Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(25)

Příběh plný napětí odehrávající se na malém ostrově začíná příběhem Šinpeie Adžiry, jemuž zemřela kamarádka z dětství Ušio Kofune. Poprvé po dvou letech se vrací do rodného města na její pohřeb. Jeho nejlepší přítel Sou Hišigata tuší, že s Ušiinou smrtí není něco v pořádku a že příště může zemřít někdo další. (Disney+)

Recenze (9)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Summer Time Render je solidní mysteriózní drama, které dokázalo po celých 25 dílů bez problémů udržet moji pozornost, zvládlo odvyprávět zajímavý a smysluplný příběh obsahující některá zrádná témata, jako je třeba vracení se v čase (nebo spíš pohyb mezi různými realitami), aniž by se to rozpadalo, nebo působilo nějak hloupě. K tomu jsem dostal docela uspokojivý konec s příjemným dovětkem v podobě posledního dílu. Sice to pro mě nebyl tak intenzivní zážitek, jako třeba Erased, ale i tak to mělo své silné a napínavé momenty a situace, které se zdály skoro až bezvýchodné, a přesto se z toho hrdinové vždy dokázali poměrně logicky dostat. Většinu času jsem se slušně bavil, byl zvědavý na další díly a jak to celé dopadne. Samotný finiš (celá ta „Heine dimenze“) mi přišel na jednu stranu už trošičku přepálený a byl to asi jediný moment celého seriálu, kdy jsem byl mírně na pochybách, jestli to autoři nějak udrží pohromadě, ale povedlo se. Sice vše skončilo na můj vkus až moc ideálně bez jakékoli možnosti na nějaké další pokračování, ale jak jsem už psal, nerozpadlo se mi to a aspoň je z toho jeden slušný ucelený příběh. Postavy byly dostatečně zajímavé, abych si k nim dokázal vybudovat nějaký vztah, ale zároveň mě nechytly až tolik, abych se o ně nějak intenzivně bál, a tak celý ten příběh asi o trošku víc prožíval. Animace je slušná, seriál mi dokázal prodat mnohé zdejší lokace a vše vypadlo velmi dobře i během všech soubojů. Hudební podkres byl minimálně dostatečný, sice ne až tak výrazný, aby nějak zasáhl do mého celkového dojmu, ale dobrý na dokreslení jednotlivých scén. Takže nakonec převládá spokojenost, byl to opravdu slušný seriál. 7,5/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Summertime Rendering je mnohem náročnější podívaná než by se dalo předpovídat z mystifikujícího plakátu. Na supernatural je to temný jak stín, mysteriózní linie se neurvale láduje kontroverzně oblíbeným cestováním v čase a na thriller je to přetaktovaný gorem nešetřící krví a pohozenými končetinami co je plátno široké. Pokud Vám nic z toho nevadí, budete obdarováni poměrně pospolitým sci-fi bez hlušších míst, na kterém ve většině času byste nechali napětím všechny 4 oči (pokud byste je měli). Nejde totiž výrazněji vyčinit slušně napsanému scénáři, který umně dávkuje mix akce, dobrodružství, záhadné detektivky a nervy drásajícího psychohorroru. Zkušený poutník anime světem je připravený na kdejakou absurditu schopnou přetransformovat jakkoliv vážně míněný děj v tragikomický nesmysl, ale toho se v Summertimeu naštěstí nedočkáme. Společně s postavami a jejich toulání se skrz různé reality na tajemném ostrově se seznamujeme s dalšími a dalšími nadpřirozenými pravidly, které i přes důstojné vysvětlování se začnou už trochu nepřiměřeně kupit a nudit. Největší problém seriálu bylo pro mě udržet nepřetržitě vysokou pozornost, kterou po mně anime neustále vyžadovalo. Ve 2/3 příběhu už má divák zdání, že se točí v zapeklitém kruhu, který spiráluje do nových a přehnaných hloubek, to vše bez jakéhokoliv oddechu nebo pauzy k nádechu. Ambice autora jsou hmatatelné, ale výjimečně jsem byl vděčný, že Summertime utnul komplikace v nejzazším stravitelném momentu a přepnul do očekávaného kataklyzmického finále. Ostatní doprovodné prvky hrají prim: Postavy se chovají rozumně, náležitě zarputile, odhodlaně, s chutí odehrát svoji nutnou roli bez peskování nad jakoukoliv obětí. I ta hrubě vepsaná romance v pozadí nepřekážela a dobře dokreslovala motivace. Studio OLM schopně renderovalo fungující audiovizuál, ať už bizarními scenériemi nebo ve chvílích extrémní akce. Když se nad