Reklama

Reklama

Průzkumník: Poslední tepui

  • USA Explorer: The Last Tepui
Trailer

VOD (1)

Špičkový horolezecký tým podniká prvovýstup na strmou skálu, s cílem dostat na vrchol tepui renomovaného vědce, aby zde hledal dosud neobjevené živočišné druhy. (Disney+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Nechal jsem se nalákat na Honnolda (Free Solo) jako vosa na med (nebo moucha na hovno). Ale ono je to o Honnoldovi a o lezení jen okrajově. Hlavní postavou tohohle NG dokumentu je bezmála osmdesátiletý a odhadem bezmála stokilový kmet Bruce, který se rozhodl, že se nechá spojenými silami horolezců, biologů i místních indiánů vytáhnout na vrchol jedné tepui (stolové hory), kde se pokusí završit své celoživotní dílo objevením dosud neobjeveného druhu žáby. Avšak ouha, přecení své síly a doplazí se sotva do base campu pod stěnou (i tak všechna čest a respekt). A nyní přichází chvíle pro Honnolda, který se ujme vedení skupiny šlachovitých biologicko-horolezeckých dobrodruhů, která se počne soukat několik set výškových metrů po kolmé skalní stěně, aby Bruceovi onu žábu na vrcholu stolovky našla. A divák je udržovaný v nejistotě a sadisticky šponovaný až do posledních minut: podaří a nebo nepodaří se najít onoho mýtického (a hypotetického) tvora, který Bruceovi pomůže definitivně naplnit smysl jeho života? Neprozradím, nechte se překvapit. Každopádně absurdnější důvod k podání tak obdivuhodného sportovního výkonu aby člověk pohledal, ještě že stopáž je tak milosrdná. A ani neskutečně krásné guyanské scenérie mi nedokázaly vynahradit moje divácké zklamání, navíc když ještě nějaký retar(píp)dovaný kre(píp)tén nechal ve zvukové stopě důsledně (a otravně) vypípat všechny ty časté spontánní fucky a shity, pro které skalolezci na stěně nechodí daleko. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Alex už zase lezie po skalách, ale tentoraz to je hlavne o prírode ako o lezení. Takže si to užijú hlavne ľudia, ktorí radi chodia na prechádzky do lesa. To ja nie som. Ešte by ma zožral nejaký medveď. Ale tie dronové zábery na miesta, kde doteraz žiadny človek nebol, boli minimálne tak úchvatné ako scény prírody na Pandore z Avatara. 6/10. ()

Reklama

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Úbohý Bruce, koho to bol nápad ťahať ho tak ďaleko džungľou? Keby mal o 10 rokov menej, nepoviem. Viem, sny si treba plniť, ešte lepšie ak vám ich plní niekto iný. Ale niekedy je prínosné poznať svoje limity a hranice rozumného úsudku. Všetky jeho pády, zafúľané, dotrhané oblečenie. Po pohľade na Bruca predtým, ako sa zriekol výstupu som si musel položiť otázku o spochybnení významu tejto expedície a jej prínose pre svet biológie. Áno, Alex, Fico a Mark sa na skale predvádzali v najlepšom svetle. Výsledok výpravy by bol rovnaký s alebo bez potreby ťahať starého Bruca do srdca amazonskej džungle, pod úpätie Tepui. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pár veľmi pekných zámerov chlapov vystupujúcich po skale obloženej mrakmi robí z toho vizuálne divadlo, ktoré sa oplatí pozrieť. Hoci človek niekedy rozmýšľa, či ten risk tým chlapmi za to stojí. Ale asi áno, adrenalín nado všetko + nájdenie nových živočíšnych druhov, to je už niečo. Napriek tomu, stála za to jedna žubrienka (pulec)? ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama