Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Japonsku, pane Bonde. Sean Connery v hlavní roli britského akčního filmu. Americká raketa je na oběžné dráze Země pohlcena neznámou nepřátelskou raketou. Američané podezřívají z napadení Rusy, zatímco britská tajná služba má informace, že útočící vesmírné plavidlo přistálo v oblasti Japonského moře. Britové proto vyšlou do Asie svého nejschopnějšího muže, agenta s číslem 007 Jamese Bonda. Ten je v Hongkongu zabit během milostných hrátek s čínskou agentkou, avšak je to jen kamufláž pro oklamání nepřátel: po fingovaném pohřbu se „oživlý" 007 vydá do Japonska. Ve spolupráci s šéfem tamní tajné služby Tanakou Bond zjistí, že chemický koncern boháče jménem Osato zpracovává nezvykle velké množství chemikálií, které se používají pro cesty do vesmíru. Od Osata vede stopa do vyhaslé ostrovní sopky, v jejíchž útrobách se skrývá raketová základna Bondova úhlavního nepřítele Ernsta Stavra Blofelda... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (415)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Bondovka s Connerym v Japonsku, proč ne? Konečně se nám odhaluje záludný Blofeld, kterého uvidíme v dalších dílech. Tento film má silné a slabé momenty. Po akční stránce je dost povedený. Například scéna v helikoptéře je úžasná. Některé věci ale moc nedávají smysl, jako celá ta japonská kamufláž. Snad by nikdo nemůže věřit, že je Connery Japonec. Myšlenka s rozpoutáním světové války skrz kosmický program je docela zajímavá. Bude se těšit na další díl. "Jsem ve službě." ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja teda nevim, ale komentare typu nejakcnejsi, nejsviznejsi a podobne mi prijdou dost mimo. Prvni pulhodinku se film silne tahne a je prakticky o nicem, nastesti s pribejvajicim casem se zacne rozvijet na bondovku netypicky komplikovanej a dobre napsanej pribeh, u kteryho ale obcas flaknou do oka skoro az parodicky sceny typu Bond prevlecenej za japonce, coz pusobi stylem "Bond ma uces na blbecka" a podobnejch to snad nemohli tvurci myslet vazne scen tu je vic. Navic reseni japonskyho jazyka taky neni idealni, chvily se mluvi anglicky, chvily japonsky, delnici precizne ovladaj anglictinu a podobne, proste to chtelo trochu doladit. Co se tyce ty akce, sem tam neco malo tu je, ale tenhle Bond je fakt spis o tom pribehu nez akci, ale zase to vynahradi zaverecna super akcicka obsahujici stovku ninju a zniceni raketovy zakladny, ta vyslednej dojem znacne zvysi. Co se tyce Conneryho, ten tentokrat hodne setri s hlaskama, ale jinak je porad jeste ve forme a ma k ruce peknou radku zajimavejch vynalezu, tentokrat sice nema auto, ale vubec to nevadi. Ale prislo mi, ze tvurci tak trochu zapomneli na humor, takze obcas film lehce nudi. Co se tyce hlavniho zaporaka, ten se ukaze az v zaveru, nicmene Pleasence je perfektni, i kdyz ze by z nej sel zrovna strach, to zase ne, navic tu kocku hladi, jak kdyby ji chtel skalpovat a konec s nim neni nejak doresenej, jakoby na nej na zaver vsichni zapomneli. Celkove jedna z tech slabsich Conneryho bondovek. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Akční bondovka jak má být. Opět máma tu čest vidět nejlepší bondovský charakter Seana Conneryho, kterému nesmírně sluší rvačky (v mini-helikoptéře je poněkud směšný). Ale co se týče kaskadérských kousků, různých šílených vynálezů od Q a podlých záporáků, v Žiješ jenom dvakrát to není to pravé ořechové. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-5 Snímek, který nelze brát jinak než s hodně velkou dávkou nadsázky. Jenom tak si totiž budete schopni pořádně užít futuristickou základnu v sopce, raketu unášející jiné rakety či třeba hlavní zápornou postavu, která se impozantně objeví v posledním dějství You Only Live Twice. Za zmínku zde rovněž stojí i zasazení do atraktivních reálií Japonska, díky čemuž má James Bond možnost svézt se v automobilech z této země – v tomto případě nádhernou Toyotou 2000GT Roadster. (HBO GO) „James Bond. Allow me to introduce myself. I am Ernst Stavro Blofeld. They told me you were assassinated in Hong Kong.“ ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborná bondovka, která má přesně všechno to, co správná bondovka mít má. Zajímavé exotické prostředí, pěknou bondgirl, charismatického záporáka (Donald Pleasance jako Blofeld je nezapomenutelný), několik výborných hlášek a spoustu bondových vychytávek (nejvíce mi samozřejmě uvízlo jeho skládací letadlo:-)). ()

Galerie (177)

Zajímavosti (80)

  • Poslední bondovka, kde se hojně dabovalo (hlavní ženské postavy, záporné postavy). V dalších Bondových filmech se dabingu při originální produkci užívalo už zřídka. (džanik)
  • Na začátku, když japonská dívka veze Bonda (Sean Connery) k Hendersonovi (Charles Gryy), řídí dívka správně vpravo (Toyota má v Japonsku pravostranné řízení). V dalším záběru zezadu ovšem sedí řidička vlevo. (Strato61)

Související novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Reklama

Reklama