Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner je lékař, stejně jako byla jeho nedávno tragicky zahynuvší manželka. Ta navzdory svému těhotenství odjela plnit misi Červeného kříže do divokých pralesů ve Venezuele a stala se jednou z obětí nehody autobusu vysoko v horách. Její tělo nebylo nikdy nalezeno, protože autobus se zřítil do hlubokého koryta divoké řeky. Hrdina se stále nedokáže se smrtí milované ženy vyrovnat, vyhýbá se přátelům, bolestné vzpomínky se snaží přehlušit posedlostí prací. Náhle však začne kolem sebe vnímat podivné věci. Dostane balíček, který si jeho žena před odjezdem objednala, v domě, který společně sdíleli, lékaře začínají pronásledovat zvláštní představy a vidiny, které ho zavedou za někdejšími manželčinými pacienty. A on je stále pevněji přesvědčen, že mu chce mrtvá žena cosi naléhavě sdělit prostřednictvím lidí, kteří prožili klinickou smrt. Kolegové už začínají pochybovat o jeho duševním zdraví, když vyjdou najevo šokující skutečnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Costner má jednoduše smůlu. Vybírá si sice jeden zajímavější projekt než druhý, ale své herecké schopnosti vkláda do rukou režisérů, kteří nedokáží natočit nadprůměrný snímek... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé téma, fádní režie, ale není to zase tak hrozné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Viděl bych to tak na 70%, ale za prvé Kevin Costner nehraje vůbec špatně, za druhé vás příběh několikrát docela překvapí, za třetí hudba Johna Debneyho je velmi zajímavá a za čtvrté jsem docela nepochopil, proč se na poslední filmy "Kostěje" házní tolik špíny :-/ ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu, proč tak nízká hodnocení. Nejde sice o nějak úžasný příběh, ale vzhledem k oblibě podobných námětů v posledních letech se dalo dříve či později čekat, že originalita časem vymizí. Nicméně mám dojem, že tento film si přesto dokázal podržet velice solidní úroveň, Costner hraje poměrně slušně, příběh má místy příjemné napětí a mě osobně dokázal zaujmout. Rovněž hudba stojí za zmínku, ale to už vpodstatě jen opakuji to, co tady napsal Tosim. Prostě to vidím za 4 hvězdičky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Atmosfericky prázdná a obsahově nudná slátanina. Konec je nezajímavý a celkový dojem velmi slabý. Prosím Kevine dej si pauzu... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímek není úplně špatný, ale jde o druh mysteriózního filmu, který stojí a padá na atmosféře. A tu se rutinérovi Shadyacovi nedaří navodit ani co by se za nehet vešlo... Tudíž ani celkem solidní námět, obstojní herci a slušná hudba nedokáží výsledek zachránit. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Main Titles [4:12] ,2. Joe and Emily Flashback [3:42] ,3. Donor Body Awakens [4:47] ,4. Meeting Sister Madeline [5:35] ,5. The Plane Ride [2:32] ,6. Emily's Grave [3:14] ,7. Emily's Message Revealed [7:11] ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nepochybujem o tom, že všetci zúčastnení to mysleli dobre, či už o comeback sa snažiaci Kevin Costner, netradične obsadený komediálny režisér Shadyac, záhady milujúci scenárista a slušné herecké obsadenie podporných úloh (Kathy Batesová a Linda Huntová), ale tento film sa napokon stratil v hlbokom lese a o to, čo z neho nakoniec vyšlo, nie je bohviečo. Ale na nedeľný večer prečo nie, nemám prečo VÁŽKU urážať, posmievať sa jej, ale kvalitný film vyzerá inak. Lepší (pod)priemer za príjemných 40%. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, čekal jsem, že to bude horší! Nakonec se jedná o průměrný thriller, kterému až na několik okamžiků, chybí atmosféra, na které tento druh filmů stojí a padá! Na křídlech vážky má v sobě obrovský potenciál, ale to by se scénář musel dostat do rukou lepšího režiséra než je Tom Shadyac, který je u mě maximálně průměrným režisérem jako tenhle film. Kevin Costner nehraje špatně, ale tady s tím prostě nic udělat nemohl. Klasický snímek na jedno zkouknutí........ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Trailer vypadal hodně dobře, ale bohužel v něm byly ty nejlepší scény z filmu a když se to prodlouží o nějakou hodinu a půl, tak to až zas tak dobrý neni a všechna ta dobrá atmosféra se rozmělní a přestává to být zajímavý a moc to nezachraňuje ani Kevin Costner, kterej si ale svuj standart odved. Několik scén tam sice je opravdu výbornejch, ale celej film dokonale zazdí stupidní konec, kterej je hodně divnej a pointa celýho příběhu neni špatná, ale podle mě to chtělo něco šokujícího a daleko víc tajuplnýho, takhle to je jenom za 3* ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale sledovat Na křídlech vážky je totéž, jako jíst neokořeněný guláš. Tomu filmu zoufale schází atmosféra, chybí mu rafinovanost, něco, co se v divákovi uhnízdí a už ho nepustí. Přitom není vyloženě špatný, má slušně napsané dialogy a po herecké stránce jsem s filmovými hrdiny neměl žádný problém. Na tři hvězdičky to ale nevytáhnu, k tomu bych potřeboval silnější dojmy. Film kolem mě prolétl skutečně jak na křídlech vážky... Celkový dojem : 40 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem nic nečekal a nakonec mě vcelku mile překvapil. Po většinu své délky si totiž držel docela napínavou, mysteriózní atmosféru, místy dokonce mrazivou a s pár slušnými lekačkami. Od uvěznění v potápějícím se autobusu to už ale byla taková naivní a ještě k tomu trapná pohádka, symbolicky ukončená neméně hloupým záběrem na hrátky v listí. Viděl bych to na lepší průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kevin je na vážkách. Hrabe mu a nebo dostává od manželky zprávy z onoho světa..? Zbytečně podceňovaný film s vtahující atmosférou (vinen John Debney), pár příjemně mysteriózními scénami, po kterých by byl na vážkách i Jonathan Frakes z Věřte, nevěřte a dojemným venezuelským závěrem, co připomene Jurský park se svým: „Life finds a way.“ Nezbývá než dodat, že Dragonfly patří přesně mezi ty druhy filmů, u jejichž hodnocení hraje roli momentální rozpoložení pozorovatele.. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Takový... no nevím, prostě celkem průměrný film. Scénáristicky se jedná o zajímavé téma, ze kterého by se dalo vytáhnout skutečně hodně, Costner taky nehraje špatně, tak kde je chyba? Možná u režie, protože snímek jede jenom na půl plynu a ke konci ve vás zanechá dojem, že kdybyste ho náhodou neviděli, vlastně byste o tolik nepřišli. A to nejen kvůli konci, který tak trochu shazuje vše, co se dělo předtím. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ten film opravdu nepřináší nic mimořádného. Žádný druhý "Šestý smysl" se nekoná. Ale na druhou stranu je zde téma zpracováno solidním způsobem, film drží úroveň napětí a tajemna od začátku do konce a Costner také nepůsobí nejhůř. Tak nízké obecné hodnocení mě opravdu překvapilo. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nad očekávání povedené drama, trochu šmrncnuté fantasy a tajemnem. Neotřelý příběh a několik povedených scén (v autobusu potopeném ve vodě). Závěr je originální a ani ne moc přehnaně kýčovitý. Kevin Costner, i když postarší a s nadváhou pár kil, není špatný. 70%. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner se vydává zjistit tragický osud své manželky. Proč si neodpustili scénáristi některé nereálné chvíle a nevdechli kloudnou atmosféru do filmu. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Na křídlech vážky" .. příběh, který v mém životě mnohé ovlivnil a stále ovlivňuje. Představuje pro mě jistou symboliku a jsem s ním spjatá. ... A, že není v červených barvách..? Co to znamená. ()

Reklama

Reklama