Reklama

Reklama

Důvěra se nevyplácí: Hon na krále kryptoměn

  • Velká Británie Trust No One: The Hunt for the Crypto King
Trailer
Velká Británie, 2022, 90 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý zakladatel krachující burzy kryptoměn je zničehonic po smrti a rozzuření investoři se nemůžou zbavit dojmu, že na tom všem něco nehraje. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

sourekm 

všechny recenze uživatele

Co na to říct? Nenechávejte si kryptoměny na burzách a když je prodáváte, volte renomované burzy a i tak odprodávejte postupně. Nikdy ne najednou. Zredukujete tak pravděpodobnost situace jako jsme byli svědky ve filmu. Podvodníci byli jsou a budou. Nemá smysl bojovat za lepší svět, lepší je přijmout svět takový jaký je a do rizika zkrátka započítat i to, že prostředník přes kterého obchodujete může být podvodník. Tenhle dokument není jen pro coinery, ale pro každého mladého člověka který věří všemu. P. S: Nevěřte ani mě. ()

vimluk_CZ 

všechny recenze uživatele

40 % Po famózním Tinder Swindler přišel Netflix s nudným a utahaným mladším bráškou. Snaží se vám dramaticky popsat situace (nezlobte se na mě - ale bezmozkovitých) lidí, kteří "dají celý svůj majetek do krypta?! a BohUŽel o něj přijdou.." - smutný to život. Zajímavý mi přišel až konec a skvělá myšlenka, že v dnešní době budou konspirační teoretici vždycky vyvracet, v co věřit nechtějí, i když existují jednoznačná fakta o jejich nepravdě. A s takovými lidmi se nemá cenu hádat, protože je nikdy nepřesvědčíte (ano - koukám se i na vás anti-waxxxeři :) ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Každý biznis má svojich predátorov a ľudí s nedobrým úmyslom, predovšetkým IT sektor a svet bitcoinu nie sú výnimkou. Divák na niektoré otázky okolo kanadskej spoločnosti QuadrigaCX a Gerryho Cottena síce dostane, no tie zároveň generujú ďalšie otázky. Vedenie a spracovanie príbehu je celkom solídny, správne tempo dávkovania informácii (čo sa stalo, je za tým všetkým Gerryho manželka alebo nie, investigatívne novinárstvo) a primeraná dynamika príbehu sa postarajú o to, že tých deväťdesiat minút pomerne rýchlo necháme za sebou. Práve za to dávam štvrtú hviezdu. P.S.: „„Keď úrady nedokážu rýchlo a adekvátne vyriešiť nejakú kauzu, tak potom ľudia za počítačom sa začnú hrať na vyšetrovateľov.““ Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

BigAlex 

všechny recenze uživatele

Natáhnutý a nic neříkající dokument o krachující burze na kryptoměny. Zpověď několika rádoby chytrolínů, kteří se plácají po ramenou jak chodili na IQ kroužky, ale neznají základní zásady investování. Společnými silami pátrají po stopách vedoucí k zmizelému zakladateli prostřednictví discordu, redditů a bůhvíčeho. Žádné přímé důkazy, pouze truchlící rozhovory a ospravedlňujicí blonďatá sestra. HODL. ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobře a poutavě zpracovaný dokument, co vám toho za 90 minut, které utečou jako voda, poví o současné společnosti více než dost. Tedy nejenom o kryptoměnách, ale i o samotném investování, důležitosti práce investigativních novinářů, zdrojování informací, internetových konspirátorech a faktu, že každý z nás za sebou na internetu táhne nesmazatelnou digitální stopu. A navíc to má super tempo, kdy s každým dalším odhalením je to napínavější a je to zábavné skoro stejně jako tento jednoduchý návod na krypto. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama