Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[65%] Čtvrtá část o Jamesi Bondovi se Seanem Connerym a i po letech u mě platí, že je tohle můj nejméně oblíbený díl. Ale shazovat ho do pouhého průměru už nebudu. Film je rozmanitý, stále se tu něco děje, baví mě to tak do cca 90 minuty filmu a pak už jsem se až do finále téměř nudil. Úvod je obstojný, poté se začne děj rozbíhat a vypadá to na zajímavou misi. Rozehrají se karty, víme jak vypadají záporáci (kromě Blofelda, kterému klasicky není zabrán obličej). Postava Larga v záporné roli mě moc nebrala … Connery je zde opět velmi dobrý, má solidní hlášky, svou ikonickou postavu opět nezapře. Ostatní herci hrající známé postavy jako je M, Q, Moneypenny opět potěší. Co se týče akčních sekvencí, tak jsou takové krátké, ale to mi nevadilo. Co se týče vodních scén, ať už akčních nebo jen těch potápěcích, tak vizuál je na tu dobu výborný. Jenže v závěrečné cca 45 minutovce už mě to přestalo víceméně bavit. Nebylo to moc záživné, ale tím nebudu snímek posílat do pekel. John Barry zde složil opět vynikající a poutavý soundtrack, který mi v uších po skončení vždy tak krásně rezonuje, stejně jako u všech jeho Bondovek, které složil. Bondovi ženy jsou opět dobré, krom té zrzavé – to byla mrcha. ;) No takže to je asi tak vše. Obstojná záležitost to je, i když to u mě patří mezi ty slabší díly. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Thunderball je první "bondovkou" posunutou do absurdna.Z původní myšlenky o špionážních akcích na pozadí studené války se filmy přesunuly čistě k boji proti tajným organizacím(obzvláště té hlavní),Sověti zde budou nadále vystupovat spíše okrajově,navíc budou často nuceni pod tlakem okolností s Brity spolupracovat v boji za záchranu světa.Ne,že bych proti tomu něco měl,jen už nejde ani tak o špionážní film jako spíše o akční sci-fi,které má s přehledem na 4*. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle mne jednoznačně doposud nejslabší bondovka. Nudná, bez akce, roztahaná na ty dvě hodiny a něco jen násilím, navíc Bond je tady jen stafáž - kdyby tam byl třeba Q, vyšlo by to nastejno. Navíc od začátku bez logiky děje - člen Spectre předstírá svou smrt a jde na pohřeb převlečený za vdovu? Wtf? Když chci ukrást letadlo s bombami, musím na to několik let trénovat dvojníka pilota? To by bylo jednodušší a rychlejší udělat přepad na zemi na základně. A když mám letadlo, přistanu s ním v moři?! A nezapomněli na konci vyzvednout taky toho vědce? Těžké zklamání. Jo, je mi jasné, potřebovali se pochlubit svou podmořskou technikou, a tak se většina věcí točí pod hladinou, ale jako sorry, tam moc děje, a překvapivě ani vtipných dialogů moc nenaženete. Z hlediska bondologie je film zajímavý jen v tom, že Bond přijde o klobouk. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Thunderball jede v zajetých kolejích skvělých předchozích dílů, ale trošku ho v mých očích srážejí dvě věci - přemrštěná stopáž a zrychlené záběry, které vypadají opravdu divně. Jinak je to ale samozřejmě výtečná zábava a bondgirls jsou tentokrát opravdu k nakousnutí (dobře, tak k nakousnutí víc než jindy :o)). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +podmořské záběry, bond girl Domino, Bondovi udělátka -pomalejší tempo, v závěru rychle střižená akce/// Díky technice tento díl pokročil o hodně dopředu a dá se o něm bez obav tvrdit, že je to již ten pravý Bond, takový na jakého sme zvyklí. Mimochodem hláška "je uplně mrtvá" mě celkem uzemnila. Podmořské záběry jsou pěkné, pro mě však ne až tak atraktivní. Zápletka mě taky tolik neohromila. Přesto hodně slušné. Dávám silné 3*/// Celkem 69%/// ()

Galerie (240)

Zajímavosti (99)

  • Puška, ze které střílí Bond (Sean Connery) u Larga na asfaltové holuby, je Browning Auto 5. (JohnSmith)
  • Padouchy hrají Italové proto, že původní scénář nepočítal se SPECTRE, ale se siciliskou Mafií, a Largo měl být původně mafiánský boss. (džanik)
  • Ve filmu se opět objeví stříbrný Aston Martin DB5, který si už „zahrál“ v bondovce Goldfinger (1964). (džanik)

Reklama

Reklama