Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Týden Elvise Presleyho" je v plném proudu a ulice Las Vegas jsou zaplaveny dvojníky krále rokenrolu. Pět Elvisů, má ovšem v pouzdrech místo kytar zbraně. Michael (Kurt Russell) se svým někdejším spoluvězněm Murphym (Kevin Costner) dokonale naplánovali vyloupení casina, ale když nakonec se 3 miliony dolarů opouštějí v helikoptéře město, zůstává za nimi zničený hotel a hromada mrtvol. Díky Murphyho brutalitě se chytrá loupež změnila ve zběsilou přestřelku. Navíc se Murphy rozhodne zradit své komplice a veškerý zisk shrábnou pro sebe. Michael se však zabít nenechá, zmocní se lupu a společně se svou náhodnou společnicí Cybil (Courteney Cox) i jejím desetiletým synem se vydává napříč Spojenými státy, aby u překupníka ukradené miliony vypral. V jeho stopách se vydává nejen policie, ale i Murphy toužící po svých penězích a hlavně po pomstě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

POMO 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktoré amorálne postavy neberú vážne, držia si od nich odstup a prípadne ich stavajú do pozície smiešnych trubirohov. A sú filmy, ktoré to akosi nedokážu a ich postavy sú iba obyčajní zvrhlíci, stavaní do pozície filmových hrdinov. V 3000 míľ na úteku si neobľúbite jedinú postavu. A jeho najväčšia hviezda Kevin Costner, ktorý je exponovaný ako poloboh s Elvisovým odevom, v ňom hrá vraždiaceho psychopata. Psychopata, ktorého kult na konci jeden policajt obdivne komentuje slovami: ”Som rád že sa nevzdal. Tiež by som to nespravil.” Nezvyknem moralizovať, ale 3000 míľ na úteku je skazený a navyše nazábavný film. Evidentne to mala byť oddychová krimi komédia v štýle Pravdivej romance - svižná, zábavná gangsterka plná zvučných mien, tvrdých chlapov a ostrého humoru. Film sa ale nevie ani len rozhodnúť, či chce byť komédiou alebo thrillerom. A nepravdepodobnosť a logické diery v jeho scenári v ňom zažívajú hotový krst. Aký zmysel má v deji blodína, ktorá sadne Costnerovmu psychopatovi do auta a o pár kilometrov neskôr prestúpi na motorku jeho starého kamaráta (ktorý vo filme takisto nezohráva vôbec žiadnu rolu)? Spočíva jej zasadenie do scenára  len v tom, aby predniesla jednu „coolovú“ hlášku? Ak áno, nie je to trochu smutné, že si scenárista musí vypomáhať takýmito barličkami? ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tímhle thrillero-komidálním dramatem si Kevin Costner rozhodně svou kariéru nezachrání. Slátanina, která sice místy pobaví, ale opravdu jen místy. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Rozkošný brak, na který se snad ani nelze zlobit. Co na tom, že se absolutní režisérská nula, s prapodivným jménem a velmi pofidérním talentem, snaží napodobovat profesní esa typu Guye Ritchieho či mistra v budování rozbitých vyprávění QT a jeho následovníky/uslintané nohsledy. Co na tom, že se na absolutně nulový scénář nechala zlákat silná herecká sestava, z níž to ti rozumnější koupili hned na začátku vyprávění. A co na tom, že celý snímek ztrácí dech hned po první klíčové scéně. Nebýt epileptického střihu a smrtelné stopáže, dokázal by se intelektuálně nezatížený recipient bavit černohumornými scénami, kvalitním písničkovým výběrem a rozkošně bezradným (čti tupým) Kevinem Costnerem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $62miliónovTržby USA $15,749,959Tržby Celosvetovo $18,720,175║ Neviem kto, čo od tohto čakal, pri danom rozpočte a pri takomto hereckom menoslove sa to malo zamerať na vyššie méty, a nie vytvoriť len béčkovú masakrovú zábavku, ktorá je fajn ale nijak zvlášť si meno na vlne podobných filmov s Pulp Fiction neurobí. /45%/ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Dost velká hrůza. Béčkový scénář, hnusně videoklipová režie a především naprosto zmatený střih, který skáče, cuká, je nechronologický a někdy při dalším záběru vůbec nevíte kde jste. No a taky příšerná hudba. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nic moc, ale koukat se na to da. Prvni pulhodina je fakt vynikajici, svizna, vtipna a zaroven drsna, proste dobre skloubeny krimi s komedii. Bohuzel pak nastupuje silene nudna hodinka (ktera je navic spis komedie, nez krimi), zaplnena z vetsi casti dialogy a jedini kdo to zachranujou jsou herci, hlavne hodne hustej Kevin Costner. A pak zaverecnej desetiminutovej masakr, kterej je vybornej. Kdyby tvurci film zkratily tak o pul hodky bylo by to fajn, ale pri sve dylce 2 hodiny, precejen misty nudi. Skoda, z daneho nametu, hercu a slusne hudby by se moh udelat ucite daleko lepsi film, jen by to chtelo lepsi a napinavejsi scenar. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Film o partě falešných Elvisů, kteří přepadnou kasino ve Vegas je sympatický už tímhle nápadem. První půlhodina je nabušená jízda, která stojí za hřích. Zbytek je víceméně WTF blbost, ale zajímavý soundtrack, plný tvrdých crossoverových věcí, kterému vévodí A3 (to jsou ti, co udělali tu písničku ze Sopranos) a bluesový hard rocker Kenny Wayne Sheppard, to pomáhá jakž takž přežít. Po jednom méně známém Carpenterově filmu z konce 70. let, se tu Kurt Russell už podruhé potkává s Elvisem. A mimochodem, Kevin Costner je zde opravdu ďábelský! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá moc moc slibně, jenže po ukrutný akci přichází vystřízlivění, kdyby film pokračoval v nastoleným tempu ze začátku, tak by to byl pěknej masakr, jenže se tak nestalo, sice to nějak moc nenudí, ale taky se moc neděje. Všechno to zachraňuje pěkně drsnej Kevin Costner, Kurt Russell už tak dobrej neni, ale pořád lepší, než nějakej neznámej herec a Courtney Cox je slušná. Když už se zdá, že film zůstane jenom u dobrýho začátku, tak naštěstí přijdou závěrečný jatka, který moje hodnocení zdvihnou o 1* nahoru, ale z tak slibného rozjezdu se dalo určitě dostat víc než jen trochu nadprůměrnej film ()

