Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nechoď, děvče, s pány na led… Charles Richmond je bezohledný a bezcitný magnát, který obývá vlastní zámek, se služebnictvem nakládá jako se psy a se psy jako se služebnictvem. Jeho synovec Tony ho z celé duše nenávidí, mimo jíné proto, že ho churavějící starý muž plánuje vynechat ze závěti. Tony se ovšem nehodlá jen tak vzdát. Najme mladou ošetřovatelku Mariu, aby se o Charlese starala, využila svých půvabů a přesvědčila ho, aby svou závěť změnil. To je však pouhý začátek... Britský snímek na motivy francouzského románu z pera Catherine Arleyové natočil klasik ostrovní kinematografie Basil Dearden. V hlavních rolích se ve filmu představí hvězdná Gina Lollobrigida, Sean Connery a Ralph Richardson. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

T2 

všechny recenze uživatele

pekne vyfarbená dráma s účelovým záverom, herci veľmi dobre, úžasná Gina Lollobrigida /80%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Charles Richmond (Ralph Richardson ) není zrovna nejrozmilejším chlapíkem. Obývá vlastní zámek, se služebnictvem nakládá jako se psy a se psy jako se služebnictvem. Navždy usazen v pojízdném křesle nechává projevům své více než často mizerné nálady zcela volný průchod. To pocítí i atraktivní zdravotní sestra Maria (Gina Lollobrigida), která tu zůstává pouze díky Charlesově pohlednému synovci Anthonymu (Sean Connery)... Thriller je možná trochu silné slovo, avšak jakás atmosféra tu i díky výbornému hudebnímu doprovodu zvolna krystalizuje. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až jednou budu prudící dědek na invalidním vozíku, což se dá očekávat, tak bych si přál vyčarovat nějaké slušné jmění, abych mohl párek černochů učit aportovat, abych si mohl pořídit sympatickou ošetřovatelku a abych mohl své příbuzenstvo škádlit odkazováním majetku charitě. Já jsem se v panu Richmondovi zkrátka našel, do Marii jsem se zamiloval a jen jsem si zasmutnil, že nemám charismatický mozek lišáckého Anthonyho. Jednotlivé postavy mne prostě bavily o něco víc než celkový příběh, ale na nudu jsem si čas nenašel a vítězství spravedlnosti nad mamonem jsem si užil alespoň ve filmu, když už to v demokratickém světě příliš nefunguje. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Žánrovo by sa dal film pekne rozdeliť. Prvá polovica je kvalitne zahraná a sprostredkovaná dráma, ktorá si berie na mušku psychické rozpoloženie starého, senilného, mrzutého a krutého starca, ktorý sa ale s láskou k žene začína meniť. To všetko potrebuje kvalitného predstaviteľa, ktorým Richardson určite bol. To som si ešte hovoril, že by to mohlo tak ostať a budem spokojný. Kde sa vzala, tu sa vzala, zrazu nám z tejto drámy začal vykukovať bez pochýb veľmi kvalitne vykonštruovaný thriller, ktorý spolu so záverom zarazí svojou premyslenosťou. Záver sa so zvratmi stále predlžuje a ja stále nemám dosť. A skončí tak, ako som chcel. Mietla to len hudba a pár detailov. 85%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní krimi drama. Sean Connery odložil výsadu povolení zabíjet a připravil si bezcitný a chamtivý plán, jak získat majetek svého strýce. Snímek je vcelku záživný, dobře se sleduje a kdyby byl o něco málo kratší, přihodil bych i 4. hvězdičku. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Hlavním tahákem tohoto filmu je beze sporu herecké obsazení. Bylo to tak ve své době a platí to i dnes. Connery v tu dobu již známý agent 007 (měl za sebou Dr. No, Srdečné pozdravy z Ruska a uznávaného Goldfingera), též proslavený v Hitshcockově MARNIE a k němu Gina Lollobrigida, v tu dobu již deset let hvězda světového formátu. Přesto pokud máte rádi Conneryho jako představitele tvrdých a férových chlapíků, tak tento film moc nedoporučuji. Stejně tak Gina sic se zde neukázala jako nejvíc bezcharakterní postava, jak by název napovídal, tak k oné bohabojné katoličce ze série filmů LÁSKA CHLÉB A…. zde má asi tak stejně daleko, jako rychlík z Moskvy do Vladivostoku. Tady z ní šel místy strach. Nemohu se ubránit pocitu, že role temperamentních Italek Gině seděly výrazně více, než role spořádané konzervativní (ve smyslu anglickém) zdravotní sestřičky. Zde jí v roli cosi svazovalo a bylo to cítit. Drzá povaha s vtipem a odvahou, která je zase vlastní Connerymu hereckému projevu, zde vyznívá vzhledem k roli poněkud nepatřičně. Ve vztahu ústřední dvojice se celou dobu něco třískalo. Jakoby si místy vzájemně překáželi. Oba herci asi byli zvyklý táhnout film spíš jako sólo a těžko se přizpůsobovali. Teprve v momentě, kdy stáli proti sobě, dostalo to tu správnou jiskru. Jinak zápletka, dialogy i závěrečné rozuzlení bylo uděláno velmi dobře. Film ale nevyužil celkový potenciál, který měl. Můžeme jen spekulovat, kdo za to může, protože k dokonalosti notný kus chybí. Místní hodnocení 72% je docela odpovídající. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

