Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Byl jednou jeden krásný a magický svět, který měl ale obrovský problém. Poměrně pravidelně se v něm totiž zjevovali tajemní lidé z neznámé země jménem Japonsko a ti pokaždé velmi silně ovlivnili přirozený běh zdejších dějin. Na jednu stranu tihle cizinci z jiného světa, kterým společnost začala říkat Ztracení, přinesli nevídaný pokrok, nové obchody a vynálezy. Na druhou stranu byl ale každý z nich nadaný nějakou nadpřirozenou a mocnou schopností, kterou většinou nebyl schopen plně ovládat, a tak tato návštěva pokaždé skončila strašlivou tragédií. Proto vznikl řád Popravčích, jehož jediným úkolem je najít tyto Ztracené, zjistit, jaká je jejich schopnost, a ideálně je co nejdřív zlikvidovat.
Jednou takovou Popravčí je i Menou, která dostala zprávu o výskytu Ztracených v nedalekém království. Měla to být jen další z mnoha podobných zakázek, ovšem když zde narazí na japonskou dívku Akari, tak zjistí, že ji prostě nejde jen tak zabít. Proto se Menou vydává na nelehkou výpravu najít způsob, jak Akari sprovodit ze světa a zcela nečekaně, dokonce velice ochotně, se k ní samotná Akari přidává. Tak začíná putování dvou dívek, které obě navždy změní… (Jeoffrey)

(více)

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál a ve výsledku seriál, který mi nedokázal vůbec prodat ani jedno ze svých zajímavých témat. Je tu spousta výborných a originálních nápadů, ale to jak se s nimi (ne)pracuje je buď nudné nebo hloupé. Navíc jeden z těch velkých dějových zvratů si dokážete odvodit už během prvních dílů. Chybí mi tu i nějaká lepší práce s atmosférou, protože když vám finální zápletka přijde místy jak nějaký ne moc povedený vedlejšák, tak je něco hodně šatně. Předlohou seriálu je yuri novela, takže by tam měla být i nějaká ta romantika, ale ani tohle tu nefunguje, nebo spíš mi přišlo, že jakákoli chemie mezi hlavními postavami je zatraceně chabá. Z hlavních postav jsem si dokázal dvě docela oblíbit (Menou a princezna) a další dvě (Akari a Momo) mě spíš slušně lezly na nervy s tím, že Momo byla kolikrát až vysloveně otravná. Animace se mi líbila, až na tu CGI housenku v posledních dvou dílech, když jsem ji viděl poprvé, tak jsem se musel až smát, jak špatně to vypadalo. Ve výsledku jsem se tu moc nebavil, napadalo mě sice docela dost možností, co by se s tím vším dalo scénáristicky dělat, ale směr, kam to celé nakonec šlo, mě dostatečně nezaujal, takže u dalšího pokračování, které by možná mohlo být povedenější (protože ten potenciál tam pořád je), já už asi nebudu. 4,4/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšou vecou na tomto anime je ten joke, že na začiatku je mužský hrdina. Mne pripadá toto anime ako anime, kde si ľudia povedali aha pozri aj toto dokážem napísať a aj toto a vlastne nalepíme tam aj toto a vytvoríme z toho svet. Paradoxne, ale svet na tom nie je najhoršie zo všetkých vecí, alebo keby sme to tak profesionálne mali povedať univerzum na tom nie je najhoršie. Najhoršie je na tom rozprávanie deja, ktoré je také isté ako som písal o svete. Rozprávanie deja je také, že dve najlepšie epizódy sú presne v strede anime mám taký pocit, že piaty a šiesty diel. Posledné diely sú skôr o tom, že aha dievčatko sa chcelo s nami zahrať pokemon Go a má lepších pokémonov, ale nemôže ich všetkých použiť. Fajn kto by nepochopil túto terminológiu je to o tom, že sú tam zbytočné súboje, ktoré nemajú ani žiadny dopad nakoniec na dej je to ako jeden veľký nudný filler a toto je krátke anime také niečo si fakt nemôže dovoliť ak chce zaujať svojich divákov. Postavy sú ploché okrem Menou a sem tam tam je nejaký nedôležitý zaujímavý záporný hrdina teda vlastne hrdinka. Ak máte čokoľvek iné tak sa tomuto môžete úplne v pohode vyhnúť, lebo v tomto anime je takmer všetko mierne podpriemerné, ale je to stále pozerateľné, že si nevytrháte pri tom vlasy. ()

Reklama

Reklama