Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

V jednom magickém světě povstala armáda démonů a začala útočit na zdejší lidská města a vesnice. V odpověď na tuto hrozbu se zformovala skupina hrdinů, aby démony porazili. Byl v ní i Leo, který se do této chvíle jen stěží protloukal světem. Mladík měl však neskutečný potenciál a velmi rychle si osvojil mnohá mocná kouzla a bojové techniky. Stále víc se ukazovalo, že ostatní hrdinové spíš Leovi v jeho cestě za porážkou démonů překáží, než aby mu pomáhali, a tak se mladík dal do boje s celou armádou sám. K překvapení všech porážel Leo jednoho generála armády démonů za druhým a nakonec porazil i vládkyni démonů Echidnu, svět byl konečně na chvíli v bezpečí…
Lidstvo je však zbabělý a nevděčný druh, a proto mladého hrdinu při návratu nečekaly žádné oslavy, ani vřelé přivítání. Všichni se ho báli a světem se začaly šířit pomluvy, že pokud hrdinu někdo nezastaví, tak jednou díky své obrovské moci a síle zničí celý svět. Strach vedl lidi k tomu, aby vypisovali na hrdinovu hlavu odměnu, díky které šli po Leovi spousty nájemných zabijáků. Pomluvy zase způsobily, že samotný král musel hrdinu vyhnat z království.
Tak se Leo vrátil k životu na ulici a přemýšlel, proč vlastně lidstvu pomáhal a vzpomínal na své setkání s paní démonů a podivný dojem, který v něm zanechala. Dny ubíhaly monotónně až do chvíle, kdy se k mladíkovi donesla zpráva, že se armáda démonů začíná opět sbírat a shání nové rekruty. Tehdy se Leo rozhodl, že když ho lidé mezi sebe nepřijali, démoni by mohli. Vymyslel proto důmyslnou prezentaci, čím může být armádě démonů, kterou předtím sám zničil, prospěšný a vydal se na pohovor k jejich vládkyni Echidně… (Jeoffrey)

(více)

Recenze (6)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tohle je trochu sci-fi fantasy než klasické příběhy z jiného světa. Po téhle stránce už je to trochu odlišné od většiny fantasy. Hlavní postava je hrdinou ochraňující lidstvo před bojechtivými démony, který se lidstvo snaží ovládnout. Hlavní hrdina po poslední výhře je však společenstvem lidí zavrhnut a tak chce se svým posláním skončit a přidat se na druhou stranu, což nebude tak lehké. Opět znám od tohohle první mangu, která je příběhově napřed, kdy jednotlivé události tak nějak odpovídají, ale krom toho trošičku napínavého konce to začne být zajímavější až po těchto událostech. Je to více dobrodružné a slice of life, než o boji, který tvoří spíše jen dokreslení příběhu. Boje tu sice jsou, ale vzhledem k tomu, jak jsou jednostranné, tak si to člověk nemůže ani moc užít. Tenhle počin spíše je taková oddechovka, u který nemusí člověk příliš přemýšlet a když nemá co sledovat. Sem tam se člověk u toho zasměje a romantický prvek je tu jaksi nulový. Postavy i když nejsou otravné, tak jaksi postrádají určitou jiskru a nevtáhnou tak člověka do děje (možná je trochu hlavní hrdina). Po animační i hudební stránce je to celkem slušné. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Když jsem četl obsah, tak jsem si vzpomněl na Maojú maó júša a očekával něco podobného, ale po pravdě mi přijde Júša, jamemasu ve výsledku tak o level níž. Dá se sice říct, že jsem dostal docela slušný příběh se zajímavým dějovým obloukem a pár dobrými nápady. Dokonce i postavy byly fajn. Ale celkově mě to ani z poloviny nechytlo tak, jak bych si přál, můj zájem byl i během těch nejlepších pasáží jen vlažný, a i ta největší překvapení jsem pobíral tak nějak odevzdaně. Víc se mi líbila úvodní pasáž, kde se Leo sžíval s ostatními generály a řešily se důležité problémy, které měla zdejší armáda. Sice se tu nešlo tak do hloubky, jak bych si přál, ale přišlo mi to jako zábavný způsob, jak lépe poznat postavy. To finální drama už mě bavilo mnohem méně, bylo mi hned jasné, jak to celé skončí a byl jsem docela zklamaný, jak přesně jsem se trefil. Navíc se nedostavil pocit nějakého uvolnění, zadostiučinění, nebo spokojenosti, ale v hlavě mi spíš zněla otázka: „A nebylo teda celé to drama vlastně zbytečné?“. A to není ten nejlepší dojem, který chcete po posledním díle mít… 5,5/10 ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Hodně naivně zpracovaná legenda o nepřemožitelném hrdinovi, kterého už ochraňování lidstva pěkně sere, takže se vnutí k velitelům démonů, které předtím porazil, jako jejich krizový manažer a osobní terapeut. Načež se postupně ukáže, že on sám má vlastně zdaleka ten největší psychický problém ze všech. Kdyby to celé skončilo předposlední epizodou, asi by se to dalo považovat za originální a snad poměrně zdařilý mix fantasy a sci-fi (i přes všechny ty ujeté blbosti, které to vrší jednu na druhou - počínaje tím, že démoni jsou prezentováni jako ti hodní, protože zabili při invazi jen nezbytné minimum lidí, a konče motorem, který ke svému pohonu údajně využívá mikročernou díru a vypadá jako malá kulička). Finále ovšem nepřekvapivě zneguje všechno, co bylo na té historce zajímavého. 50% ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

V něčem mi to hodně připomínalo Trigun. I přes jinou estetiku jsou si hlavní hrdinové hodně podobní a řeší podobná vnitřní dilemata, ačkoliv na venek se tváří jako veselá kopa. Je to zajímavá kombinace klasického fantasy a boji hrdiny proti démonům, simulátoru HR manažera a existenciálního sci-fi. Na to, aby to úplně fungovalo je to ale málo temné a dospělé. Jenže to je holt daň za to, že to asi není primárně určené jen pro dospělé publikum. Dovedu si představit, že Rková verze stejného příběhu by mohla patřit mezi top anime dekády. Takhle je to lehký nadprůměr. Zachráním svět za každou cenu, i kdybych ho měl přitom zničit! 75% ()

Ymbecill 

všechny recenze uživatele

I´m Quitting Heroing! je fantasy-akční komedie smysluplně zpestřená vážnými pasážemi, jež vyvolávají různé morální, filozofické i řečnické otázky. Základní kostru tvoří hodnotné motivy a na ty nasedají odlečující komediální prvky s fan-servisem (intenzita 2/9 =nováček). Srandičky někdy oddalují zodpovězení divákových otázek, na druhou stranu tím získáte čas se seznámit s hlavními postavami a vybudovat si k nim vztah. Seriál dobře funguje k redukci vlastní degenerace po něčem silně vulgárním jako je "How NOT to Summon a Demonlord: Omega" a po stránce promyšlenosti bude I´m Quitting Heroing působit velmi "na úrovni". Nejedná se ovšem o žádné veledílo, má své silné stránky, ani v jedné však nedosáhne šíleného maxima. Akční sekvence mají bohatou animaci (žádné Narutovské vykecávání... až na jednu scénu), vizuál vysoce estetický jako např. u "The World's Finest Assassin... " a místy se seriálu povede vyvolat silné emoce, což jen podporuje propracovaný build-up rozprostřený napříč celou show. Doporučuji lidem začínajícím s anime. Je to solidní podívaná bez morálně nepřijatelných vulgarit. 7/10 ()

Reklama

Reklama