Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina ukrajinských uprchlíků snažící se překročit polsko-německou hranici u města Słubice a dostat se za novým životem do Berlína. Chudý prodavač matrací Ingo žijící na druhé straně hraniční řeky Odry, který se pokouší zachránit svůj obchod. Polský taxikář snažící se s nemenším úsilím uživit svoji rodinu a sehnat dceři vytoužené šaty k prvnímu svatému přijímaní. Mladý architekt Philip, který při své práci náhodou narazí na svou bývalou ale určitě ne zapomenutou přítelkyni. A skupinka pašeráků cigaret potýkající se se stejně nelehkým problémy jako všichni ti ostatní. Pět epizod vytvářejících dohromady obraz života v poválečném německo-polském pohraničí, kde každý má své potíže a svá řešení, jak se s nimi vypořádat. (pajik)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dost pesimistická mozaika o poměrech na německé-polském pomezí. Zaměřeno výrazně na sociální problémy, které tu zapřičiňují většinu lidských trablí. Není to až tak o tom opravdovém životě, problém ukrajinských uprchlíků, toužících po vysněném Německu, dodává filmu přece jen poněkud exotický nádech, i když samozřejmě pouze věrně líčí jejich situaci a osudy spousty osob, které s nimi přijdou do styku. Film zobrazuje mnoho příběhů, není úplně jasně strukturovaný a balancuje na hranici jisté nepřehlednosti, ovšem nepřekračuje ji. Vedle věrohodných hereckých výkonů mu autentický nádech dodává i zdařilá mobilní, ale nikoliv samoúčelná, kamera. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Civilné rozprávanie o neradostných osudoch partie ukrajinských utečencov a ľudoch žijúcich na oboch stranách poľsko-nemeckej hranice. Niekoľko paralelných príbehov týchto postáv (neúspešný predavač matrací, poľské dievča pre všetko, taxikár snažiaci sa zohnať šaty na sväté príjimanie svojej dcéry,nemeckí architekti budujúci v Poľsku megaprojekt na zelenej lúke a pod.) zachytených v mozaikovitej štruktúre. Takmer neprekonateľnou prekážkou pre Ukrajincov sa javí prísne strážená hranica a mohutná rieka Odra. Pritom svetlá vysneného Frankfurtu nad Odrou sú nadohľad.... Obrazy neveľmi optimistického života v postkomunizme plne platia (s výnimkou centier) pre celú stredoeurópsku oblasť. Súbor sociálnych chorôb spoločnosti celého regiónu v presvedčivej 105 minútovej skratke. ()

Reklama

Galerie (21)

Reklama

Reklama