4/5 filmu se neskutečně vlečou, opatrně a pomalinku nás seznamují s trojicí hlavních postav. Pak se rychle odehraje napínavá část a přijde rozuzlení. Nebýt naprosto špatného scénáře, mohl to být hodně dobrý film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že mám tak rád Columba a v poslednej štvrtine ho Bezcharakterná žena svojimi zvratmi tak pripomína, zabudnem pri hodnotení na viacero nedostatkov, ktoré mi počas priebehu sledovania na filme vadili. Určite ich ale spomeniem. Prvá pol hodka je príjemne atmosférická a uvedie zaujímavú zápletku, tá záverečná patrične strhujúca, ale tá hodina uprostred by sa dala bez problémov zostrihať o dvadsať minút bez toho, aby film utrpel na psychologickej hĺbke postáv, alebo vcítenia sa divákov do príbehu. Skôr má opačný efekt. Objektívne skôr mierne nadpriemerný triler, kde si scenárista pohráva s divákom, na chvíľu ho uspí, aby v zápätí prichystal nejaké prekvapenie. Nesmie ale zaspať, čo sa môže viacerým stať. Vďaka hercom a prostrediu sa ale dá častokrát mnohé odpustiť. 70%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mohla to být slušná detektivka, kdyby t o n e b y l o t a k h r o z i t á n s k y n a t a h o v a n é... Zbytečně tak film ztratil náboj a napětí a ani jinak výborná trojka hlavních představitelů ho už nemohla z toho marastu vytáhnout. Pro mě obrovské zklamání i přes lahůdkovou roli záporáka Seana C. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Výborné momenty střídá nuda, Gina skvělá, Sean mě snad poprvé nepřesvědčil, dědek odporný na jedničku s hvězdičkou, celkově průměr. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé. Těch intrik není až tolik, aby to udrželo pozornost, a vcelku se dají odhadnout dopředu. Italská ošetřovatelka mi tedy atraktivní vůbec nepřišla, Gina tady fakt vypadala tuctově. Sean Connery jede svůj šarm a jedinému tady věřím jeho postavu. A pak ty nelogičnosti. Všichni zkoumají motiv, a nikoho nenapadne, že jen debil, vyložený debil, by někoho vraždil hned po sepsání nové závěti? ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Neobratný pokus o thriller á la Hitchcock táhnou vzhůru hlavně skvělí herci. Pusťte si radši Vertigo. Nebo cokoliv jiného. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak o charakteru všech zúčastněných by se dalo dlouze polemizovat, podstatné pro mě je, že mě bavilo sledovat ty tři a jejich pikle, v duchu jsem si říkala, kdo koho nakonec doběhne.. Ralph Richardson jako despotický stařík na vozíku výborný, Sean Connery v roli synovce, kterému se v očích protáčejí dolárky, podmanivý a zatraceně sexy.. Gina Lollobrigida je nesporně ozdobou snímku a její herecká kreace diplomované ošetřovatelky velmi dobrá.. Plus nádherná hudba.. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Zápletka je docela dobrá. Jenže, Lollobrigida se dvakrát ukáže v kombiné, a tím je její herecké umění vesměs vyčerpáno. Je to takové staromódní, jak se tenkrát velké produkce dělaly. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Jedna z detektivek o dokonalém zločinu, při kterém přece jen dojde k nějaké nesrovnalosti. V hlavní roli Gina Loobrigida (kouzelné jméno, které se nedá přechýlit do češtiny) a Richardsonovy brýle. Connery byl dost prkený. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......ani - ani.... nie zlé a ani extra nezaujalo....bez G.L. by to bolo o dosť "redšie".....a S.C. tak len dekoračne - i bez neho by to šlo.... ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Zase jeden pěkný film o lásce. O lásce k penězům. Pro mě zcela neznámá věc se slušnou zápletkou. Ale pořád se mi do mysli vkrádalo srovnání s Hitchcockem a v jeho stínu to je spíš blíž průměru. Ovšem za GL zvedám na 4 zvezdy. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Není to špatný námět a scénář. Jak dokáže krásná žena ovlivnit starého nepřístupného a krutého boháče. Vlastní synovec je mu hlavním nebezpečím a krásnou ošetřovatelku zneužije ke svému plánu. Podezřelých osob včetně kapitána lodi či obou černošských sluhů je tu samozřejmě víc. Celý film jsem přál Gině ať se z toho dostane. Když už tu roli vzala, tak ji přeci nemůžou odsoudit, to bych "nepřežil" :-). Hodnocení pro mě tak 85%, ale ta Gina mi to zaokrouhlí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Absolutne genialna Gina Lollobrigida vo filme s Konerym, ktory nie je spokojny s dedictstvom. Taxa potom tuna kuju pikle a kadejake intrigy. To ja milujem vo filmoch intrigy, to je moje. Plus este namakane kulisy, vyborne dialogy, kde zas tie obycajne prevazuju - jeden z tych lepsich filmov Basila Deardena . 70 % ()

Reklama

Reklama