Reklama

Reklama

Shalako

VOD (1)

Obsahy(1)

Potulný kovboj Shalako alias Ten, který přináší déšť (S. Connery - Osudové setkání, Past) se objeví právě včas, aby přispěchal na pomoc půvabné Irině (B. Bardot - Podivuhodné příběhy, Viva Maria). Ta se spolu se skupinou bohatých Evropanů dostane do nebezpečí života, když vnikne na indiánské území. Zachránění aristokraté se vracejí do rodné vlasti a Shalako, doprovázen kráskou, se vydává vstříc novým dobrodružstvím... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (53)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hrozně jsem se bál o "Bardotku", ona je prostě překrásná ženská a na divokým západě to bylo občas pro takový ženský hodně divoký. Vím, vím, tady jí chranil Sean Connery což není špatný, ale přece jenom, já jsem já. Film jasně ukazuje, že když už chlap kvůli takový babě nasazuje svoje krčisko, je doslova morální povinností každé holky se s ním na oplátku vyspat, protože jeden nikdy neví, kdy hrdina natáhne brko éééé teda brka. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Slušne napísaný a obstojne zahraný, ale nijako mimoriadne akčný a už vôbec nie strhujúci western. Connery sa do úlohy zálesáka nečakane hodí, naopak Bardotka je prekvapivo hnusná a ako postava nezaujímavá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ti pitomí indiáni snad nikdy nepochopí, že ti úžasní aristokrati mají tolik peněz a moci, že si mohou dělat, co se jim zlíbí. A ještě k tomu jim začnou vstávat vztekem péra na čelenkách, když je tito nejmocnější z mocných poctí návštěvou, aby jim pro zábavu postříleli jídlo. No, je to hrůza hrůzoucí, jak jsou ti pomalovaní negramotové neskutečně sobečtí. Přesto jim trochu rozumín, protože taky nemám rád, když někdo sám sebe pozve ke mně domů na návštěvu. Proto si dovolím tvrdit, že kdyby byl Shalako správný chlap, tak si do nějakého opuštěného puebla odskočí zařádit s baronkou Irinou a nechá zbytek výpravy domácím k tepelné úpravě. Pak by mne to asi bavilo víc, než tato průměrná záchrana protivné šlechty. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sharmantní lapač kočiček, to je Conneryho Shalako. Dokonce má i svůj oslavný song podobně jako zloděj lupinusu Dennis Moore v Monty Pythonech! Je sice kapánek zarážející, že Bardot dělá bardotku, nicméně další noc už je baronka povolnější. Muselo to přijít, protože: „Shalako, Shalako...born on the wind to follow the sun...he rode wild country down New Mexico...would gamble his life to own a woman!“.. Nepříliš záživný western, ve kterém nabíjení zbraní při přestřelkách představuje zbytečný luxus, závěrečný souboj na kopí je synonymem choreografické zoufalosti a vůbec celá ta hra na schovávanou mezi aristokraty a rudými divochy působí po dramaturgické stránce značně nedotaženě. Apropo, romantické představy z Mayovek ohledně chování Apačů k ženám jsou tady nekompromisně rozmetány (ponižování zajaté Lady Daggett). Kladivo nynějších kampaní by na ně dopadlo, až by jim rezervace byla malá. A Shalako by byl další na řadě.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nijak moc originální, přesto fungující směs Hombreho a Rudého slunce. Sean Connery působí v roli westmana až nečekaně přesvědčivě a celý film neuvěřitelně táhne, přičemž Stephen Boyd a Peter van Eyck zahráli rovněž skvěle. Bardotka je spíše na okrasu, ale ani to není málo (i když Honor Blackman ji zde svým půvabem hodně šlape na paty). Edward Dmytryk jako westernový veterán rovněž nezklamal a o nějaké zajímavé scény nás rozhodně neochudil (udušení náhrdelníkem, předposlední likvidační souboj). Skvělý western, který by neměl zklamat. 80%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na celém Shalakovi je bezesporu herecká účast přesného Seana Conneryho, jinak totiž jde o dlouhý film, ne snad přímo nudný, ale příliš obyčejný a natočený bez jakéhokoliv alespoň trochu zapamatovatelného momentu. Škoda. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi by som mal napísať, že S. Connery bol skvelý, ale to bude tou sympatickou postavou spasiteľa. Connery sa pre westerny nenarodil a vedel by som si na jeho mieste predstaviť mnoho iných hercov. Film je ale výborný, hon indiánov na skupinu namyslených babrákov a krásku B. Bardot dáva lekciu z prežitia vojenskej taktiky a celkovo je divácky veľmi vďačný. 80%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Shalako je pro mě velice milým překvapením. Příběhově, prostředím, hereckým obsazením a výkony, tím vším si mě získal. Nezdá se, že by byl tento western zvlášť známý, takže určitě jej mohu doporučit všem fanouškům žánru (ti ho však nejspíš znají), ale i Seana Conneryho, jenž je tu stále relativně bondovsky mladý. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nezáživné a strašně falešné. Tenhle snímek bohužel strašně spoléhá na to, že ho nějak utáhnou herecké hvězdy Sean Connery a Brigitte Bardot. Ti se sice snaží a kouká se na ně dobře, ale tenhle fádní film prostě z průměru vytáhnout nelze. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hloupoučký scénář uspěl v očích diváků díky castingu hlavních rolí, obě poloviny publika mají na co koukat, ale to je bohužel asi to jediné pozitivní na tomhle filmu. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Tenhle western britské produkce, natočený ve španělské Almérii, je ve stejném stylu jako americké westerny šedesátých let. Některými moralizujícími prvky a kontrastem zkušeného hrdiny ze Západu oproti skupince buržoazních Evropanů, bezstarostně se oddávajících lovu v Novém Mexiku, mi připomínal film "Hombre". Rozhodně jsem se nenudil, je tu řada dobrodružných sekvencí, vše se odehrává ve skalnaté krajině, jsou tu indiáni i bílí zrádci. Pětibodová škála hodnocení je nedostatečná - dejme tomu: silná trojka či slabší čtyřka. Některé pasáže se mi líbily moc (útoky indiánů, stopování, šplhání na skalnatý kopec aj.), jiné to naopak srážely (milostné vztahy mezi Connerym a Bardotovou, která se jinak coby kysličníková blondýnka a zmalovaná "krasavice" do filmu tohoto typu celkem hodila). Celkově hodnotím určitě jako lepší průměr, na film jsem ochoten se po letech podívat znovu... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nesedí mi příliš filmy, ve kterých se z nás tvůrci z těžko pochopitelných důvodů snaží udělat voly. V tomto případě však není nemyslícím tvorem divák, nýbrž indiáni - Apačové. Bystří a stateční válečníci jsou zde představováni jako pitomci, kteří neumí stopovat v písku, zato perfektně (a zase bez dobíjení) střílí z pušky. Hlavní osa příběhu snad není vyloženě špatná, ale když si divák u Shalaka příliš často ťuká na čelo, není něco v pořádku a prérijní kojoti už snadno vyčuchají, že tu něco smrdí. Proto jen dvě. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Sean Connery a western? No je to tak, tohle je asi jediný western, ve kterém hraje Sean a do role zálesáka se hodí. Lehce nadprůměrný western, který jede v pomalejším rázu, proto nesmíte čekat velké bojové scény a přestřelky - těch je tu jen pár. Mužské oko nejspíš alespoň potěší Brigitte Bardot (třeba scéna u rybníčku). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nudný a zdlouhavý western podle knihy Louise L'Amour - trochu romantiky, trochu zlých indiánů. dvě střílečky, pokus o kritiku britských šlechticů, kteří na divokém Západě nedodržovali pravidla a chovali se arogantně. Kupodivu to tu nesluší ani Brigitte Bardot, i když se oplachuje nahoře bez u potůčku. Možná kdyby měla míň make-upu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

