Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Thunderball je první "bondovkou" posunutou do absurdna.Z původní myšlenky o špionážních akcích na pozadí studené války se filmy přesunuly čistě k boji proti tajným organizacím(obzvláště té hlavní),Sověti zde budou nadále vystupovat spíše okrajově,navíc budou často nuceni pod tlakem okolností s Brity spolupracovat v boji za záchranu světa.Ne,že bych proti tomu něco měl,jen už nejde ani tak o špionážní film jako spíše o akční sci-fi,které má s přehledem na 4*. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky neukotvené, hlavní záporák vlastně pořádně neukotven rovněž, převážnou část filmu jsem se děsně nudil a jediné, co mě dokázalo trochu emocionálně zaujmout a rozparádit, byla Domino. Na všem zlém se dá nalézt něco dobrého, takže si jdu sehnat nějaký francouzský film, v němž se blýskla. Společně s Vesper zatím pro mě nejpůvabnější Bond girl. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre túto bondovku sú charakteristické hlavne tie podmorské pasáže, výsledok vtedy ultramoderných filmárskych technológií. A ony skutočne aj dnes pôsobia veľmi efektne. Len sa mi zdá, že sa tvorcovia nechali tými novými možnosťami trochu uniesť a atraktívne harpúnové potýčky natiahli viac než si zaslúžili. Ale budiš, horšie je to s finálnou rádoby zbesilou jazdou v člne s nezmyselne zrýchlenými zábermi mora a útesov. To už naozaj vadí. Inak ale stále vysoký Conneryovský štandard, bondovka, ktorá má šmrnc. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo i tady na ty čtyři hvězdy nakonec půjdu. Úvodní scéna nám připomene, že Connery byl v bitkách ze všech představitelů nejlepší. Na scénu se nám vrací Blofeld opět tedy pouze jako to hlavní kápo v pozadí. Oproti tomu jeho pravá ruka Largo není až tak úplně zajímavý, ale obě dvě bondgirl ať už ta kladná nebo ta záporná jsou opravdu kus a asi nemá cenu abych tady vzpomínal jako všichni ostatní ty revoluční akční podmořské scény které by bylo v současnosti téměř nemožné natočit s přepočtem na tehdejší rozpočet. Jenom ty občas poněkud komicky působící zrychlený akční scény to kazí. Každopádně tak jako tak i když tuhle Bondovku řadím v rámci těch s Connerym ve svém žebříčku až na předposlední místo, tak i ona si u mě v rámci repete to vylepšený hodnocení zaslouží.70% ()

Nin 

všechny recenze uživatele

James Bond: Vodní level. A já nikdy neměl rád vodní levely ve hrách. Hlavní padouch má rád žraloky a rád se potápí, a tak se mnoho děje odehrává pod vodou. Většina vodních sekvencí působí dost nudně, a zbytečně dlouhý finální vodní souboj s mnoha potapěči má ještě k tomu pitomou hudbu. Když je Bond na souši, tak je to relativně fajn, ale jinak mě děj moc nezaujal. Máme tu zase přenádherné ženy, a řekl bych, že se tentokrát scenáristi snažili, aby byly o trochu drsnější a o trochu méně poddajnější, takže diváka čeká nalož vostřejších kočiček než obvykle. Celkově je ale pro mě tahle bondovka spíš nezajímavá nuda. (5/10) ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Let s jet-packem trvá 21 vteřin, přístroj vyvíjí brzdící sílu tisíc koní. (džanik)
  • Ve filmu se opět objeví stříbrný Aston Martin DB5, který si už „zahrál“ v bondovce Goldfinger (1964). (džanik)
  • Dominu měla původně hrát také Raquel Welch, produkční šéf 20th Century Fox Richard Zanuck však požádal producenta Alberta Broccoliho, aby ji uvolnil k natáčení sci-fi filmu Fantastická cesta (1966). (džanik)

Reklama

Reklama