Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Recenze (418)

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.4__Díky nově nabytým technickým filmovým možnostem si divák užije spousty atraktivních podmořských sekvencí s malými ponorkami, potopenou stíhačkou na dně a jednou hromadnou podvodní bitkou potapěčů. Díky Bondově neselhávajícímu sexuálnímu magnetu se nejedno mužské oko zase popase na pěkných bond-girls, z nichž jedna se tentokrát opravdu "vydařila" :o). Jednoznačným plusem je postava charismatického padoucha v podání Itala Adolfa Celi, jeho Emilio Largo je v kontextu s prvními pěti bondovkami členem zločinecké organizace Spectre, která chrlila jednoho zajímavého záporáka za druhým. Tuhle vizuálně příjemnou bondovku jsem si užil. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po Goldfingerovi asi moje nejmilejší Conneryho bondovka. O to víc mě mrzí, že jsem ji viděl všeho všudy dvakrát (nebo dva a půlkrát:)), protože opravdu je na co se dívat - opět zde vystupuje překrásný Aston Martin DB5, podmořské souboje vypadají naprosto skvěle a Emilio Largo je Bondovi více než důstojným protihráčem. A navíc v pozadí všeho stojí Ernst Stavro Blofeld, muž bez tváře (tedy až do Žiješ Jenom Dvakrát:)) a mozek celé zločinecké organizace. Pět hvězd je zcela zasloužených. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

První/jediná? bondovka, ve které je Bond méně sympatický než padouch. 80% Zajímavé komentáře: Rob Roy, Marigold, berg.12, ScarPoul ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

I když si tyto staré bondovky užívám tak, jak bych si nikdy nepomyslel, některé mi za čas začínají splývat v jedno. A tohle je nejtypičtější příklad. 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

I když originalita tohoto Bonda je hlavně v podmořských soubojích a záběrech , nemohu se ubránit dojmu, že akce mohla být svižnější. Nicméně, Aston Martin i Bond jsou ve formě a Bond Girl Domino je taky velmi krásná,takže k uplné spokojenosti moc nechybělo . ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem revoluci znamenala v pořadí čtvrtá bondovka v dějinách filmu. Poprvé v hraném snímku se totiž děj částečně odehrává pod mořskou hladinou, což umožnila speciální podvodní kamera, kterou pro účely Thunderballu sestrojil specialista Lamar Boren. Třetí Youngův opus opět zastihuje ve famózní formě zejména Seana Conneryho, který překonává i svůj oslnivý debut a jeho Bond je skutečným Bondem ve smyslu flemmingovského "may go wildly beyond probable, but not beyond possible". A tak potkáváme nulanulasedmičku jako usměvavého rekreanta, jako zraněného a vyděšeného uprchlíka a samozřejmě především jako neohroženého chlapáckého superagenta, který umí zatočit se zloduchy stejně jako s krásnými ženami. Zápletka je vskutku klasická, hlavní zloduch (stále jen číslo dvě v hierarchii SPECTRE) trochu bezvýrazný, ženy krásné a podmořské sekvence strhující (zejména závěrečná hromadka na harpuny). Bond se vyzbrojuje stále větším a větším množstvím šikovných udělátek a pověst bondovek jako "high-tech" filmů získává v Thunderballu reálný základ. Navíc co se suchých conneryovských hlášek týče, je Thunderball skutečně hojné zřídlo. Nebýt až groteskně nazrychlované závěrečné scény s rvačkou na můstku Disco Volanté, byl by čtvrtý Bond dokonalým snímkem... ___ Bond song: "Thunderball" (Tom Jones) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Viděno kdysi, takže rozhodně to lepší z Bonda s ještě skvělým Connerym. Bohužel dnes se tomu raději vyhýbám, protože už by to asi na ty pevné 4* nebylo... ()

woody 

všechny recenze uživatele

4. bondovka Terence asi nepochopil v čem dělal chyby. Ještě víc jich přidal. Nezáživné akční scény, nevyrazný záporák Emilio Largo (zlatý Maria Brandauer v remaku), namyšlená Bondgirl, minimum pomůcek. Nuda nuda šeď šeď. Tento díl jsem neměl nikdy rád. Pozitiv je pomálu, ale proč si je nevyjmenovat - zbraň zkázy jachta Disco Volante, úvodní píseň a předzvěst odhalení identity megazloducha Ernsta Stavro Blofelda. Jeho žhavá křesla vešla do historie :-) ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem Bonda žral. I teď ho mám rád, ale po v pořadí čtvrté bondovce jsem se ujistil, že jsou přeceňovány. Začátek je vždycky skvělý. Bond zlikviduje pár lidí, nahodí několik stylovejch hlášek a pak - pak to všechno ztuhne. Začne se to vléct, skoro nic se neděje. Únosy a úniky se stále opakují a některé scény pod vodou jsou strašně dlouhé, nic se tam v podstatě neděje a začíná to být místy nuda ( nevyjímaje závěrečnou podvodní bitvu ). Alespoň, že jsme se více podívali k Blofeldovi a jsou tu skvělý baby. Jinak Connery je samozřejmě vždy výborný, to nepopírám. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni bondovka s Connerym, ktera me misty trochu nudila. Problem je totiz v pribehu. Da se prekousnout, ze je hodne jednoduchej, problem je, ze kolikrat tu jsou nejaky zbytecny sceny a nez Bond vubec dostane pripad, taky utece dost casu a pri dvouhodinovy delce to ma proste hluchy mista. Navic je film natocenej docela pomalu, takze se i pres dostatek akce obcas docela tahne. Dalsi problem je v zaporakovi, Celi proste i pres pasku pres oko nema zadny charisma. Co naopak musim pochvalit, jsou perfektne natoceny podvodni sceny, ktery by obstaly i dneska, no a tradicne paradniho Conneryho. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. James Bond s harpunou pátrá mezi lidožravými žraloky a dívkami k sežrání po atomové bombě. S případnými protivníky si umí poradit: "Malé ryby házím zpátky do moře." Bondovka je to veskrze průměrná, Sean Connery (agent, č. 007) se zdá být pro tentokrát zastíněn jednookým padouchem Largem (Přízrak, č. 002). Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ElyENM6i0xg ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá bondovka určitě stojí za shlédnutí, ale narozdíl od Goldfingera a Srdečných pozdravů z Ruska, mi tento díl přišel o něco slabší. Největší devízou tohoto dílu jsou určitě výborné podmořské souboje, které mi ovšem přijdou, že jsou natočeny trochu chaoticky. Záporák Emilio Largo mi přišel nevýrazný (když porovnám třeba s Goldfingerem). ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

4. Bond - Thunderball je rychlejší, vizuálnější a pořád výborně herecky ztvárněný. Navíc si upevňuje velmi pevnou kvalitu předchozích dílů. Connery rulez! ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu výborný. Postupem času ovšem nadšení utichne a člověk si uvědomí, jak moc dlouhé můžou dvě hodiny být. Zároveň jak moc dokáže udělat jeden charismatickej Connery z jinak průměrnýho filmu a jak mohou fanoušci zblbnout nefanoušky a přesvědčit je, že průměrný film je nadprůměrný. Thunderball je bondovka, a kdyby to bondovka nebyla, neštěknul by po ní ani pes. Zejména po těch nechtěně vtipných soubojích či nudné závěrečné čtvrthodinovce pod vodou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já cestuji. Mám takovou licenci na řešení problémů." A taky jsem ozdobou dámských ložnic, provokuju svým karbanickým uměním, střílím padouchy harpunou a občas i lítám. Tak tě mám rád, Jamesi. Ve vzduchu, na moři i na souši jsem si to s tebou užil, ale pod vodou mě to moc nebavilo. Potápěči byli sice řádně rozlišeni barvou neoprénů, ale já jsem poměrně špatně rozlišoval, kdo je hodnej, kdo je zlej a kdo je ponorka. Nicméně Jamesova dámská společnost potěšila mé oko a kdyby Domino, Fiona či Paula hledaly inteligentního hezouna, tak bych jim rád připomenul, že jsem čestným missákem Antarktidy a inteligencí se v noci až odkopávám. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Thunderball jede v zajetých kolejích skvělých předchozích dílů, ale trošku ho v mých očích srážejí dvě věci - přemrštěná stopáž a zrychlené záběry, které vypadají opravdu divně. Jinak je to ale samozřejmě výtečná zábava a bondgirls jsou tentokrát opravdu k nakousnutí (dobře, tak k nakousnutí víc než jindy :o)). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Záporák bez charismatu, děj bez překvapení. Celek drží jen díky bezchybnému Connerym, což ale taky nemůže fungovat věčně. Jsem asi jediný na světě, kdo si myslí, že Youngova režie nebyla zrovna ta nejlepší možná. Ostatně nejpovedenějším dílem zůstává Goldfinger, což asi nebude náhoda. ()

Reklama

Reklama