DIALOG : HRABĚNKA IRINA LAZAROVÁ ( Brigitte Bardot ) - Proč nás ti indiáni napadli ? Vždyť jsme tu jen na lovu. SHALAKO ( Sean Connery ) - Teď loví oni.......... CITÁT - Měl jsem vás za náfuku, ale jste pane pěkně pitomej trouba......... Abych napsal pravdu, fandil jsem Apačům. Film je nudný, herci ztvárňují postavy nafoukané, arogantní a půlka postav jsou zase obyčejní zloději. Opravdu jsou tam nejlepší Apači. Shaslako = Muž deště. V tom filmu se buď blbě střílí nebo špatně žvaní. CITÁT - Nestřílejte !!!........ ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Shalako je velmi dobrý western, který má v některých scénách našlápnuto i k nejvyššímu hodnocení. Na druhé straně jsou tu ale momenty, kdy najednou nevíme, zda nesledujeme mayovku - viz závěr. Což nejde úplně dohromady. Ale v podstatě je to jen vada na kráse. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Průměrný western se třemi hvězdami, které se však nijak výrazně neprojevily. Nemyslím, že by to byla jejich vina. Režisér DMYTRYK zřejmě neměl nijaké větší zkušenosti s tím, jak se točí westerny. No a v roce 1968, kdy tento film vznikal, byly na plátně daleko větší hity v tomto žánru, takže se snažil udělat něco mimořádného. (Nacpání diamantového náhrdelníku ženě do úst a tím ji zardousit, lezení po vysokých skalách bez patřičného vybavení, souboj Indiána a Shalaka s kopím atd.). Závěr filmu stál za starou bačkoru, režisér nevěděl jak z toho ven, tak to zahrál do ztracena. Nikdo nebyl vítěz ani poražen. Tak si myslím, že se tohle točilo jenom kvůli tehdy velmi populární sexbombě Brigitte BARDOTOVÉ. JINÝ DŮVOD mě nenapadá. ()

Eldrick

všechny recenze uživatele

V jedné ze Cinem z r. 99/00 fotogalerie. Na jednom ze snímků je na posteli ležící kráska Brigitte Bardot a nad ní je Sean Connery a fotí ten její nádherný obličej. Fotka zachycuje jejich přípravu na tento film v nějakém hotelu. Škoda že jsem tento film neměl možnost vidět. ()

Reklama

Reklama