Reklama

Reklama

Šidžó saikjó no daimaó, murabito A ni tensei suru

(seriál)
  • Japonsko 史上最強の大魔王, 村人Aに転生する (více)
Trailer 2

Epizody(12)

Obsahy(1)

Nejmocnější stvoření, ničitel království, zabiják hrdinů, ten, který přemohl samotné Bohy – pod všemi těmito přívlastky byl znám pán démonů Lord Varvatos. Jeho cesta na vrchol byla velkolepá, ovšem jednoho dne si uvědomil, že je vlastně úplně sám. Ti, kteří kdysi stáli po jeho boku, buď zmizeli, nebo k němu sice stále vzhlížejí s úctou, ovšem také plní strachu, a proto si drží odstup. Jaký to pak má smysl, když ve vás již nikdo nevidí člověka, nemáte nikoho, kdo by s vámi mluvil zpříma, jako rovný s rovným a není zde ani nikdo, kdo by vás mohl v něčem porazit. A tak se znuděný a otrávený Varvatos rozhodl pro reinkarnaci a udělal vše proto, aby jeho příští schránka byla co nejobyčejnější, zkrátka tuctový a bezvýznamný člověk v naději, že najde ve svém novém životě sobě rovné přátele.
A tak se po staletích od Varvatosovi smrti narodil obyčejným rodičům v jednom malém městečku chlapec jménem Ard Meteor. Ten postupně rostl a sílil, učil se magii a boji se zbraní i bez a na první pohled nevypadal nijak odlišný od jiných dětí. Bohužel i svět se během těch mnoha let změnil, a to co dřív bylo normou, je nyní silným nadprůměrem, a tak chlapcovi dovednosti a talent jsou na svou dobu velmi výjimečné. Jak jste asi již pochopili, Ard má v sobě duši velkého pána démonů a ke své smůle i jeho společenské návyky a manýry, proto když promluví, rozhodně nepůsobí jako běžný chlapec, ostatní děti se ho bojí a on opět nemá žádné přátele. Vše se změní jednoho dne, kdy mladík potká mladou elfskou dívku jménem Irina, která je z nějakého důvodu stejný sociální odpadlík jako on. Je to začátek zvláštního přátelství, které projde mnohými zkouškami a během kterého se bude Ard snažit uchránit před Irinou i zbytkem světa své velké tajemství… (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (3)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tentokrát tu máme reinkarnaci pouze v jednom světě, kdy hlavní hrdina se reinkarnuje ve stejném světě, ale do jiné pozdější doby. Tohle anime člověk může brát pouze po trochu dobrodružné stránce, ale i to je celkem moc velká chvála, kdy spousta prvků je tu zabitých a je tu naprosto nevyužit jejich potenciál. Velký mínusem je to, že je to strašně rozlítané, kdy se tu mele jedno přes druhé a člověk se nemůže pořádně orientovat co je co a pak si jednotlivé události užít. Další velkým mínusem jsou postavy, kdy hlavní hrdina je sociálně neschopný i přes své výjimečné schopnosti a dále pak strašně otravná a zbytečná postavy Ireny, která je ještě nadabovaná strašným hlasem, který to všechno umocňuje. Obecně bych to nazval generickým fantasy, které nemá co nabídnout výjimečného a sotva to stojí za jedno shlédnutí. Obecně bych spíše doporučil anime: "Maou Gakuin no Futekigousha: Shijou Saikyou no Maou no Shiso, Tensei Shite Shison-tachi no Gakkou e Kayou", které se nese v podobném duchu a je o krapet lepší, i když to také není žádná sláva. Po animační stránce je to slabší a po hudební je to ucházející. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Někdy se v anime povede vytvořit super OP hrdinu, kterého si všichni zamilují, který posouvá hranice toho, co je cool a dokáže s ledovým klidem dělat i ty největší a nejšílenější kraviny a vy jako divák stejně pořád máte dojem, že je to takhle vlastně správně a bavíte se jako malý kluk při hraní Dooma. Tohle pro mě byl Anos Voldigoad a od té doby to má každý seriál, který přede mě postaví někoho, kdo se prezentuje jako ten nejmocnější z nejmocnějších, strašně těžké, protože pomyslný král může být jen jeden. A bohužel Ard Meteor, nebo chcete-li Lord Varvatos, se Anosovi neblíží ani k zadku, nepřesvědčil mě, že by v souboji s ním dokázal vydržet víc jak minutu a ani na mě neudělal dojem svým charakterem. Anos byl cool a totálně nad věcí, ženy mu padají k nohám a já mu věřím jeho šarm, charisma i sílu. Ard je slabý odvar, ženy po něm jdou z pro mě ne moc jasných důvodů a byl zde i moment, kdy na mě působil spíš jak prudérní otec plísnící své dvě nezvedené dcery, než uvolněný a nad věcí stojící harem master. K tomu pro mě nefunguje ani příběh a dialogy. Když jsem v jednom z dílů slyšel, co byli autoři schopní nacpat do úst zdejší královny a jak naprosto lacině a debilně to působilo, tak jsem se rozhodl na tohle anime prostě vykašlat. Stejně tak tu není taková ta lehkost a šarm, s kterým se dá prezentovat OP hlavní hrdina tak, aby působil přirozeně. I ten příběh na mě občas působil až moc nudně a plný klišé. Proč koukat na lacinou a nepovedenou kopii něčeho, která navíc nefunguje a působí jen pitomě, když existuje originál? Protože pořád věřím, že jednou narazím na něco tak povedeného, jako byl již zmíněný The Misfit of Demon King Academy, tenhle seriál to ale nebude… Drop po 4. díle a max. 3/10 ()

Reklama

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

do 8. dílu jde o +/- průměrné anime (z počátku přímo nudné), díly 8-12 mě ale zaujaly nečekaným a přesto promyšleným zvratem. Cesta časem, nutnost čelit tomu nejhoršímu, čemu je čelit možno (alespoň se to říká..) a morální dilema do toho. U běžného tuctového anime bych toto nečekal a protože je to již notná doba, kdy jsem viděl anime oživené ještě jinou rovinou než tou klasickou, triválně-akční, nerozpakuji se nadělit hezké tři hvězdičky. ()

Reklama

Reklama