Reklama

Reklama

The Outwaters

  • Velká Británie The Outwaters
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtyři cestovatelé se při kempování v odlehlé části Mohavské pouště setkávají s hrozivými jevy. (JasonCZ)

Recenze (32)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Prvních 35 minut je extrémně, ale FAKT extrémně nudných/nezáživných (takže i kdyby po tom přišlo už cokoli, tomu filmu bych to neodpustil), načež po této přepálené expozici následuje pár minut, kdy se tam konečně děje něco zneklidňujícího/strašidelného, ale člověk pořád neví, co si o tom myslet, a někdy od 51. minuty (tedy od části filmu označené jako "CARD 3") se to zvrhne v nesnesitelný audiovizuální bordel, kdy jsem na ten film začínal být čím dál víc nasraný, jak na sebe kupí tu hromadu neidentifikovatelných záběrů/zvuků a nechává mě tápat, co vlastně sleduji, aby to nakonec celé vyústilo v směšně nechutný závěr jako facka za to, že to člověk vydržel do konce. Pro found footage horory jsem měl vždy slabost, ale tento mi přišel vyloženě jako nefér tortura na divákovi a naprostá ztráta času. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Púštny found footage s mnohými kladmi aj zápormi. Prvým problémom je, že trvá ešte o 10 minút dlhšie, ako uvádza IMDB (upravujem stopáž) a minimálne o 30 minút dlhšie, ako by trvať mal. Ďalej, väčšina filmu v druhej polovici, kedy sa už niečo začne diať,  sa odohráva v úplnej tme, a okrem zmätku či zakrvavených ksichtov veľa neuvidíme. Asi z toho nikto nebude múdrejší. Bytosť, ktorá na nich útočí, síce nezreteľne ukážu, ale veľa tu nerozoznáme, to biedne koliesko z baterky je viac než nepostačujúce. Jedna scéna trvá aj 5-10 minút, kedy baterka na niečo staticky mieri, čo je nuda, potom sa to zmení na ďalší zmätok. Podivné zvuky a množstvo svetiel, chápadlá, a zakrvavené postavy vlečúce sa po púšti v úplnej tme... jednoducho horor, ktorý nemá hlavu ani pätu a hrá čisto na znepokojivosť. Chvíľami to dokonca funguje, atmosféra tam je a záver je vynikajúci, ale celkovo ma to viac vyčerpalo ako bavilo. Talent režiséra som možno vycítil, len to celé mohol spracovať znesiteľnejšie. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Drbnuté Topky nezaháľali: "Takú hrôzu ešte nezažili: Ľudia kvôli novému hororu utekajú z kinosál ... Majú z neho nočné mory!". Nuž, bohužiaľ, ako to už chodí, pravda je taká, že okrem posledných desiatich minút, je tento absolútne nezáživný "F.F.", totálnou stratou času. "Seppuka" na úplný záver snaživá, o tom potom, všetko ostatné sú ale sračky, rozťahané do nevedno prečo, sto desiatich minút. Nemá to dej, nemá to príbeh, nemá to rozuzlenie, nemá to postavy, nemá to atmosféru, nedokáže to plnohodnotne vystrašiť. Byť to kraťas, na úrovni 20-25 minút max, človek by bol aspoň sčasti uspokojený. Nuž ale takto .. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem se o filmu dozvěděl když šli zvěsti, že lidi utíkají z kinosálů, mají z něho noční můry atd. Tyhle zprávy sice vždy beru s velkou rezervou(spíš se jim směju-dobrá reklama) ale každopádně to vzbudilo moji pozornost. Vystřízlivění ale přišlo po všeobecně špatným hodnocení na ČSFD ke dni 4.4.2023-26% na IMDb o něco lepší 4,2/10. Takže jsem do toho nakonec šel s tím, že jsem připravenej na nejhorší. První půlka filmu toho moc záživnýho nepřinese. No a druhá půlka je na tom v podstatě stejně. Teda pokud si vyloženě nelibujete ve tmě. Možná to chce bystřejší oči ale já už jsem to kolem jedné ráno nedával, viděl jsem tam akorát tak 💩 a nevěděl jsem, která bije. Denní záběry pak přichází až s rádoby šokujícím koncem. Už jsem to psal víckrát ale musím to napsat i tady. Éra FF je už nenávratně pryč. Sem tam sice vyleze na světlo světa nějakej pokus o znovuzrození tohoto téměř vymřelýho hororovýho subžánru ale většinou to jsou jen chabé výkřiky do tmy. V případě The Outwaters doslova. Skoro odpad. