Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti krále Edwarda vyrazí Uhtred z Bebbanburgu se svými druhy po boku na dlouhou cestu po rozdrobeném království. Podaří se mu konečně sjednotit celou Anglii? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na to těšil, protože se z Posledniho Kralovstvi stala velká srdcovka. A asi jsem si potvrdil, že seriálové filmy moc nemusím ... Nikdy to přes zjevnou snahu nedopadne. Samozřejmě konec je náser a někdy v poslední třetí to nabere směr toho nejlepšího ze seriálů. Ale úvod jsem místy prozíval. Dějových twistů kdo je zlý a hodný už bylo moc. Také bylo poznat, že je to nacpane do dvou hodin a ne šesti dílů. Rozloučilo se to se ctí, ale už stačilo 7/10  Cromwell toho napsal milión mimo Uthteda, tak by se mohl třeba obnovit Sharpe nebo do seriálu zadaptovat jiná jeho kniha. Tento tvůrčí tým to evidentně umí... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Důstojná tečka za vynikajícím seriálem. Ne víc než důstojná tečka, jako samostatný historický film to nijak neobstojí a na úrovni třeba Outlaw King fakt není, ale seriál takový dovětek potřeboval. Jen je hloupé že jsme na něj museli čekat celý rok, po delší době se nedá hned tak naplno naskočit do rozjetého děje a množství ustanovených vedlejších postav, takže expozice je tu bídná, začátek je spíš nezajímavá směs dialogů a dramatický oblouk začne pořádně fungovat až později. Při bingování věřím že by to fungovalo trochu líp. A obecně mnohem líp fungoval poslední díl poslední řady v emocionální rovině, jako vyvrcholení dlouhého Uthredova příběhu - i když ten pořád hraje hlavní roli, je trochu na vedlejší koleji protože tady se hlavně zakončuje příběh celého zrodu Anglie - jak jinak než velkolepou krvavou řežbou. A za to se nikdy nebudu zlobit. (btw trochu mě sralo že první Anglický král je to zobrazený jako gay - působí to na první pohled jako další Netflixovský nepatřičně násilný pokus roubovat moderní diverzitu někam kde kvůli historické věrnosti vůbec nepatří. Ale tady mě k tomu nasrání vedla jen ta už zažitá pověst Netflixu, ve skutečnosti je tak zobrazený už v knize kterou film adaptuje) ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Uhtred je postava, která si mně získala, opírajíc se o silné téma sjednocení království a vznik Anglie. Je moc fajn, že Netflix umožnil tvůrcům seriál uzavřít, i když byl film klasicky "uspěchaný", jenže tady to nevadí, pokud jste viděli seriál. Děj byl přeci jen předvídatelný a tvůrci v podstatě okopírovali postupy z prvních sérií, kdy se z Uhtreda opět stává vyhnanec, aby zase povstal a stal se nesmrtelným. Závěrečné pomrknutí na hostinu se všemi zásadními postavami seriálu bylo tou pověstnou třešničkou na dortu Posledního království. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Uhtred (Aethelstanovi): „Ak zabiješ 100 otcov, dáš 300 synom dôvod vzoprieť sa Ti.“ Po tomto filme som bola rozčarovaná, kvalita sa vôbec nepribližovala pôvodným sériám. Čiastočne sa zmenilo obsadenie hercov, nastal chaos v deji, kým si človek uvedomí, kto je kto. Zatiaľ čo v seriáli bol čas na budovanie napätia a vývoj postáv, tu je to uponáhľané, réžia je neohrabaná a rozkúskovaná. Aj Uhtredovi akoby zmizla iskra v oku. Film je síce napínavý a má nosnú myšlienku, ale mala som pocit, akoby bol natočený nasilu, vo chvíli, keď už nebolo treba nič viac dopĺňať. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Je milé vidieť, že aspoň v desiatom storočí v Anglicku ešte neboli zberači, čo ma pri Shitflixe udivuje. Buzeranti sa tam ale dostali. Neviem o čom to bolo, nakoľko seriál nepoznám a samotný film ma svojou komplikovanosťou neoslovil. Bojovky ale fajn a potešila aj absencia zberačov a možno trochu pridržanie sa historických faktov. To je asi tak všetko. 1 z 5 ()

Galerie (32)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama