Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herečka Joan se právě rozešla s přítelem. Gracie už ani nedoufá, že by se její manželství mohlo změnit k lepšímu. Tyto a další postavy však něco spojuje a není to jen štěstí, láska, bolest, smrt a naděje, o nichž tento zajímavý film vypráví. (oficiální text distributora)

Recenze (77)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Mluvit o lásce, je jako tančit na architekturu. Tak přeci jen ještě Američané umí natočit hodně pěkný film o těch nejsložitějších věcech v životě (ne, nejsou to matematické operace :-)) a to o vztazích. Vztahy mezi manžely, mezi matkou a umírajícím synem, mezi zamilovanými… Prostě vztahy jsou všude a to si Carroll uvědomil. Nemůžu si pomoct, ale mně se tenhle film zatraceně líbil. Navíc to obsazení! Dnes byste za 20 milionů sotva obsadili Emersona, který tam měl asi minutovou roli, natož Conneryho nebo Angelinu! Jediné, co se mi na tomto snímku nezdálo, byl dabing. A proto si ho chci co nejdříve sehnat v originální verzi. Zatím tu nechám čistých pět hvězd. P. S. Už dlouho jsem neviděl podařenější konec (svatba). Až uvidíte, kdo všechno se tam sejde, tak možná pochopíte… ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Docela pohodový snímek s docela hodně solidním obsazením. Ale výkon ani jedné z hvězd mě takzvaně neposadil na prdel, všichni tu hrají prostě norm, jako v nějakém televizním snímku a nakonec to vlastně jako lehce nadprůměrný televizní snímek vypadá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podoby lásky si ma nedokázali získať. Na môj vkus až príliš zasnívané, pomalé, nudné a "náhodilé". Problémy, ktoré sa riešili vo vzťahoch mi prišli obyčajné a ničím zaujímavé. Chcelo to nejakú myšlienku, hudbu a iné tempo. 50/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Podoby lásky mají velmi atraktivní herecké obsazení, ale linii průměru nedokážou překročit. Nic extra zajímavého se ve filmu neděje a postavy řeší věci tak, jak se řešit nemají, a o nějakém hodně výrazném okamžiku, si tento film může nechat jenom zdát. Vyplatí se ho tedy vidět jen pro herce, jako je Angelina Jolie, Sean Connery, Dennis Quaid, Ryan Phillippe a řada dalších. Všichni bez rozdílu totiž do svých rolí dali to, co scénáři chybělo. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Od tohoto snímku jsem neočekával naprosto nic a možná hlavně díky tomu jsem byl příjemně překvapen a mile potěšen. Parádně strávených 116 minut , které neskutečně rychle utekly ( ano, 116 min píši zcela záměrně ), protože těch závěrečných 5 minut, kdy příběh do sebe " zapadl " bylo na mě opravdu už přespříliš romantických. Kdybych byl tohoto závěru ušetřen a tvůrci si ho odpustili, nebránil bych se i vyššímu hodnocení, takto i díky dobrým hereckým výkonům ( nikoliv vynikajícím ) dávám slabší 4*! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mozaika v níž se mísí dokonale reálné postavy s papírem šustícími figurkami, filmová klišé s civilní přirozeností, hloupé fráze s moudrostí, smích s dojetím. Některé ze zručně proplétaných dějových linií a vztahů bych si klidně odpustil, jiné mě nadchly (nejvíc asi Sean Connery a Gena Rowlands), některé postavy byly výtečné (Dennis Quaid, Gillian Anderson) jiné naopak nesnesitelné (Jon Stewart). Sice se to rozjíždí poněkud pomalu a těžkopádně, ale pak to najednou klapne, chytne a už nepustí. Přes všechen sentiment a smutek (někdy trošku prvoplánový) až nečekaně pohodová a optimistická podívaná, která se určitě z paměti nevytratí se závěrečnými titulky. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Skvelí herci - skvelý film, po vzhliadnutí ktorého musí každý uveriť, že nájde toho pravého partnera (alebo zistí, že ho už má vedľa seba). Vážna "verzia" LÁSKY NEBESKEJ... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pár začínajících hvězd a několik legend v mozaice o vztazích a lásce. Bohužel zbytečně táhlé s některými silně nesympatickými postavami. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

V Británii umějí natočit výborné romanticko-dramatické snímky, které za to opravdu stojí. Příjemný příběh jedné rodiny. 90 %. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hej tie podoby lásky tu boli rôzne a nakoniec skoro ani jedna. Teda okrem pravej materinskej lásky a potom ešte láska ku psom tu bola celkom úprimná. S ničím iným sa nestotožňujem a napriek depresívnym pokusom filozofovať o jemných citoch mi to efekt z neskoršej Lásky nebeskej vôbec neposkytlo. Skôr aj trochu zhnusenia, pretože ak si predstavíte, že manžel podvádza manželku s iným chlapom, ale tvrdí, že inak nie je gay, len proste niekedy klobása patrí do iného vývodu, no a potom sa vlastne dozviete, že manželka ho tiež podvádza, ale pre istotu s farárom, tak to už je tak prekombinované, že v ničom tú podobu lásky nevidím, hoci chápem, že aj toto je progres, ktorému by som sa mal klaňať. Ešte dobre, že nebola natočená dvojka, pretože som si istý, že v spleti týchto ľúbostných vláken by nakoniec aj tak manžel nakladal toho Božieho služobníka, až by sa mu límeček skrútil na pappardelle al dente. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nuda. Američané v posledních desetiletích jen málokdy natočí slušný psychologický film, když nepočítám nezávislé filmaře. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Představte si Lásku nebeskou bez humoru a slabšími vztahovými pouty. Hrozně mě bavila postava Gillian Anderson, snad proto, že mi přišla jaksi nejpřirozenější a nejrealističtější. Zpočátku linie s Dennisem Quaidem byla zábavně tajmená, její vyústění však zklamalo. Angelina Jolie docela zklamala, tu jsem fakt viděl hrát zatím jen ve dvou filmech (filmů s ní jsem viděl více), naopak Ryan Phillipe mě hrozně bavil, je škoda, že tak zapadl. Amandy Peet jsem si ani nevšiml. Co mi docela vadilo, byl takové ten klasický závěr, kdy se... Ale ne, nebudu odhalovat, jen mi to přišlo hrozně kýčovité. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Silne subjektívne - nečakane nepozerateľný paškvil so scenáristickými skvostami typu: ONA: "Bojím se důvěřovat mužům." ON: "Já nejsem muž, já sem já..ON2: "Nedovolím Ti, abys mě milovala. Protože Tě miluju já." ON3: my máme problém ? ONA3: "Ten problém, který s Tebou mám je, že mě přitahuješ. Já to s vášní moc neumím."...A TO SÁM SEBA POVAŽUJEM ZA ROMANTIKA ! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Filmový příběh o osudech dvou žen. Scénář : Willard Carroll. Kamera : Vilmos Zsigmond. Hudba : John Barry. ()

Reklama

Reklama