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Svojim spôsobom nesmierne zaujímavý film. Tu skrátka bola vízia a tvorcovia si za ňou šli, úplne napriek diváckym očakávaniam, alebo pôžitku.  Hodnotenie o rozpoložení a pocitoch. Väčšinu spomenutých negatív beriem (ten s nedejovým úvodom nie, v kontexte diela tam presne takýto úvod pasoval), ale bol to skrátka originálny trip.  Ps: Pôvodne som chcel dať 4*, len sa mi nepáčilo to záverečné gore. Prišlo mi zbytočné. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Mám telefon, pixlu kečupu, poušť za barákem a doma nám fakt hustě vržou trubky. Co to znamená? No jsem filmař, to je přece jasný. Zase jsem se, blbec, nechal zviklat zahraničními recenzemi a jako tolikrát předtím i tentokrát jsem naletěl. Půlku filmu se nedělo nic. Ale fakt vůbec nic. Jen ti oslové byli nějak divný. Pak se objevila silueta chlapa se sekerou a začal kolotoč. Jenže jediné, co se točilo, byla kamera a ta byla strašná i na poměry FF formátu. A tak jediné, co člověk viděl tak nějak jasněji, byly nohy od krve, což sem tam narušil záběr na ruce od krve nebo na baterku od krve. Na druhou stranu tu byla spousta rozličných zvuků. Až jsem měl skoro pocit, že to měla být původně rozhlasová hra, což by bylo nejspíš lepší, protože pak by se tomu dala dát alespoň nějaká procenta. Snaživý gore závěr to už zachránit nemohl. Jedna z nejhorších žánrovek, co jsem kdy viděl. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Strašne nerád dávam filmu odpad a i keď tato nezáživná sračka si ho určite zaslúži, dám mu aspoň slabú 1*.  Päťdesiat minút sa tu vobec nič nedialo a potom to isté , len tá ďalšia hodina bola ešte aj v úplnej tme a vidieť, len občasnú krv čí počuť stále nejaké vreskoty. Neviem nič o príbehu, obsahovo je prázdny, herecky to komentovať ani nemusím a i keď je to FF projekt, mal by mat už nejakú úroveň, ale réžii chýba  akákoľvek snaha niečím zaujať a tobôž niečím prekvapiť. Ale rozmýšľam, že pri takýchto hovadinkách si nájdem nejakú inú činnosť, budem písať scenáre, určite keď vidím tento skvost, nič tým nepokazím. Byť na to v kine, tak tri dni si búcham hlavu o obrubník, že som za tie peniaze mohol radšej kúpiť cibuľu. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Toto dielo je vlastne takým diváckym nepriateľom. Ide proti nemu. Nič mu nevysvetľuje, hádže mu polená pod nohy a všetko znepríjemňuje. Po filme som sa aj ja cítil vygumovaný a zničený ako hrdinovia. Chápem negatívne hodnotenia, film vyložene kope bežného diváka do riti. Dielo trpí prvými štyridsiatimi minútami, kde sa doslova nič neudeje. Musíme počkať kým príde prvá noc (prvé náznaky), no od druhej noci je to čistá temnota balansujúca na hrane scifi a hororu. Mne to pripadalo ako mix Vesmírnej odysei (jej záver) zmiešaný s The Blair Witch Project a okorenený The Thing a gore záverom. Neručím, že sa ti to bude páčiť, skôr nie, ale pre pár vyvolených to bude silný zážitok. ()

Alfréda odpad!

všechny recenze uživatele

Prvních 50 minut se bez nadsázky neděje nic. A po nich se to příliš nezmění. Teprve díky The Outwaters jeden vidí, jak skvělou mají jiné FF kameru, protože tady nevidíte zhola nic - jen kužel světla a červenou barvu. Zajímavých posledních 8 minut filmu. Srovnání s Vesmírnou Odysseou je jen hodně špatný vtip. 10% ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Z filmu odcházely někteří lidi zděšení nedaly to a někteří tam i brečely  realita je to sračka https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/the-outwaters-horor-zahada-blair-witch-zvracejici-divaci.A230303_105143_filmvideo_jgo . Na začátku někdo zavolá na tísňovou linku operátorka se jich ptá co potřebují neslyšíme nic jen zvuky jako by si ho tam někdo honil (možná to i dělá nevíme) pak máme fotky 4 lidí co se tam ztratily (2 muži 2 ženy)  s tím, že všichni  naposledy byly vidění ten a ten den a pak máme zjištění, že se našly 3 kamerové záznamy, které si nyní pustíme. Tak, že 4 lidi jdou do mohavské pouště točit nějaký retro film nebo co to mělo být zhruba tak 50 minut se nic neděje pak začne na obloze jako by něco vybuchovat a jednou natočí někoho/něco se sekyrkou následně máme záběr jak jeden z nich najde jednu ženskou zkrvavenou pak odejde a ze 4 lidí všichni kromě něho umřou (jak na co nevíme). Pak chodí po poušti střídavě v noci a střídavě přes den v noci objeví toho se sekyrkou co mu nic neudělá ačkoliv před tím asi všechny 3 zabil jak nic (proč nevíme) a přes den objeví nějaké větší červy.  Pak začne zvracet krev a zavolá své matce , že se s ní loučí (když měl signál proč nezavolal už tehdy tísňovou linku nevíme a nezjistíme) pak se nějakým způsobem dostane v minulosti před scénu kdy přicházely do té pouště (nevysvětleno) pak se dostane ke své matce (nevysvětleno) pak je v letadle (asi v tom co jich tam dovezlo nevysvětleno) pak objeví nějakého umírajícího tvora a ty červy ho začnou omotávat pak jedna z těch mrtvých ukazuje prsa smůla bohužel je to ta tlustá (proč nevíme)  pak se objeví světýlka pak objeví cedulu kde je napsané, že to je zakázaná oblast a oni tam asi byli (proto se jim to asi stalo) a pak objeví 3 hlavy napíchnuté na tyčkách (první zajímavá scéna)  . Na konci si uřízne penis a vytáhne z těla vnitřnosti (druhá zajímavá scéna)  a vydá se vstříc poušti. 0 procent ()

