Reklama

Reklama

Deaimon

(seriál)
  • Japonsko であいもん (více)
Trailer 1

Epizody(12)

Obsahy(1)

Třicetiletý Nagomu Irino se poté, co se rozpadla jeho hudební skupina a co dostal dopis od matky, že je jeho otec v nemocnici, rozhodl vrátit domů do Kjóta a převzít rodinný podnik na výrobu tradičních japonských sladkostí. Zde ho však nečeká srdečné přivítání, jak si původně myslel, ale pouze jedno velké překvapení za druhým. Otec byl sice v nemocnici, ale pouze aby si nechal odstranit hemeroidy, tedy je zdráv a vůbec nemá radost, že se jeho nezdárný syn, který se před deseti lety prostě sebral a odešel, nyní vrátil. O převzetí rodinného podniku nemůže být také ani řeč, protože otec už si našel někoho jiného, kdo firmu dostane v budoucnu na starost. Tou vyvolenou následnicí je teprve desetiletá Icuka Jukihira, která bydlí s Nagomovými rodiči, protože ji nedávno opustil otec a i dívčina matka je neznámo kde. Icuka se stále se vším srovnává, snaží se působit co nejzodpovědněji a nejsamostatněji, ale lidi, se kterými bydlí, nemůže jen tak oklamat. Proto Nagomovi jeho matka navrhne, že by mohl dělat dívce otcovský vzor, což mladého muže hodně překvapí. Naštěstí má mladík zlaté srdce a hlavu plnou bláznivých nápadů, díky kterým by se mohl s nepřístupnou Icukou alespoň trochu spřátelit... (Jeoffrey)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Strašně rád bych tu napsal něco o tom, jak jsem si Daimon užíval a jak jsem v něm objevil opravdový recept na štěstí, ale bohužel nestalo se a z velké části za to může Nagomu. Říká se, že v mysli každého chlapa je pořád něco z dítěte, ale hlavnímu hrdinovi v hlavě kromě dítěte asi nic moc dalšího nezůstalo. Až příliš často jsem si během sledování říkal, že takhle se třicetiletý chlap přeci nechová. Co bylo horší, tak si to uvědomoval i samotný seriál, a tak i ostatní, počínaje otcem hlavního hrdiny až po samotnou hlavní hrdinku, byly z Nagoma často obdobně otrávení, jako já sám. A tak pro mě nemohla fungovat ani chemie mezi hlavními postavami, která byla založená na tom, že neodbytný Nagomu tlačí na malou Icuku a nějak se mu daří se s ní pomalu sbližovat. Nemám tohle rád a nefunguje to na mě třeba i u romantických komedií, kde neodbytný chlap prostě pořád nadbíhá a tlačí, dokud ledy nepovolí a ani tady, kde se měl budovat vztah podobný tomu mezi otcem a dcerou, to nefungovalo zrovna sympaticky. A přitom Icuka byla fajn, docela dobře se tu povedlo vykreslit obrázek mladé dívky, která se snaží působit silně, ale uvnitř se pořád smiřuje s tím, že jí rodiče prostě opustili. Neměl jsem problém chápat její chování a občas mi jí až bylo líto, že ona musí být tím hlasem rozumu, který k třicetiletému hlavnímu hrdinovi promlouvá. Obdobně dětinsky a pitomě na mě působily i další věci, včetně toho, jak hlavní hrdina řešil některé problémy, které se mu připletly do cesty. K tomu se mi snažil seriál namluvit, že je Nagomu úspěšný u žen, ale tady jsem to byl schopný i docela pochopit, protože tu byla jedna dívčina, která ani nedokázala říct svým rodičům, jaký je její životní sen a pak druhá, která se s hlavním hrdinou v minulosti tak debilně rozešla/nerozešla – no prostě ony ani ty ženské hrdinky nebyly zrovna