Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor, policista, skvělý horolezec, majitel obchodu, fyzioterapeutka a další, na první pohled obyčejní lidé, tvoří dohromady speciální tým dobrovolných záchranářů. V náročném terénu a v nepředvídatelných situacích divokých skotských hor riskují své životy, aby zachránili jiné... (oficiální text distributora)

Recenze (8)

honajz 

všechny recenze uživatele

Britský suchý humor a k tomu trocha adrenalinu v horách, většinou nijak nepřikrášlené a dost drsné záchranné práce (jediný vrtulník je k dispozici, koho má zachránit? Kamaráda, nebo malé děvčátko?). Postavy se chovají jako normální lidé, a nikoliv dementi. Té akce sice není tolik, ale dialogy odsýpají svižně a vtipně, jak tomu bývá zvykem u skutečně dobrých britských nejen seriálů. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Nejhezčí jsou obrázky během úvodních titulků. Navnadí nás na pěknou krajinu, na tajemné hory s mlhou, deštěm, slunečními paprsky probleskujícímí skrze mraky. Krásné. Co následuje pak, je jen přehlídka trapnosti a zbytnosti. Akce nejsou akční, vykreslení charakterů postav je jak z laciného hypermultidílového romantického seriálu, co běží v televizi ve všední dny odpoledne. 15% hvězdiček ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Seriál o záchranářích ve skotských horách. Adrenalinových akcí se moc nedočkáme, neboť se jedná o počin převážně konverzační. Kromě záchranářských prací se pochopitelně probírají i soukromé věci všech zúčastněných. Typický britský humor je mnohdy nepochopitelný a tak to celé vyhlíží poněkud nudně. Na odpočinkový seriál vyznívá až neskutečně únavně. Škoda, trochu napětí a přirozené atmosféry by neuškodilo. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zdejší tragické hodnocení je pro mne záhadou. Seriál je sice, pravda, plný klišé a zápletky z osobního života záchranářů jsou lehce odhadnutelné, na druhou stranu se ale "Rockface" odehrává v zajímavém prostředí, nepostrádá napětí a jeho hrdinové jsou i přes jistou plochost charakterů vesměs sympatičtí. Skotská příroda je krásná a záchranné akce jako takové jsou dobře natočeny - jako kulisa k nedělnímu obědu to není vůbec špatné. Normálně bych dal 3*, ale při té úrodě "odpadů" přihodím klidně ještě jednu. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama