Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nechoď, děvče, s pány na led… Charles Richmond je bezohledný a bezcitný magnát, který obývá vlastní zámek, se služebnictvem nakládá jako se psy a se psy jako se služebnictvem. Jeho synovec Tony ho z celé duše nenávidí, mimo jíné proto, že ho churavějící starý muž plánuje vynechat ze závěti. Tony se ovšem nehodlá jen tak vzdát. Najme mladou ošetřovatelku Mariu, aby se o Charlese starala, využila svých půvabů a přesvědčila ho, aby svou závěť změnil. To je však pouhý začátek... Britský snímek na motivy francouzského románu z pera Catherine Arleyové natočil klasik ostrovní kinematografie Basil Dearden. V hlavních rolích se ve filmu představí hvězdná Gina Lollobrigida, Sean Connery a Ralph Richardson. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Absolutne genialna Gina Lollobrigida vo filme s Konerym, ktory nie je spokojny s dedictstvom. Taxa potom tuna kuju pikle a kadejake intrigy. To ja milujem vo filmoch intrigy, to je moje. Plus este namakane kulisy, vyborne dialogy, kde zas tie obycajne prevazuju - jeden z tych lepsich filmov Basila Deardena . 70 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mohla to být slušná detektivka, kdyby t o n e b y l o t a k h r o z i t á n s k y n a t a h o v a n é... Zbytečně tak film ztratil náboj a napětí a ani jinak výborná trojka hlavních představitelů ho už nemohla z toho marastu vytáhnout. Pro mě obrovské zklamání i přes lahůdkovou roli záporáka Seana C. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že mám tak rád Columba a v poslednej štvrtine ho Bezcharakterná žena svojimi zvratmi tak pripomína, zabudnem pri hodnotení na viacero nedostatkov, ktoré mi počas priebehu sledovania na filme vadili. Určite ich ale spomeniem. Prvá pol hodka je príjemne atmosférická a uvedie zaujímavú zápletku, tá záverečná patrične strhujúca, ale tá hodina uprostred by sa dala bez problémov zostrihať o dvadsať minút bez toho, aby film utrpel na psychologickej hĺbke postáv, alebo vcítenia sa divákov do príbehu. Skôr má opačný efekt. Objektívne skôr mierne nadpriemerný triler, kde si scenárista pohráva s divákom, na chvíľu ho uspí, aby v zápätí prichystal nejaké prekvapenie. Nesmie ale zaspať, čo sa môže viacerým stať. Vďaka hercom a prostrediu sa ale dá častokrát mnohé odpustiť. 70%. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Hlavním tahákem tohoto filmu je beze sporu herecké obsazení. Bylo to tak ve své době a platí to i dnes. Connery v tu dobu již známý agent 007 (měl za sebou Dr. No, Srdečné pozdravy z Ruska a uznávaného Goldfingera), též proslavený v Hitshcockově MARNIE a k němu Gina Lollobrigida, v tu dobu již deset let hvězda světového formátu. Přesto pokud máte rádi Conneryho jako představitele tvrdých a férových chlapíků, tak tento film moc nedoporučuji. Stejně tak Gina sic se zde neukázala jako nejvíc bezcharakterní postava, jak by název napovídal, tak k oné bohabojné katoličce ze série filmů LÁSKA CHLÉB A…. zde má asi tak stejně daleko, jako rychlík z Moskvy do Vladivostoku. Tady z ní šel místy strach. Nemohu se ubránit pocitu, že role temperamentních Italek Gině seděly výrazně více, než role spořádané konzervativní (ve smyslu anglickém) zdravotní sestřičky. Zde jí v roli cosi svazovalo a bylo to cítit. Drzá povaha s vtipem a odvahou, která je zase vlastní Connerymu hereckému projevu, zde vyznívá vzhledem k roli poněkud nepatřičně. Ve vztahu ústřední dvojice se celou dobu něco třískalo. Jakoby si místy vzájemně překáželi. Oba herci asi byli zvyklý táhnout film spíš jako sólo a těžko se přizpůsobovali. Teprve v momentě, kdy stáli proti sobě, dostalo to tu správnou jiskru. Jinak zápletka, dialogy i závěrečné rozuzlení bylo uděláno velmi dobře. Film ale nevyužil celkový potenciál, který měl. Můžeme jen spekulovat, kdo za to může, protože k dokonalosti notný kus chybí. Místní hodnocení 72% je docela odpovídající. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Charles Richmond (Ralph Richardson ) není zrovna nejrozmilejším chlapíkem. Obývá vlastní zámek, se služebnictvem nakládá jako se psy a se psy jako se služebnictvem. Navždy usazen v pojízdném křesle nechává projevům své více než často mizerné nálady zcela volný průchod. To pocítí i atraktivní zdravotní sestra Maria (Gina Lollobrigida), která tu zůstává pouze díky Charlesově pohlednému synovci Anthonymu (Sean Connery)... Thriller je možná trochu silné slovo, avšak jakás atmosféra tu i díky výbornému hudebnímu doprovodu zvolna krystalizuje. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama