Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Týden Elvise Presleyho" je v plném proudu a ulice Las Vegas jsou zaplaveny dvojníky krále rokenrolu. Pět Elvisů, má ovšem v pouzdrech místo kytar zbraně. Michael (Kurt Russell) se svým někdejším spoluvězněm Murphym (Kevin Costner) dokonale naplánovali vyloupení casina, ale když nakonec se 3 miliony dolarů opouštějí v helikoptéře město, zůstává za nimi zničený hotel a hromada mrtvol. Díky Murphyho brutalitě se chytrá loupež změnila ve zběsilou přestřelku. Navíc se Murphy rozhodne zradit své komplice a veškerý zisk shrábnou pro sebe. Michael se však zabít nenechá, zmocní se lupu a společně se svou náhodnou společnicí Cybil (Courteney Cox) i jejím desetiletým synem se vydává napříč Spojenými státy, aby u překupníka ukradené miliony vypral. V jeho stopách se vydává nejen policie, ale i Murphy toužící po svých penězích a hlavně po pomstě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Film o partě falešných Elvisů, kteří přepadnou kasino ve Vegas je sympatický už tímhle nápadem. První půlhodina je nabušená jízda, která stojí za hřích. Zbytek je víceméně WTF blbost, ale zajímavý soundtrack, plný tvrdých crossoverových věcí, kterému vévodí A3 (to jsou ti, co udělali tu písničku ze Sopranos) a bluesový hard rocker Kenny Wayne Sheppard, to pomáhá jakž takž přežít. Po jednom méně známém Carpenterově filmu z konce 70. let, se tu Kurt Russell už podruhé potkává s Elvisem. A mimochodem, Kevin Costner je zde opravdu ďábelský! ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Neoriginální a nudná gangsterka. Costnerovi jsem nevěřila ani na okamžik gaunera a už vůbec ne Elvise (nebo opačně?), vím jen, že vypadal děsně v obou případech a role mu nesedla. Kdyby se mě jednou někdo zeptal, o čem film byl, vzpomenu si asi jen na to, že tam hrál Costner s Russellem, možná ještě na to, že Coxové to tam slušelo, ale jinak jsem si jistá, že moje paměť zůstane děravá jako sám scénář. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už úvodní titulková sekvence mě měla varovat. Chápu, že autor je schopný natočit slušný videoklip, ale tady nevím, zda selhal víc jako scénárista nebo jako režisér. I přestřelky jsou spíš nezajímavé, herecká sestava je hvězdná, ale většinou nemá co hrát. Že Russell i po 22 letech vklouzl do elvisovského kostýmu divák ocení až při závěrečných titulcích. ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Akční road movie jejíž největší slabinou jsou akční scény, to zavání průserem. Lichtenstein je nudný videoklipař, jediné co umí je pikosekundový střih a použití kamerových filtrů. Nedokáže už tak úplně skloubit hudbu se svým klipem...pardon filmem. Podřizuje dění na obrazovce samoúčelným klipovým orgiím, které postrádají správný drajv nebo neokoukaný nápad. Ještěže větší akční scény jsou tu jen dvě a zbytek je celkem koukatelný hlavně díky hercům a dobře napsaným hlavním postavám. Co se děje týče, nad tím je lepší moc nepřemýšlet. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Když po neschodě o peníze uklízí jednoho z kompliců, tak ten, co ho nese, poznamená: „Ten je ale těžkej, asi snědl moc sendvičů s máslem a banánama,“ čímž odkazuje na Elvisovo nejoblíbenější jídlo z dětsví. (cmenda)
  • Murphy (Kevin Costner) v závere strieľa z guľometu Daewoo K3, ktorý je upravený tak, aby vyzeral ako guľomet M 249 SAW. (Jello Biafra)

Související novinky

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Kanibalové ve 3D

Kanibalové ve 3D

02.05.2008

Demian Lichtenstein, režisér právem zapomenutého elvisovského krváku 3000 mil na útěku, strávil nějaký čas na placu Cameronova Avataru a cvičil se tam v zacházení s nejmodernějšími 3D technologiemi.… (více)

Reklama

Reklama