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Atmosferická psychotrona zvukovo vizuálna krvavá miestami až zvrátená vnemová brutalita,ktorá šokuje,diváka doslova  surovo mrazí a nedáva mu šancu brať čo vidí ide skôr o klip ktorý vnímate až katakonicky čisto a neprebudí vás z traumy hrôzy,naberá intuitívnu šialenosť a vy sa stále nemáte kde prebudiť klinicky zomriete vystriknuto povstanete a až po titulkách vo vás zostane chvílu ticho a podvedome sa ulaví,no dentálnú hygienu by som si robil klasickou kefkou,akýkolvek hlasnejší zvuk svami ešte zatrase!Pochopia určite všetci levelovanejší hororový diváci nehladajúci logiku dej to sa nevyžaduje ale vnímajúc strach a umenie ho vyvolat,lebo toto je masterpiece! ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na niektoré oslavné texty v istých médiách, ktoré som si viac dní dozadu prečítal, som si povedal, že by to možno bolo dobré skúsiť (hoci som nechcel byť naivný), ak to bude zlé, tak aspoň to vidieť pre zaujímavosť. Snímka o tom, ako partia ľudí ide natáčať videoklip do púšte, len začnú sa diať nejaké veci. A treba napísať rovno, že je to príšerné. Možno si to nájde svojich fans, ale ak človek prahne po dotyku s normálnejším hororom, tak treba hľadať rýchlo inde. Úvodných 37 minút (kde sa vlastne nič zaujímavé nedeje), je predzvesťou čudného deja, resp. možno predzvesťou autormi plánovaného experimentu (niečo ako ff halucinogénno-sci-fi-psychedelicko-krvavý trip), ktorý je ale riadne zmätočný, nezaujímavý a žiaľ mizerný. M. N. Shyamalan s The Visit žáner found footage zručne resuscitoval, Robbie Banfitch akoby učinil opak. Za jedno piesočné zrnko, ehm, jednu hviezdu. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Když se prokoušete v žánru FF již klasickou nudnou první hodinou záznamu, tak vás přivítá peklo podle Robbieho Banfitche, je šíleně natočené a božsky nazvučené. Zásadní otázka ..... je to odpad nebo geniální dílo ? To musí každý rozhodnout sám. Za mě je to noční můra, protože nevím jak to mám ohodnotit, ale to nejhorší je, že mě to nutí o tom furt přemýšlet. A za to si to minimálně ty 3* zaslouží  ..... jo a prosím přestaňte to srovnávat s Blair Witch! ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Tenhle film publikum asi hodně rozdělí ale hodně záleží na očekáváních, já bych doporučoval si o tom předem nic nezjišťovat a hlavně ignorovat ty debilní články o tom jak lidi z kin vyváží v rakvích neboť to jen vzbuzuje falešný očekávání a ty se dle mě nesplní. Film je spíš taková dekonstrukce found footage žánru neboť nehraje úplně dle pravidel (kromě toho že je hovno vidět :)), soustředí se spíš na náznaky a pomocí skvělý zvukový stránky se snaží divákovi dokreslit to co to malinký světlo baterky nezabere. V jiným stylu než FF by to co se zde děje nefungovalo. Celá druhá polovina je jedno z nejdivnějších ale nejefektivnějších vyvrcholení tohohle subžánru a ačkoliv už asi nikdy nedostaneme nic co by s sebou neslo Blair Witch efekt, tohle se tomu silně blíží. Ale jak jsem řekl nebude to pro každýho a pokud máte rádi jednodušší přímočařejší horory co vyloží karty na stůl a vše vysvětlí tak se asi nechytíte. ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Totálně amatérský film, naprostý odpad. Co je tam špatně, zde zmínili už jiní uživatelé. Abych neopakoval již řečené, pokusím se na toto filmové dílo pohlédnout z jiného úhlu a najít na něm něco pozitivního. Jedna kamarádka mi pořád doporučuje, že bych to tak měl v životě dělat se vším, tak se o to pokusím. Zaujalo mě, kdo všechno se na vzniku filmu podílel. Režie: Robbie Banfitch, scénář: Robbie Banfitch, kamera: Robbie Banfitch, hrají: Robbie Banfitch  plus dvě další osoby, produkce: Robbie Banfitch, střih: Robbie Banfitch, zvuk: Robbie Banfitch. Nikde jsem nenašel, kdo dělal osvětlovače, ale patrně také Robbie Banfitch, i když tou baterkou se toho moc nasvítit nedalo. Je obdivuhodné, když někdo dokáže uskutečnit svoji vizi bez ohledu na to, jak je jeho idea pitomá, a ještě se umí postarat o propagaci takové krávoviny. Pokud jde jenom o film, nevznikne tím nikomu žádná velká škoda. Horší je, když se tlupa takových Banfitchů sejde v parlamentu. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Všetci sme počuli tie historky o horore z ktorého ľudia v hrôze utekajú akoby to bol príchod vlaku v začiatkoch kinematografie. O čom to teda je?! No v zásade prvú polovicu sa tam nič nedeje a v druhej sa potom niečo deje, ale nikto nevie čo. Podobnosť so zasadaním parlamentu je čisto náhodná. Vo väčších detailoch je to najprv vybrnkávaná hipícka odysea s hudobnými číslami a pozorovaním mravcov na púšti , ktorá švihnutím klobásy prepne do surrealistického pekla kde je 15 minút úplná tma občas prerušená zábleskom, do toho všetci kričia, potom plávame vo vode, znásilňujú nás chápadlá a dostávame sa až na počiatok vesmíru kde vidíme drôtený model veľkého tresku. Ak to vyložene beriete ako hardcore experimentálny film a nie ako horor ktorý sa snažíte pozerať, môžu sa tomu pričítať nejaké body k dobru, lebo tá neuchopiteľná smršť čohosi má istú atmosférickú pôsobivosť a zábery sú viac premyslené než sa zdá. Ale do čerta s Lovecraftovskými monštrami, podľa všetkých náznakov je to aj tak celé o tom ako sa tá banda zhúlencov sfetovala nejakými hríbmi a potom sa sami zasamospoluvraždili, čo dokazuje odrezaný penis posledného hrdinu, ktorý tam odvtedy slúži ako strelka kompasu. Aspoň má človek o čom rozmýšľať. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle se jen tak nevidí. Ano NEVIDÍ, protože toho jde vidět opravdu málo. Třepající se kamera a podivné zvuky jsou super v době Blair Witch, ale tohle? Hromada kečupu, poušť a vysoká kapacita paměťové karty a tadá... máte film. 0% ()

