Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladí outsideři Hunter a Kevin si myslí, že se můžou proslavit jedině díky metalu – úplně se mu oddat, vyhrát soutěž kapel a nechat se uctívat jako bohové. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mohlo to být mnohem lepší, minimálně to mohlo být vtipnější. Ano, hudba je dle předpokladů boží. Nějaké to metalové cameo je taky na úrovni, ale...jsou tu hlavní hrdinové, kterým ten metal v krvi úplně nevěříte a tak si u toho spíš hovíte a odpočíváte, než byste si tuto americkou komedii vysloveně užívali a velebili. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Příběh o přátelství a taky o tom, co nás spojuje i rozděluje. Ať už si tam doplníte cokoliv...matematickou olympiádu, metal nebo roztleskávačky. A jestli má někdo problém s tímhle filmem, asi má problém úplně se všemi žánrovkama ve variacích na tohle téma. Protože já podobných filmů viděla dost a ne vždy moje uši a srdce spolu souznělo. Ale pochopila jsem poselství. A tady jsem si řekla, že když to nepíše scénárista ořezávátko a hudbu dával dohromady jeden z nejtalentovanějších člobrdů na světě, že to bude super. Hele, není to žádnej Tolstoj. A jestli to čekáte a jsme potom zpruzelý, že jste to nedostali, je to problém váš, ne snímku. Je to ze střední! Ale to poselství se dostalo tam, kam mělo a já nemám důvod si stěžovat. Super :) ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase jedna pohodovka v produkcii Netflixu. Heavy metal-based film režiséra Petra Solleta čerpá inšpiráciu z viacerých snímok (napríklad by sa dali spomenúť Heavy Trip, The Rocker, prípadne vzdialene príbuzný School of Rock) a síce nápady nie sú nijako originálne, tak výsledný obal, v ktorom sú zabalené, nepôsobí zle. Vývoj charakteru hlavných postáv je klasický, bez nejakých prekvapení. Vizuálna premena Isis Hainsworth na „metal lady“ je cool. Cieľom tvorcov bolo zabaviť diváka a k tomu požiť klasické songy heavy metalu. Crossover violončela a elektrickej gitary pre pesničku War Pigs od Black Sabbath nemá chybu (najlepšie je to vidieť a počuť pred záverečnými titulkami). To snáď uzná aj ten, ktorému žáner heavy metal nie je blízky. __ Cameo štyroch známych predstaviteľov žánru heavy metal potešilo. __ P.S.: War Pigs od Black Sabbath je počuť z repárku aj počas písania tohto krátkeho hodnotenia filmu .;) Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemna oddechovka, kde to, konecne, vypada, ze hlavni “hrdinove” umi ovladat sve hudebni nastroje. Ale i kdyby neumeli, tak neva. Po davne School of rock je pro me i tohle prijemny oddechovy film s dobrou myslenkou. A chvilkovy zaber s legendami? No hura, je videt, ze ani je tahle myslenka nenechala uplne chladnymi :)  Jestli nekdo ale hleda definice metalu, metalovou parbu pod podiem atd, at jde za jinymi filmy.. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá odreagovačka, která potěší fajn hudbou, příjemnou atmosférou a vlastně i docela sympatickými herci. Film jako takový je čistě průměrný, ničím extra nevyčnívá, sází spíše na klasické šablonovité postupy, metaláci ocení spoustu odkazů na legendární kapely, cameo hvězd žánru potěší, přestože vyzní strašně trapně. Humoru není zrovna mnoho, hudby vlastně také ne, nicméně strašně mě bavila předělávka War Pigs a závěrečný nářez, to jsem si užil na maximum, takže nakonec vcelku spokojenost. 6/10. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

Související novinky

Jason Momoa hrdinou Minecraftu

Jason Momoa hrdinou Minecraftu

18.04.2022

Ano, čtete správně. Populární hra Minecraft se dočká svého vlastního filmového zpracování. Stát za ním bude studio Warner Bros., a snímek už má podle všeho v hledáčku i hlavní hvězdu. Měl by se jí… (více)

Reklama

Reklama