněkud nudí a táhne se bez nějakého napětí nebo akce (a nemusí jít zrovna o rvačky a střelbu) a místy je to spíš až parodie na akční film, včetně dvou zabijáků. ~~~ 2,5* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Conneryho bondovka = tři a půl hvězdy, zaokrouhleno nahoru. Největším průšvihem Diamantů je scénář. Je, co do příběhu, nezajímavý a zmatený - obzvlášť celá druhá třetina filmu. Naštěstí není nouze o zajímavé potyčky a nejrůznější "vychytávky". Tři nejlepší momenty jsou určitě rvačka ve výtahu (opravdu nápaditá scéna), skvělá scéna s rakví a automobilová honička (ta v moon buggy i ta noční lasvegaská). Ani konec filmu neurazí, ovšem tak nějak nemá ty patřičné bondovské grády. Píseň i hudba Johna Barryho jsou na tradičně vysoké úrovni, Bond tady má k dispozici i řadu pěkných slečen. Jak říkám, tři a půl, víc ne. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Diamanty jsou jako poslední Conneryho oficiální bondovka nakonec překvapivě osvěžující a rozhodně důstojnější než ty mooreovky, které jsem viděl. Škoda ohraného záporáka a zbytečně překombinovaného a nepřehledného příběhu. Connery si to každopádně užívá a díky kouzelné dvojici homousexuálních zabijáků Winta a Kidda si tuhle bondovku budu pamatovat jako nijak zvlášť objevný, ale zábavný a svižný filmový zážitek. 70 % ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 7 - Connery zestárl, Blofeldovi narostly vlasy...zajímavá bondovka, celkem se mi líbila, dvojice Wint a Kidd je téměř dokonalá a jejich praktiky také stojí za podívanou. Scéna v krematoriu je zdařilá a Bondovo rozprávění s krysou v potrubí je také zábavné. Jako povedenou hodnotím také honičku s policisty v Las Vegas. Není to už sice Connery jako před lety, ale stále lepší než zestárlý Moore nebo Sean v Never Say Never Again...K roli Jamese Bonda se Connery vrátil po 4 letech, protože nový Bond Lazenby zklamal a nový ještě nebyl...Jako návrat solidní. Přesto však nemohu zapudit dojem, že kdyby Lazenby vydržel ještě minimálně na tuto bondovku, mohla se nést v reálnějším duchu a působila by svěžejším dojmem. Mimochodem růžová kravata je poměrně hrozná, stejně jako scéna v bazénu, kde Bond topí Bambi a Thumper - scénu předtím na ně nestačil a najednou mu stačí dvě ruce k udržení dvou gymnastek pod hladinou? ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Ladys and gentlemans real James is back! Áno je späť, ale v dosť nezáživnom filme. Vlastne tu nieje nič, alebo málo z toho, na čo sme boli zvyknutý z predošlých častí. Normálne mi chýbali zábery z vnútra auta pri naháňačkách (však viete čo myslím). Scenár dosť jednoduchý, agentské vecičky žiadne, nádherné ženy sa tak isto niekde stratili boli tu asi dve. Dosť divná bondovka, kde si uvedomíte ako sa 4 roky prejavia na hercovi. Moja prvá myšlienka pri pohľade na Connereyho, bola vau! Chápem, že scenáristi sa snažia vymyslieť nové a nové spôsoby naháňačky ale to mesačné autíčko vyzeralo čudne, v jednej chvíli som mal pocit, že sa im to rozpadlo a dokonca sa do záberu dostalo koleso. Nechápem, ako môže niekto označiť diamanty ako najlepšiu bondovku. Vôbec nie Sean už nieje to čo býval stratil ten mladícky šarm, ktorým kosil jednu ženu za druhou.***Škorpión, ktorý je použitý na zabitie pašeráka diamantov je druh rodu Pandinus. Jeho jed je pre človeka absolútne neškodný. Obýva pralesné oblasti Afriky a v púšti, kde sa scéna odohráva nemá čo robiť.*** ()

Galerie (163)

Zajímavosti (42)

  • Škorpión použitý na zabitie pašeráka diamantov patrí do rodu Pandinus. Jeho jed je pre človeka absolútne neškodný. Obýva pralesné oblasti Afriky a v púšti, kde sa scéna odohráva, nemá čo robiť. (Z0oMb3E)
  • Budova Willarda Whytea byl ve skutečnosti lasvegaský Hilton Hotel. (Colonist)

Reklama

Reklama