Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Dosť možno najlepší film klasickej "pentalógie". Nachádza totiž skvelý balans medzi znakmi typickými a najviac esenciálnymi pre "Conneryho éru - exotika, frivolnosť, pulpová insitnosť spojená so štýlovým nadhľadom. Thunderball sa dá sledovať ako film čistej slasti. Slasti z až fetišištického vŕšenia "cool" symbolov a motívov, vytvárajúcich koherentnú mapu "bondovskosti". Snímke navyše jej zostarnutie pridáva neodolateľný vintage nádych, ktorý v kombinácii so spomenutými plusmi vedie k nie veľmi kritickému, číro fanúšikovskému potešeniu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Thunderball je první "bondovkou" posunutou do absurdna.Z původní myšlenky o špionážních akcích na pozadí studené války se filmy přesunuly čistě k boji proti tajným organizacím(obzvláště té hlavní),Sověti zde budou nadále vystupovat spíše okrajově,navíc budou často nuceni pod tlakem okolností s Brity spolupracovat v boji za záchranu světa.Ne,že bych proti tomu něco měl,jen už nejde ani tak o špionážní film jako spíše o akční sci-fi,které má s přehledem na 4*. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky neukotvené, hlavní záporák vlastně pořádně neukotven rovněž, převážnou část filmu jsem se děsně nudil a jediné, co mě dokázalo trochu emocionálně zaujmout a rozparádit, byla Domino. Na všem zlém se dá nalézt něco dobrého, takže si jdu sehnat nějaký francouzský film, v němž se blýskla. Společně s Vesper zatím pro mě nejpůvabnější Bond girl. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Těžko vybírat mezi Conneryho Bondama toho nejlepšího, ale v konkurenci skvělých Srdečných pozdravů z Ruska a ještě lepšího Goldfingera je pro mě tím nejlepším Agentem 007 (a to myslím tím úplně nejlepším ever) Thunderball. Tahle Bondovka má prostě všechno, skvělou akci, zajímavý děj, krásné Bondgirls, parádní ústřední píseň od Tygra z Walesu Toma Jonese a Conneryho ve své životní roli už suverénně zabydleného. Tak dlouho jsem se tomuto fenoménu vyhýbal, až jsem se na tom stal silně addicted. Klasika. (Mých 5* zvedlo hodnocení z 78 % na 79 %, wuhůů!). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Může si u vás odpočinout? Je docela mrtvá." Neohrožený Bond, krásné ženy, nekompromisní padouch Largo (skvělý A. Celi) a moře. Tedy hlavně podmořské záběry jsou úžasné a bitvu potápěčů si vždy užiji naplno. Kamera jen tak mimochodem švenkne tu na langustu, tam na murénu či jehlici rohozobou, nebo rovnou na žraloka. Pro mne jedna z nejlepších bondovek, viděna cca 10x. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Natáčelo se od 16 .února do 9. července 1965 v Anglii, na Bahamách, ve Francii a na Floridě. (Varan)
  • Tryskový batoh, který používá James Bond, ve skutečnosti existuje. Americká armáda ho má ve své výzbroji pod názvem JetPack. Létá do výšky deseti metrů a udrží se v ní půl minuty. Byl použit při zahájení olympijských her v Los Angeles roku 1984. (M.B)

Reklama

Reklama