Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Od dob, kdy světem procházel tajemný Žoldnéř s čarodějnicí Zero a jejich přáteli, aby znovu získali mocný kouzelnický grimoár, uplynulo už víc jak deset let. Během tohoto období konečně skončila vleklá válka mezi čaroději a církví a na chvíli zavládl vytoužený mír. Ovšem na odlehlých a temných místech magického světa jiskry tohoto prastarého konfliktu stále doutnají. A tak i když přišel úsvit čarodějů a společnost už je nepronásleduje na každém kroku, pořád se najdou tací, kteří ve svých srdcích živí nenávist…
Náš nový příběh začíná, když si ředitelka Královské akademie kouzel zavolá jednoho ze svých studentů do kanceláře. Tím je mladík jménem Saybil, který má obrovský problém ovládnout svojí magii, a navíc si nepamatuje nic z událostí, které předcházely jeho nástupu na akademii. Saybil je v rámci speciálního výcviku vyslán do jižních provincií, kde stále ještě probíhají ilegální hony na čaroděje. Jako společníci pro tuto náročnou výpravu mu jsou přiděleni mocná čarodějnice Loux Krystas, která se snaží získat prastaré magické vědomosti a přístup ke grimoáru slavné Zero, vzorná studentka Holt, která za svými úsměvy skrývá mnohé a odvážný ještěr Kudó, který se jako jediný zástupce svého druhu rozhodl učit magii, aby měl moc chránit ostatní. Jaké nebezpečí a nástrahy po cestě tato čtveřice potká a jaká strašlivá tajemství je třeba na jihu odhalit? (Jeoffrey)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (3)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Pokračování "Zero kara Hajimeru Mahou no Sho", kdy zprvu je člověk trochu zmatený, co tohle má společného s předchozím příběhem, ale postupně se začne chytat jednotlivých indicií až nakonec zjistí, že to opravdu navazuje na události předchozího anime. Bohužel se to tentokrát nezaměřuje na čarodejnici Zero a jejího společníka žoldáka Youheie, ale na tři studenty z "čarodějnické akademie", kteří se chtějí stát plnohodnotnými čarodějemi, ale musí se potýkat se svými problémy a také společenskými problémy ohledně náhledu na čaroděje jako takové. Popravdě předchozí anime alespoň bylo takové dobrodružné, ale tohle i když se snaží také o dobrodružství, tak je to spíše trochu infantilnější, kdy nemůžu říct zrovna, že je to zaměřené na mladší publikum vzhledem k určitým brutálnostem, které se zde objevují. Obecně ten příběh není ničím zajímavým, kdy člověk tak nějak se možná trochu sžije s jedinou dívčí studentkou z těch tří studentů a tak je mu tak nějak jedno, co se tam odehrává a zároveň tu nenajde nic napínavého. Obzvláště to pak kompletně zabíjí hlavní hrdina, který je emocionálně retardovaný a i když se tu pokusí o celkem zajímavý romantický zvrat, tak si myslím, že zrovna v tomhle případě to není plus. Tohle se pouze akorát veze na celkem průměrném předchozím anime, ale nedokáže ho předčit nebo si držet svou úroveň. Po animační stránce je to celkem slušné a po hudební nic extra. ()

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

2. epizóda - DROP | Absolútne netuším, prečo vôbec vznikajú podobné seriály a odkiaľ sa vôbec naberajú, ale vlastne ma to až tak veľmi nezaujíma, že to ani vedieť nechcem. O čom vlastne tie prvé 2 diely boli? Nejaký nevýrazný týpek sa ocitol na nejakej magickej škole, zoznámil sa tam s nejakou neskutočne otravnou trúbou, pár minút na to s ďalšou, tentokrát už trošku viac znesiteľnejšou, išli spolu opekať do lesa, tam ich niekto napadol a- čo ďalej? Dúfal som, že to bude nejaký teatrálny odpad, na ktorom sa aspoň zasmejem, a odpad to síce je, ale len taký mdlý a mľandravý, že ho radšej obídem. Proste ruky preč, nestojí za pozornosť. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Nějak si nemůžu pomoct, ale mám ze sledování tohohle pokračování Grimoire of Zero asi stejný pocit, jako když jsem si četl o čem je divadelní hra Harry Potter and the Cursed Child. Zkrátka původní seriál byla fajn a zábavná fantasy, která měla několik zajímavých a originálních aspektů, ale tohle pokračování je prostě celé tak nějak špatně. Hlavní hrdina tu je naprosto genericky vypadající klučina bez emocí, jehož historie mi dává asi takový smysl, jako původ jisté Delphi v již uvedené Harry Potter divadelní hře. Navíc mi tu celou dobu chybí nějaké napětí, protože budovat atmosféru tím, že se partu kolem hlavního hrdiny budu snažit vyděsit původními a divákovi známými charaktery evidentně nefunguje a konečná konfrontace s hlavní a reálnou hrozbou působí jako vycucaná z prstu s pitomým vyústěním. Stejně tak na mě moc nefungují myšlenky o tom, jak se může každý snadno a rychle změnit, a i když je Tyrant nakonec asi nejlepší nová postava v celé sérii, jeho linka na mě stejně pořád působí tak nějak divně. Další ne zrovna příjemnou věcí je fakt, že mě ještě teď v hlavě děsí představa, že SPOILER tu hlavní hrdina „vykousne“ vlastní tetičku KONEC SPOILERU. Oni vůbec ty romantické zápletky tu jsou celkově zase tak nějak podivné, a nakonec má nejnormálnější a nejlépe přijatelnou romantickou linii v celém seriálu asi zase Tyrant. No a když se zrovna seriál nezabývá zkouškami, jejichž výsledek už dopředu víte, tak jen předvádí nudný život ve vesnici se snahou o nějaký rozvoj charakterů, což ale u hlavního hrdiny s jeho prázdnou hlavou moc nefunguje… Dobře, dost už, dáme nějaká ty pozitiva. Seriál se nebojí krve, je jí tu dost, stejně jako usekaných končetin, sice to nemá ve výsledku kýžený efekt, protože magie všechno spraví, ale tak aspoň něco. Také je fajn vidět staré známé postavy z Grimoire of Zero, i když bych radši dostal přímé pokračovaní, kde bych viděl celou tu vleklou válku a jak se dostali tam, kde nyní jsou. Ale i tak jsou scény se starými známými podstatně lepší, než ty s novými hrdiny, což jen dokazuje, jak moc mě příběh kolem nich psaný vlastně vůbec nezajímal. Za mě je prostě tohle zbytečné a ne moc dobré pokračování něčeho, co jsem měl docela rád, a tak jsem asi víc naštvaný a otrávený, než bych být měl... 3/10 ()

Reklama

Reklama