Warhorr odpad!

všechny recenze uživatele

No ty kráááávo, tak tohle byla neuvěřitelná kejda. Mě vážně fascinuje, že jakmile někdo veme kameru do ruky, použije krev a zamixuje do toho vytí kojotů, tak si to následně označí za horor. Rychle si to shrňme. Partička přátel vyrazí do pouště, během 50 minut se nestane vyloženě vůbec nic. Slyšíme jen nějaké dunění, blesky a vytí nedalekých zvířat. Následně přichází konfrontace se sekyrou a octneme se v jakémsi přeskakování mezi dimenzema. No a to je vlastně všechno. Potom už je z toho one person záležitost, kdy se nám střídají záběry - krev na nohou, krev na zemi, krev na nohou, krev na zemi, nějaká plazící se pupeční šňůra, krev na nohou, krev na nohou, uděláme výjimku - krev na prstech, krev na zemi, zase pupeční šňůra, krev na nohou, bacha osel, krev na zemi. Přesně o tomhle je celá tahle pojebaná záležitost. Celé je to protkáno stupidním množstvím různých zvuků zvířat,blesků,hromů,chvění a nevím čeho všeho, a taky světýlek, blikajících, hýbajících, stojících, vidět tam je kolikrát úplný, ale úplný hovno. Tady si někdo dělá asi úplnou prdel ne ? Nejlepší jsou poslední minuty s hlavami, uřízlým chujem a střevama, ale to mě nedonutí změnit hodnocení. Omlouvám se, že nejsem schopen pochopit tohle duchovně podobenstvo existenciální hovno. S naprosto čistou a jasnou myslí mohu prohlásit, že tohle je ten nejhorší FF, který jsem kdy viděl. Po tomto filmově obohacujícím se zážitku začínám reálně uvažovat, že budu muset zvýšit hodnocení loňského Dashcam a VHS. 100 minut lidskýho utrpení a nesvobody. Tady není srovnávání s Blair Witch absolutně na místě a obešel bych to teda kurevsky velkou oklikou. Co říct na závěr. Found Footage is dead. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

The Outwaters nefunguje jako film ve smyslu audiovizuálního média, které má vyprávět nějaký příběh. Vnitřní logiku zde nenajdete, nic není pořádně vidět (i při zohlednění, že se jedná o FF a má to tak trochu být účel), úvodní akt má přepálenou stopáž a chování postav nejde vydržet. To všechno beru. Ale coby ryze prožitkový snímek, který má zhmotnit hrůzu a chaos při kontaktu s něčím, co překračuje čas, prostor i rámec lidského chápání a vnímání, to šlape. Zde bude hodně záležet i na momentálním rozpoložení, ale pokud na tuhle vizi hrůzného snu,, který se vkrádá plíživě, aby poté mučil zdánlivě nekonečnými skoky do dalších, čím dál šílenějších, úrovní, namotáte, čeká vás dost intenzivní zážitek. Zprostředkovaný noční děs. Předivo reality se hroutí, ve nevíte, jestli vaše tělo kontrolujete vy nebo něco jiného, a cesta ven není k nalezení, nedaří se probudit... ()

Reklama

Reklama