Reklama

Reklama

Dio: Dreamers Never Die

  • USA Dio: Dreamers Never Die (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek o nezapomenutelné metalové ikoně Ronniem Jamesovi Diovi odhalí příběh tohoto legendárního hudebníka. Dio: Dreamers Never Die přesahuje standardní rockový dokument – oslavuje Diův silný hlas i jemné srdce. Zavede nás na zpěvákovu neuvěřitelnou cestu od doo-wop kapely z 50. let, k jeho raným rockovým počátkům v Elf a Ritchie Blackmore's Rainbow, přes nástup v Black Sabbath za Ozzyho Osbourna, až po období, kdy upevnil svůj status rockové hvězdy ve své vlastní kapele Dio. Film zároveň obsahuje dosud neviděné záběry a osobní fotografie z Diových archivů a také soukromé záběry s jeho nejbližšími, rodinou a přáteli, mezi nimi například Wendy Dio, Tony Iommi, Geezer Butler, Glenn Hughes, Vinny Appice, Lita Ford, Rob Halford, Sebastian Bach, Eddie Trunk a Jack Black. Diváci tak nahlédnou zblízka do života jedné z nejmilovanějších rockových legend. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Othello 

všechny recenze uživatele

Oproti všem ostatním otravným pomníkům rock-metalových ikon 70.-80. let má Dio výhodu v to, že stál stranou všech excesů, jakkoli byl vlastně okem hurikánu tehdejšího vysmaženého stadionového hédonismu. Díky tomu se nepotýkáme s tím jinak obvyklým rozporem, ve kterém se snaží oslavný dokument udržet při životě značku interpreta jako soli země a dobrého člověka, přičemž zároveň nechce opomíjet různé kontroverzní elementy jeho kariéry, které ho též proslavily, ale to vše v nějaké rovnováze, aby to už tolik nepohoršovalo, ale zároveň nezbavovalo na iluzi nespoutanosti. Dio ničemu hlavu neukousnul ani nikomu do rozkroku žraloka nevpravil, takže alespoň si skrze tento dokument můžeme relativně soustředěně udělat pořádek v tom kdo hrál v čem po kom a kvůli čemu. Samozřejmě všechny tyto skutečnosti jsou již distribuovány různýma více či méně strašidelně vypadajícíma lidma s dědkovskou smířlivostí. Je vlastně vtipný sledovat, jak se skrze tu haldu vlasatejch degenerátů protlouká tenhle infantilní goblin, který se chce akorát ohánět papundeklovým mečem a zabíjet s ním polystyrénový draky Šmaky. Nerdí muzika k vymačkávání beďarů par excellence. Ale upřímně, jakkoli jalová jeho muzika je a jakkoli je tenhle dokument vlastně jenom oslavnou mohylou, přiznám se, že jsem skrze něj zjistil, že mám vlastně Rinnieho Jamese Dia rád ve vší jeho juvenilní přiblblosti. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

This Was Your Life! Presne takto ma vyzerat kvalitná, dychberúca a emóciami nabitá poklona pre hudobníka, ktorý žial odišiel až priliš skoro. R.J.Dia som videl naživo iba jedekrát (2007) a dodnes na ten moment s láskou v srdci spomínam. Dosť kecov, idem si od neho niečo pustiť do sluchatok! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Uznávaný ako jeden z najschopnejších heavymetalových spevákov, v ktorých sa ja veľmi nevyznám, mne to príde všetko na jedno kopyto, mám hudobný hluch. Sľúbili mi, že na záver budem plakať. A nič. Takže priemer. ()

perna182 

všechny recenze uživatele

Malý muž s velkým hlasem. A ještě větším srdcem. Životní příběh člověka, který se s hudbou v srdci narodil a pro hudbu žil až do svého konce. Zde je nám podáván průběh od jeho dětských počátků po účast ve všech kapelách, kde působil. Dokument ukazuje Ronnieho osobní stránku a co pro něj hudba znamenala a jak to dával najevo nejen ostatním, že pro ni žije a od ostatních vyžadoval totéž. A i když člověk ví, jak to skončí, tak musím říct, že i já, docela dost chladný člověk jsem byl na konci víc než dojat. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o první dokument, který byl autorizován umělcovou rodinou. (Aerofilms)

Reklama

Reklama