Reklama

Reklama

Meč statečných: Legenda o Siru Gawainovi a Zeleném rytíři

  • Velká Británie Sword of the Valiant: The Legend of Sir Gawain and the Green Knight

Obsahy(1)

Fantasy film z doby krále Artuše (Trevor Howard) vyprávějící příběh o jednom z Rytířů kulatého stolu. Sir Gawain (Miles O'Keeffe) byl vyslán, aby se v souboji na život a na smrt utkal se Zeleným knížetem (Sean Connery). Svůj úkol ale nedokázal splnit, neboť kníže je zdánlivě nesmrtelný čaroděj. Gawain dostává od knížete ultimátum – do roka pro něj správně rozluští záhadu, nebo propadne životem… (mahler)

(více)

Recenze (6)

fruitixx 

všechny recenze uživatele

Inu na to že je Excalibur z roku 1981 je tento snímek slabší. Pojednává se zde o Gawainovi, pozdějšímu rytíři kulatého stolu. Je zde vyobrazeno, jak přišel rytířskému titulu. Bylo to sice díky prekérní - zbabělé - situaci ke které se ostatní rytíři nechtěli hlásit, ale král to viděl jinak a Gawain se zastal krále, což mu pomohlo a dále se již odvíjí ono dobrodružství.. je to sice vláčnější, ale dá se to zkousnout. Pořád je to lepší než ostatní filmy zhruba z té doby. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Netuším prečo sa Stephen Weeks rozhodol po 11 rokoch opäť natočiť legendu o sirovi Gawainovi a Zelenom rytierovi, lebo aj toto spracovanie nestojí za nič. Jediným kladom je herecký úlet významných britských hercov, ktorí zrejme potrebovali na nájom. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

On ten film není úplně špatný - obsahuje skvělé hlášky, moudra, dokonce je i svým způsobem zasvěcovací - naše cesta může vypadat chvíli jako že je vše v pohodě, ale ve stínech se skrývá had, a zase naopak, když je vše ztraceno, najednou se objeví dobrá ruka dobrého osudu... A taky je zde moudrost cyklů přírody... Jsou zde i skvělé lokace a dost slušně napsané charaktery postav - zvlášť ten pomstychtivý synek, ale žel se to vleče neskutečně a chybí tomu „putování“ z roka do roka nějaký jednotnější motiv. Samotný O'Keffe je tady s tou parukou naprosto tragický, Connery hraje svůj standard, ale stejně to bohatě stačí a všechny přehraje. Jen mě udivilo, že se Gawain na konci nevrátil na hrad svého krále... ()

Galerie (48)

Reklama

Reklama