Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Khalil Abdul-Muhsen (Sean Connery) přednese na Valném shromáždění OSN mírový plán pro Střední východ. Saudská Arábie se spojí s Izraelem a bude bezplatně dodávat naftu národům třetího světa. Nepravděpodobný plán má za následek několik atentátů na Khalilovu osobu. Ten však přežije nejen díky pomoci svého přítele Hamida, ale i díky krásné Nicole. Nic však není takové, jak se na první pohled zdá… (mahler)

(více)

Recenze (4)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych lepsich filmov o rope, za mna stale radsej toto nez nejaky megaspravnacky oelastakovany debil, ktory s hajzlovym poklopom v ruke brani svetovy mier : 60 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Sean Connery ako saudskoarabský minister zahraničných vecí, ktorý má uzatvoriť s Arabmi tak nenávidenými Izraelčanmi zmluvu o ropnom biznise. Do toho tajné služby Rusov i Američanov. Všetko by bolo v pohode, vcelku originálne, keby sa polovica filmu nezaoberala naťahovanou romantickou linkou, v ktorej je Conneryho postava navyše vykreslená ako ten najlepší človek s nadčasovými myšlienkami. Akcia je tiež fajn, aj keď jej málo. Záver je síce prekvapujúci, ale celkom mi nesadol. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Kdo ovládá ropu, ovládá vše. A když hrozí, že o svou moc přijde, dokáže jít i přes mrtvoly. Tenhle snímek je neskutečná nuda s neuvěřitelnou zápletkou. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Dostat se k tomuto filmu nebylo vůbec jednoduché. Jako správný Seanův fanoušek jsem chtěla všechny jeho filmy a tento jsem nakonec získala jako DVD kopírované z VHS. Nedal se totiž nikde stáhnout. Když pominu příšernou kvalitu obrazu i zvuku, tak bohužel podobně jsou na tom i kvality samotného filmu. Podobným stylem bylo natočeno hodně filmů v 70.letech a nedá se jim říct ani béčkové, spíš céčkové. Dostat scénář do rukou jiný režisér, asi by to dopadlo lépe. Akční scény vypadají směšně, téměř celý film je nuda. A tak jediné, co je k vidění, jsou ....soft brown eyes... Druhou hvězdičku dávám za originální scénář. ()

Reklama

Reklama