Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Recenze (396)

Matty 

všechny recenze uživatele

Více než jindy je na Connerym znát, že mu o nic nejde (což mu tentokrát, rozhodnutému, že další bondovku nenatočí, vážně nešlo). Uvolněnější atmosférou mají Diamanty nakročeno k pozdějším blbůstkoidním mooreovkám. Můžeme jenom spekulovat, jakou roli sehrála snaha vyhovět americkému publiku (celý film se natáčel v USA) a jakou poněkud narychlo spíchnutý scénář. Nezapomenutelní jsou dva očividně homosexuální padouši, podáni jako postavy přicházející do Bondova univerza z vesmíru podobně vzdáleného jako černošští gangsteři v následujícím Žit a nechat zemřít. Jestli někdy někdo napíše práci na téma Bond a menšiny, s chutí si ji přečtu. 70% Zajímavé komentáře: PALINO, Mahali ()

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.7__Divná bondovka se slabým scenářem a režijně celkem nezvládnutá, ovšem s intetresantními postavami (styloví zabijáci Wint a Kidd) Některé momenty zajímavé (Bond v rakvi, honička s lunochodem, aut. honička v Las Vegas), ale bohužel celkem nezáživný příběh. A propos Bond - nikdy bych nevěřil, že je možné za čtyři roky tak zestárnout. Sean se nám trochu zakulatil, už nepřipomínal toho sexy atleta, jako v začátcích, ale spíše takového strécu ve středním věku. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí tuhle bondovku považuje za jednu z Conneryho nejlepších, ale abych se přiznal, nevím proč. Příběh se mi zdál trošku roztahaný, hudba nic moc, nepříliš přitažlivá Bond-Girl (alespoň pro mě) a kdesi cosi.... Nicméně Diamanty přinášejí velkou konfrontaci s Bondovým Moriartym Blofeldem, jeho roztomilou bílou kočičkou a dvěma asi nejodpornějšími záporáky, kteří se v celé sérii kdy objevili. Něco na tom bude, Diamanty Jsou Věčné... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby v tomhle dobrodružství hrál Lazenby dal bych snad ještě o jednu hvězdičku méně. Ano, akce byla na solidní úrovni, ale od Bonda čekám trošku více. Především adekvátního soupeře ten tu sice byl , ale pouze jméno Blofeld super padouchá nedělá, že ?? Byl to spíše padouch pro tuhle boondovku, ale nebyl sám, i Bondgirl nic moc a samotný příběh se vlekl jak želva na procházce. Ovšem i díky zabijákům Wintovi a Kiddovi zůstane tato bondovka věčná, stejně jako diamanty a Sean Connery, který zakončil tímto příběhem své oficiální mise ve službách anglické královny. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak jako všechny bondovky, i tato nabízí bezpočet akčních scén, krásné ženy a několik úžasných vynálezů, které dostal Bond k dipozici. Je to jedna z těch povedenějších, i když ony jsou vpodstatě povedené všechny. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příběhově trochu slabší Bondovka, ale přesto výtečná a zábavná jízda v neopakovatelném stylu Seana Conneryho, nejlepší nulanulasedmičky všech dob. Jeho násilnický šarm a neobyčejně sarkastický "british" humor ("Děkuji, pánové. Byl jsem vyvenčit krysu a trochu jsem zabloudil.") dělají z Diamantů místy takřka akční komedii. Blofield jako padouch není nic moc osvětového, ale svoje udělá, pár akčních scén je hodně dobrých (drsná bitka ve výtahu, honička v lunárním vozidle) a některé situace se nesmazatelně vryjí do paměti (kremační praktiky pohřebního ústavu Slumber). Takže krásné ženy, rychlé zbraně a proklatý hazard... Bylo (a bude) i lépe, ale to mi nebránilo si lesk Diamantů po letech vychutnat znovu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klesající úroven Bondovek stále pokračuje, ikdyž mě bondovky s Seanem Connerym přijdou nejlepší. Bohužel tento díl je kapku až moc. Je to taková nekonečná hra a jde jen o to kdy se tvůrci rozhodnou, že majstro Blofeld nebude o krok před Bondem.... Tímto dílem se jistě lehce inspirovalo Zlaté oko, které je však mnou považováno za nejlepší bondovku. ()

woody 

všechny recenze uživatele

7. bondovka - Poslední Conneryho oficiální Bond. Je už unavený a hlášky mu nejdou tak jako před 4 lety. Poslední film s padouchem Blofeldem. Pak už jej po soudní při s McClorym nesměli Broccoli a Saltzman použít. Charles Gray je nevýrazný a nedosahuje charizmatu svých předchůdců. Navíc není plešatý. A objevuje se kdo jiný než nejotrevnější Bondova holka Jill St. John. Na scénář profíka Maibauma skutečně slabota. Zamtečný začátek. Největší světový padouch aby byl tak lehce nalezen a zabit. A při opětovném setkání s vrahem své největší životní lásky naprosto žádné emoce. Stejně tak závěr. Ničící satelit řídí magnetofonová kazeta. Strašné hlouposti. Už to potřebovalo oživení. Zaujme snad jen sadistické duo Wint & Kidd. Mistrovští parchanti, kteří zastiňují většinu ve filmu. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Typicky naivní bondovský scénář, bondovské hlášky, bondovské rekvizity, překombinovaný příběh, prostě klasika. Určitě jedna z lepších bondovek a to především kvůli dokonalým zabijákům panu Wintovi a panu Kiddovi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