nejostřejší tužky v penále, a tak jim takový excentrický a upřímný šašek, jakým byl Nagomu, vlastně mohl docela logicky imponovat. Ze začátku jsem si seriál dokázal docela užívat, líbila se mi jeho atmosféra, ale když jsem viděl, jak hlavní hrdina naběhl do baráku úplně cizích lidí a řešil tam problém, do kterého mu v podstatě nic není a který by si jedna z hrdinek dokázala vyřešit úplně v pohodě sama, jen kdyby zkusila obyčejnou upřímnou komunikaci a za pomoci tradiční japonské dogézy Nagomu všechno nějak vyřešil, tak jsem ztratil zájem. Postupně jsem přešel do režimu „hlavně u toho nesmíš přemýšlet“ a snažil se nějak zvládat Nagomovu neustálou dětinskost, a nakonec jsem to dokázal dokoukat. Mohl to být hezký a milý seriál plný silných lidských emocí a možná ho v tom i mnozí jiní diváci uvidí, ale bohužel, u mě je to nakonec jen jedno velké „meh“. Ještě že tu byly hezky vyobrazené všechny ty cukrovinky, aspoň mi to dalo chuť k jídlu a důvod dát 5/10. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Na toto anime musíte mať vyslovene chuť, ono je to totiž anime, ktoré má pomalé tempo a zas tak nejak veľa vecí sa tu nestane a všetko čo sa stane nie je vôbec šokujúce. Je to vzťahové anime odohrávajúce sa na pracovisku, kde sa vyrábajú Japonské sladkosti zvané wagashi, ktoré vyzerajú naozaj fantasticky. Nejde ani tak o vzťah dospelých osôb, ale budovanie vzťahu medzi hlavným hrdinom Nagomu a hrdinkou Itsukou, ktorá je dospievajúcim dieťaťom a má desať rokov. Keď si zoberieme o čom toto anime je tak presne z toho dôvodu je anime absolútne pomalé čo sa týka deja a tempa, ale napriek tomu kvalita jednotlivých epizód bola pre mňa doslova rovnaká, čo je naozaj zaujímavé, že ani jedna nedokázala nejako vybočiť ani jedným smerom. Tým pádom sa dá povedať, že ak hľadáte niečo konzistentné čo vás nebude nikdy nudiť, ale zas nebude ani nejako šokovať tak toto anime je vlastne pre Vás. Nagomu ako charakter je veľmi detinský charakter, robí veľa chýb a správa sa tak nedospelo, že dokonca Itsuka je viac dospelá ako on. Čo je horšie zdá sa, že Nagomu je do istej miery charakter, ktorý nemá hrdosť a nikdy sa neurazí a to mi pripadá trocha nereálne, ale neskôr sa to dá prekonať. Zábavné na anime je len súperenie dvoch žien o priazeň Nagomua a ten "akože", alebo aj vážne nevie, že majú o neho tieto dve ženy záujem čo len potvrdzuje jeho divné vystupovanie v anime. Keď si odmyslíme súperenie Mitsuru a Kanoko tak v Deaimone nie je vtipné absolútne nič iné a tak nám už zostáva len vzťahové anime o sladkostiach na pracovisku, ktoré môže pridať nejakú pridanú hodnotu tým, že to je o wagashi naozaj malému spektru divákov, teda aspoň si myslím, možno japonský divák ocení anime o svojej kultúre (dajme tomu, lebo tie sladkosti niektoré vyzerajú dosť umelecky a prepracovane). Takže pridaná hodnota toho, že to je o wagashi môže byť pre niekoho kto sa zaujíma o dané cukrovinky. Pokiaľ chcete niečo pomalé, vzťahové, ale nie vzťahové z pohľadu lásky a zároveň konzistentné, kde sa nemusíte báť slabších dielov, ale ani žiadnych šokujúcich tak toto anime môže byť pre Vás, alebo teoreticky ak ste fanúšik japonských cukroviniek. ()

Reklama

Galerie (393)

Reklama

Reklama