Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor, policista, skvělý horolezec, majitel obchodu, fyzioterapeutka a další, na první pohled obyčejní lidé, tvoří dohromady speciální tým dobrovolných záchranářů. V náročném terénu a v nepředvídatelných situacích divokých skotských hor riskují své životy, aby zachránili jiné... (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zdejší tragické hodnocení je pro mne záhadou. Seriál je sice, pravda, plný klišé a zápletky z osobního života záchranářů jsou lehce odhadnutelné, na druhou stranu se ale "Rockface" odehrává v zajímavém prostředí, nepostrádá napětí a jeho hrdinové jsou i přes jistou plochost charakterů vesměs sympatičtí. Skotská příroda je krásná a záchranné akce jako takové jsou dobře natočeny - jako kulisa k nedělnímu obědu to není vůbec špatné. Normálně bych dal 3*, ale při té úrodě "odpadů" přihodím klidně ještě jednu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Britský suchý humor a k tomu trocha adrenalinu v horách, většinou nijak nepřikrášlené a dost drsné záchranné práce (jediný vrtulník je k dispozici, koho má zachránit? Kamaráda, nebo malé děvčátko?). Postavy se chovají jako normální lidé, a nikoliv dementi. Té akce sice není tolik, ale dialogy odsýpají svižně a vtipně, jak tomu bývá zvykem u skutečně dobrých britských nejen seriálů. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Nejhezčí jsou obrázky během úvodních titulků. Navnadí nás na pěknou krajinu, na tajemné hory s mlhou, deštěm, slunečními paprsky probleskujícímí skrze mraky. Krásné. Co následuje pak, je jen přehlídka trapnosti a zbytnosti. Akce nejsou akční, vykreslení charakterů postav je jak z laciného hypermultidílového romantického seriálu, co běží v televizi ve všední dny odpoledne. 15% hvězdiček ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Seriál o záchranářích ve skotských horách. Adrenalinových akcí se moc nedočkáme, neboť se jedná o počin převážně konverzační. Kromě záchranářských prací se pochopitelně probírají i soukromé věci všech zúčastněných. Typický britský humor je mnohdy nepochopitelný a tak to celé vyhlíží poněkud nudně. Na odpočinkový seriál vyznívá až neskutečně únavně. Škoda, trochu napětí a přirozené atmosféry by neuškodilo. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Nádherné hory, ze kterých jde občas strach, parta sympatických lidí, kteří umí lézt a zachraňovat jiné. Prima kombinace k nedělnímu poledni. Dopisuju půl hvězdičky, takže hodnocení 3 a půl. ()

Reklama

Reklama