S Connerym nejslabsi bondovka a to hned z nekolika duvodu. Jednak pribeh, sice se postupne lehce zamota a nepusobi uz tak jednoduse, coz ale nic nemeni na tom, ze proste neni moc zajimavej nebo sviznej a misty nudi a to me pritom uvodni akce solidne naladila. Dalsi problem je zaporak, Blofeld uz je mimo, tady navic hranej nejakym trapakem Grayem. Aspon, ze tu je paradni dvojka zabijaku Kidd a Wint, ktery mi silne pripominali Vandemaara s Croupem. Dalsi problem je v hudbe a v lokacich, prostredi casin neni buhvijak zajimavy a hudba je znacne nevyrazna. Aspon, ze se vratil ten Connery, kterej je sice trochu oplacanej, ale jinak na nem ta pauza neni moc znat a zachranuje co se da, bejt tu Lazenby, tak je to asi daleko vetsi prusvih. Kdybych to bral samostatne, tak to neni nicim zvlast spatna bondovka, bohuzel ani nicim zvlast zajimava, jenze v porovnani s ostatnima s Connerym, je tohle jasne nejslabsi a tudiz vic jak 3* jsou bez sance. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Pro mne celkem povedený Bond s několika podařenými bitkami - s hadími ženami či s pašerákem diamantů ve výtahu, se spalováním Bonda v rakvi i s honičkou v měsíčním vozítku. Když přidám ještě efektní laser na oběžné dráze a několik zlikvidovaných Blofeldů, vychází mi dost dobré hodnocení. A hlavně - Connery je zpět. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-va1qL-UaqY ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pro mne nejslabší bondovka s Seanem Connerym, ale zdaleka ne nejhorší ze všech. Scénář je tentokrát slabý a pro mě celkem nezáživný. Navíc jsem nemohl uvěřit, že za čtyři roky se někdo může změnit ze sexsymbolu na průměrného chlapa ve středních letech ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byl jsem vyvenčit krysu a asi jsem trošku zabloudil." Bond měl vždycky styl, ale tentokrát se při šarmantním vylézání z potrubí opravdu překonal. Zato Bondgirl Tiffany nepatřila k Jamesovým nejlepším zářezům, ale potěšila mě svou vlasovou proměnlivostí a drzostí u čerpací stanice. Jinak mě samozřejmě zaujal slon hrající automaty, počátky aquazorbingu, ledabylá jízda na výtahu, honička v lunárním modulu či zabijáci Mr. Kidd a Mr. Wint. A taky se mi líbil tanec s Bambi a Thumper, i když já si tedy raději vybírám dámy s poněkud méně přítulnými stehny. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Poslední Conneryho "oficiální" bondovka šlape na paty těm nejlepším (pro mě jsou to ty první tři) a kdyby byla o takových dvacet minut kratší a příběh méně překombinovaný, bylo by ještě lépe. Obě bondgirls patří k těm nejhezčím vůbec. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Conneryho šarm a pár skvělých hlášek jsou tentokrát tak překvapivě málo, že jsem se musel dlouho tlačit i k té třetí hvězdě. Skutečně velmi slabá Bondovka, nejslabší s Connerym. Mrzí mě, že Hamilton nedorovnal skvělého Goldfingera. S tímhle slabým dějem to ale utáhnout nešlo. Po chvíli jsem vlastně ani nevěděl, čeho chce Bond docílit.Neustále někam chodí, najednou se okolo něj lidé ohánějí dozimetry, pak zase točí přistání na Měsíci. Je to zmatené. A takhle zlikvidovat budovaný styl Blofelda - pche! A nevím, jestli ti dva side-kickové měli být vtipní, cool nebo snad děsiví, ale nejsou nic z toho. PS: Bondova exkurse s Blofeldovým komentářem po evil centrále je moc i na Bondovku. To snad nemysleli vážně! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návrat krále se nekoná. Connery je oplácaný a chybí mu jiskra. Nepomáhá mu ani značně absurdní zápletka s diamanty. Hamilton znovu vrátil Bondovi velkolepost, ale jde pouze o výrazně odlehčený akční slepenec, který místy ani nedává smysl. ()

Reklama

Reklama