choze 

všechny recenze uživatele

CRIME IS KING. Nepříliš zdařilá variace na Peckinpahův Útěk. Námět zněl slibně stejně jako obsazení, ale pokazil to poněkud slaboduchý scénář a Lichtensteinova tápající režie, která se snaží být cool, ale vychází jí to jen napůl a výsledkem je průměrné kinobéčko. Film nikam negraduje, naopak rychle ztrácí dech, není tu žádná zapamatováníhodná scéna či hláška a akce je vysloveně zabitá. Russell a Costner jsou naštěstí dobří protihráči, obzvlášť Costner si užívá svého temného padoucha, a ve vedlejších rolích se tu objevuje dostatek hvězd a známých xichtů, aby se člověk nenudil. Škoda, že byl kvůli ratingu film značně odkrvaven. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Správnej, pořádně adrenalinovej filmík. Vynikající herecké obsazení v čele s charizmatickým Kevinem Costnerem a Kurtem Russellem. Courtney Cox to sluší a sexuální scény jsou ehm... ;) ...netradičně zajímavé. Kevin Costner by měl točit víc takových filmů, poslední dobou upadá v zapomění (vyjímkou potvrzující pravidlo je Open Range), scénář je sice banální až na půdu, ale gagy a akce to vysoce vynahrazují. Na večerní sezení u tv dokonalé. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kevin s Kurtem v době kdy jejich kariéra za moc nestála. Oba herci se snaží, aby spadlý řetěz nahodili zpátky, ale nohy jim podráží smrtící stopáž a nezkušený režisér. 50% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Ani ojedinele hvezdne obsazeni jeste nezarucuje kvalitni film, kdyz mate mizerny scenar a mizerneho rezisera. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner s ďalšou veľkou hviezdou Kurtom Russellom, sa spoločne pustili na stvárnenie hlavných úloh filmu o lupičoch, ktorí sa v prestrojení za Elvisa Presleyho rozhodli vykradnúť kasíno v Las Vegas. Režisér a v tomto prípade aj scenárista v jednej osobe Demian Lichtenstein nám naservíroval zmes vtipu a akcie a film miestami pripomínal drahšiu dvojičku Dannyho dvanástka (2004). Režisérska schopnosť a scenáristický um umožnili vyšperkovať herecké výkony a tak opäť vidíme drsného Kurta Russella a charizmatického Kevina Costnera. A to nehovorím o pekelne horúcej Courteney Cox. Herecké obsadenie je naozaj bohaté na známe mená. A predovšetkým sa mi páčil Costner v nezvyčajne zápornej postave. Perfektný film, strih, výborná hudba, vtípky. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Teď jsem to viděl asi potřetí a kupodivu mi tu už jako takovej shit nepřipadalo. Samozřejmě že to vyloupeni kasina bylo natočené přímo příšerně, ale na druhou stranu už to potom byla docela zábava. Kevin Costner a Kurt Russell zahráli solidně, postavy dvou detektivů v podání Kevina Pollaka a Thomase Hadena Churce by se daly považovat mírně za komické složky. 3* bych jinak asi nedal, ale ve srovnání s jinýma prasárnama, co Costner natočil (např. Na křídlech vážky) je tenhle film ještě dobrý. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Costner a Russell jsou v kotleťácké verzi k sežrání a na Courteney Cox mé oko vždy rádo spočine. To jsou sice v podstatě veškerá pozitiva snímku, ale nenudil jsem se a případné repríze se nebráním. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Příběh je dost pestrý a zajímavý a vůbec bych film netipoval na rok 2001. Svou stylizací a obsazením zapadá spíše do raných devadesátých let. Takováto nostalgická návratka se mi dost líbila, škoda jen toho místy stupidního chování postav a některých divných kamerových nájezdů. V každém případě jsem se moc dobře bavil a za celé dvě hodiny vůbec nenudil. 3000 mil na útěku je dost zajímavý a netradiční akční film, který by si možná zasloužil trochu víc uznání. Závěrečná přestřelka je skvělá. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Thriller plný proklatě zvučných jmen působí dojmem, že je mu vše ukradeno a kdo v tomhle filmu chcípne. Kevin Costner je nádherný záporák, Courteney Cox je solidní děvka, a není pomalu komu fandit. A to mě na filmu právě bavilo. Vše podáno v dekadentním stylu. 80% ()

Související novinky

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Kanibalové ve 3D

Kanibalové ve 3D

02.05.2008

Demian Lichtenstein, režisér právem zapomenutého elvisovského krváku 3000 mil na útěku, strávil nějaký čas na placu Cameronova Avataru a cvičil se tam v zacházení s nejmodernějšími 3D technologiemi.… (více)

Reklama

Reklama