Reklama

Reklama

Nejdelší den

Trailer
USA, 1962, 171 min

Předloha:

Cornelius Ryan (kniha)

Hudba:

Maurice Jarre

Hrají:

Eddie Albert, Paul Anka, Arletty, Jean-Louis Barrault, Richard Beymer, Hans Christian Blech, Bourvil, Richard Burton, Wolfgang Büttner, Red Buttons (více)
(další profese)

Obsahy(1)

6. červen 1944. Spojenecká invaze ve Francii předznamenává konec nacistické nadvlády nad Evropou. Do útoku nastupují 3 000 000 mužů, 11 000 letadel a 4 000 lodí - největší armáda, jakou kdy svět viděl. (Bontonfilm)

Diskuze

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

který tele zase napadlo to kolorovat? kdyby si dali alespoň tu práci zjistit si něco o reáliích (hlavně tím myslím uniformy). tyhle kinematografické emulgátory by se měli zakázat

marmota-b

marmota-b (hodnocení, recenze)

Koukám na dabovanou verzi, poté, co jsem zkoukla původní bez titulků... a překlad kulhá. Mírně, v drobnostech, které jsou v podstatě jen významové odstíny, ale ježkovy zraky, jak ono to ve skutečnosti mění význam! Ve scéně, kde John Wayne reaguje na sdělení, že je jeho mužstvo netrpělivé, v angličtině je jednoznačně jasné, že to odráží prohlášením, že Angličani musí být ještě mnohem netrpělivější, protože v tom jedou ještě mnohem déle. V češtině to vyzní, jako že podá nesouvisející výlet do historie války a dodá, že je mu jasné, že je jeho mužstvo netrpělivé... Ach ty překlady, ach ta blíže neurčená třetí osoba množného čísla, ach ten slovosled...

A ach ten dabing.
Mám opět dojem, že kdo je odkázaný na českou verzi, musí přicházet o všelijaké nuance. Tady to docela dost výrazně mění celkové vyznění filmu. :P

JohnnyBane

JohnnyBane (hodnocení, recenze)

Nedoporučuji se dívat na kolorovanou verzi. Film tím hodně ztratil na atmosféře.  

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Musím trochu oponovat těm, kteří to vydávají za největší válečnou akci všech dob. Co se týče počtu nasazených vojáků, dosud nebyl (a asi ani nebude, leda by se pohnuli Číňani) překonán Verdun, a ani ve druhé světové to není největší akce - stačí porovnat počty nasazených u Stalingradu, u Kurska nebo Běloruskou operaci. Jen ztráty Němců (natož Rusů) v těchto bitvách jsou větší, než počet nasazených při invazi na obou stranách dohromady.

na příspěvěk reagoval Castrator

Spinosaurus

Spinosaurus (hodnocení, recenze)

Nejlepší válečný film. To se prostě musí vidět. Kdo jde pod pět hvězdiček je duševně chorý. Černý jestřáb může Nejdelšímu dni políbit .

na příspěvěk reagoval Castrator

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama