Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Thunderball je první "bondovkou" posunutou do absurdna.Z původní myšlenky o špionážních akcích na pozadí studené války se filmy přesunuly čistě k boji proti tajným organizacím(obzvláště té hlavní),Sověti zde budou nadále vystupovat spíše okrajově,navíc budou často nuceni pod tlakem okolností s Brity spolupracovat v boji za záchranu světa.Ne,že bych proti tomu něco měl,jen už nejde ani tak o špionážní film jako spíše o akční sci-fi,které má s přehledem na 4*. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo i tady na ty čtyři hvězdy nakonec půjdu. Úvodní scéna nám připomene, že Connery byl v bitkách ze všech představitelů nejlepší. Na scénu se nám vrací Blofeld opět tedy pouze jako to hlavní kápo v pozadí. Oproti tomu jeho pravá ruka Largo není až tak úplně zajímavý, ale obě dvě bondgirl ať už ta kladná nebo ta záporná jsou opravdu kus a asi nemá cenu abych tady vzpomínal jako všichni ostatní ty revoluční akční podmořské scény které by bylo v současnosti téměř nemožné natočit s přepočtem na tehdejší rozpočet. Jenom ty občas poněkud komicky působící zrychlený akční scény to kazí. Každopádně tak jako tak i když tuhle Bondovku řadím v rámci těch s Connerym ve svém žebříčku až na předposlední místo, tak i ona si u mě v rámci repete to vylepšený hodnocení zaslouží.70% ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

- Ženská zbraň, že? - Víte toho hodně o zbraních, pane Bonde? - Ne, ale vím něco málo o ženách...Jedna z nejlepších bondovek, ve které nechybí exotika, krásné ženy, šarm, kouzlo ani vtip. Nezapomenutelné je zejména setkání dvojníků, elektrické křeslo při poradě SPECTRE, již zmíněný podmořský souboj, Bond s tryskami na zádech v úvodní scéně nebo závěrečné rozpůlení Largovy lodi. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 4 Klasická bondovka se Seanem Connerym. Má své vynikající scény, které člověku utkví v paměti a po letech nesledování bondovek si je stále pamatuje. Jen třeba neví, do které conneryovky je zařadit. Thunderball má řadu humorných scén, skvělých akčních sekvencí a zajímavé herce. Spolu s Diamanty jsou věčné a YOLT jde o nejslabší Conneryho bondovku. (Ano, nejraději mám první tři conneryovky.) P. S. Čím více repríz Thunderballu jsem si dal, tím raději tuto bondovku mám. Zkrátka až do YOLT jsou s Connerym všechny výborné. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je nejen nejlepší bondovka vůbec, ale je to i skvlěý film, který by obstál jako kvalitní špionážní thriller i mimo tuto sérii. Ale byla by to škoda, protože Connery je 100% bond. To s jakým přehledem řeší všechny situace a s jakým šarmem glosuje vše zkrátka nemá v sérii obdoby. Navíc je Thunderball skvěle vystaven. Má sice méně akcí, ale o to více je prostoru pro jiné skvělé dialogové, pátrací a jiné scény. Terence Young byl nejlepší režisér bondovek. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Postava Counta Lippeho je odkazem na dávného Flemingova přítele, zpravodajského důstojníka, který se jmenoval Prince Bernhard of Holland a rodným jménem Bernhard von Lippe Biesterfeld. Byl tím velmi potěšen. (džanik)
  • V roli důstojníka vzdušných sil se zde objeví vojenský poradce a technický konzultant prvních bondovek Charles Russhon (je vidět napravo od „M“ během jednání s agenty „nula-nula“). Pro film mj. dával dohromady velké množství potápěčské výstroje a vybavení, které stálo přes devadesát tisíc dolarů. (džanik)
  • Angličtina Claudine Auger se filmařům zdála po úvodních scénách příliš „francouzská“, a tak byla nadabována Nikki Van der Zylovou, která už dabovala v Ursulu Andress v Dr. No (1962). (džanik)

Reklama

Reklama