tím zamyslím, tak je vskutku zvláštní, že výše popsané může fungovat ruku v ruce s dívkou permanentně oblečenou ve školních plavkách. A ono jo. Bacha na červené oči. 4* ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Summer Time Render je kvalitné anime, ktoré vlastne nemá slabinu a ani jeden slabší diel v celej sérii. Slabinou samozrejme myslím, že nenájdete niečo čo by vyložene kričalo tak toto nie, aj napriek tomu, že tu nebude nejaký absolútny wau moment, aké sú časté pre podobné anime hrajúce sa s časom. Našťastie tu existuje určitý mechanizmus hrania sa s časom kedy dochádza k výraznej gradácii deja a neopakuje sa celý príbeh úplne od začiatku, kedy je hlavný hrdina na lodi. Všetko do seba zapadá až na koniec, kde už dochádza k určitému prepáleniu tak, aby to bolo akože ešte zaujímavejšie, keď sa nepodarilo nájsť už ten spomínaný wau moment. Síce sa tu odohráva nejaká šachová partia medzi zlom a dobrom, ale nedochádza tu k ničomu čo by divák nečakal a prekvapilo ho to. Postavy mi prišli totálne divné a to takmer všetky boli hneď pripravené bojovať proti nepriateľom, kde by sa obyčajný človek pokakal od strachu, tak tu behom chvíľky boli pripravený všetci do boja a kričali zničíme ich (len preháňam) a to mi pripadalo dosť nerealistické, ale prijal som to, lebo toto anime je oproti iným anime podobného charakteru nie len o súboji mozgov, ale občas aj svalov. Celkový príbeh a teda záhada skrývajúca sa za tým čo sa na ostrove deje nakoniec nebola až tak veľmi prepracovaná, ale odhaľovanie všetkých informácii bolo zábavné. Podľa mňa tomu niečo chýba, nejaká esencia toho, aby si divák povedal, že to je výborné anime. Nemám čo absolútne vytknúť čo sa týka technickej stránky anime je jemne nadpriemerné a dobre spracované hudobne aj vizuálne. Zaslúžilo by si to popracovať na lepších dieloch ku koncu, aj keď tie boli rovnako dobré ako celé anime čo sa týkalo tempa, tak tu by som videl ešte veľa priestoru na zlepšenie.  Mne toto pripomínalo istým spôsobom aj Higuraši no naku koro ni (seriál). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Mladík Šinpei se po dvou letech vrací domů na ostrov Hitogashima, jenže jeho obyvatele vyvražďují a kopírují tajemné "stíny" – když ovšem zabijí jeho, přesune se v časové smyčce (která se zkracuje) zpátky a prožívá poslední dny znovu. Na tento základ se následně nabalují další a další zákonitosti, pravidla, výjimky, záhady jak z místních legend, historie nebo paralelních realit, tak ve schopnostech, chování či záměrech zlých i dobrých entit, až by se v tom jeden mohl ztratit, stačilo by trochu polevit v pozornosti nebo přehledu jmen. Ale nestalo se tak, za což před autory smekám! Plasticky prokreslené postavy si nelze neoblíbit (obzvlášť neodolatelně ráznou Ušio), stejně jako nádherný vizuál s kvalitní animací; rychle odsýpající děj se vyvarovává hluchých míst a v neposlední řadě strhne dynamická, nápaditá akce. Zářný případ dospělého, moderního, do puntíku promyšleného, seriózně mysteriózního anime. ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Celkově lze říci, že Summer Time Render je skvělým thrillerem s vynikající atmosférou, silnými postavami a poutavým příběhem, který dokáže udržet diváka v napětí až do konce. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Romantické volby hlavní postavy v prostředí pochmůrnného thrileru. Často je překvapený, občas nechá mozek v druhých kalhotách, ale časem mu věci dojdou. Stačí jen chvíli počkat. Více-méně si do něj každá ženská postava fliákne, protože se někam podíval, nebo zabořil obličej a on se nechá. Musím ovšem ocenit, že chování postav dává smysl a logika nemá ustřelené obě nohy. Taky je to občas lehce krvavější. Zájem asi záleží na tom, na jaké pořady (a jak náročné) jste zvyklí. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Je to taková příjemná kombinace romance, šounenu, thrilleru a sci-fi, kde to všechno tak nějak funguje dohromady. Je to ten typ díla, kde se nevyplatí číst moc komentáře, aby jste si dokázali lépe užít překvápka a dějové zvraty. Místy to ztrácí tempo, (ale je to i dané koncepcí toho, jak se zde věci dějí) a někdy se evidentně trochu čachruje se schopnostmi, aby to scenáristicky vyšlo (ale to ke jen lehká výtka). První polovina, kdy toho ještě moc nevíme, mi přijde zajímavější. Určitě doporučuji 75 % ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další anime, kde máme hrátky s časem a ostrov skrývající určité tajemství. Atmosférou by se to dalo přirovnat např. anime Kono Yo no Hate de Koi wo Utau Shoujo YU-NO nebo Boku dake ga Inai Machi. Člověk si tu užije své drama už od prvního dílu až do samého konce, kdy hlavně v počátcích divák je udržován v napětí, protože pořádně neví, co se tam děje. S každým dílem se divák dočká nějakého nového útržku odhalujícího zdejší tajemství, ale jejich zjištění není úplně jednoduché a má to celkem velkou cenu. Člověk se tu dočká i nějaké té přijatelné akce. Příběh jako takový je trochu v závěru už ulítlý a některé prvky jsou ty typické japonské patvary (naštěstí jich tu je jen pár). Rozhodně to není nic pro mladší publikum, kdy se tu objevují celkem drastické scény, u starších je to přijatelné pro lidi se slabším žaludkem. Postavy byly celkem vyvážené, kdy sem tam se divákovi dostalo občasných otravností, ale naštěstí to bylo na místě v rámci vhodných situací. Pokud to sledujete ještě v originálním dabingu, tak si člověk vychutná trochu i místní dialekt, který krásně podkreslí dané prostředí a dialogy. Po vizuálu i hudební stránce to bylo celkem přijatelné. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Z nejakého dôvodu som po nahliadnutí na plagát a prečítaní obsahu myslel, že idem pozerať pomalú slice of life drámu s nejakým nádychom kriminalistiky. V prvej epizóde mi plne odstrelilo dekel, keďže toto anime je nabité akciou, napätím, drsnosťou, a supernaturálnym. Dlho som už nezažil takú úzkosť a husiu kožu pri pozeraní nejakého seriálu. Škoda, že tieto pocity a úžasnosť tohto anime trvali iba prvých päť epizód. Naozaj, tie prvé epizódy boli na 100%. Potom sa ale tempo zvoľnilo. Stále to bolo super, veľmi ma bavilo zisťovať nové informácie o celej situácii a sledovať ako sa zasiahnuté postavy s udalosťami vysporiadávajú. Stratilo to ale tú výbušnú intenzitu zo začiatku. Čím som sa potom blížil každou epizódou ku koncu, tým to bolo viac zamotané, ale na počudovanie menej zaujímavé. Pri posledných epizódach som sa prichytil s myšlienkami, že vlastne nemám ani nejaký silný chtíč dozvedieť sa koniec. Napriek tomu, že som sa nenudil, seriál sa tak tiahol (?), že som stratil nadšenie. Jednoducho to nefungovalo, keďže najlepšie a najnapínavejšie časti boli na začiatku, dokonca aj charakterové aj niektoré príbehové vyvrcholenia prišli už po ceste, takže sa to celé lialo nejak naopak. K tomu ešte dodám, že radšej by som uvítal iné alternatívy úplného konca, tento bol u mňa určite menej atraktívny. K iným koncom by sa ale trebalo aj dostať inou zaujímavejšou cestou než išiel seriál. Bolo tam strašne veľa nevyužitého potenciálu v postavách, okolo ktorých sa dalo vytvoriť veľa príbehu a lepšieho deja. A tam bol možno aj celý problém prečo anime strácalo intenzitu, lebo postavy, aj keď nie všetky, boli moc statické, nevyvinuté, a nevyužité. Spolu s postavami sa nakoniec nejako zasekli aj moje emócie, lebo ich bolo naozaj málo, čo je nezvyk. Zakončím moje všeobecné hodnotenie tým, že som rád, že som toto anime videl, prvých päť epizód sú neskutočná pecka, ale kvôli postupnému upadaniu “kvality“ mám veľmi zmiešané pocity. Chcel by som vyzdvihnúť audio aj vizuál úvodnej aj koncovej znelky z prvej sezóny. Dlho som hľadal, že čo sa mi na nich tak páči a dospel som k názoru, že sú neskutočne atmosferické a presne zapadajú do nálady seriálu. Znelky z druhej sezóny boli tiež dobré, ale už boli v takom klasickom štýle, ktorý môžeme nájsť aj v iných anime. Inak strašne sa mi páčil účes hlavnej postavy Shinpeia, asi najlepšie anime vlasy, čo som videl. Začali sme teda s plnými piatimi hviezdami a skončili sme na priemerných troch. Veľká škoda, naozaj som si z duše želal iný výsledok. ()

Reklama

Reklama