Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner je lékař, stejně jako byla jeho nedávno tragicky zahynuvší manželka. Ta navzdory svému těhotenství odjela plnit misi Červeného kříže do divokých pralesů ve Venezuele a stala se jednou z obětí nehody autobusu vysoko v horách. Její tělo nebylo nikdy nalezeno, protože autobus se zřítil do hlubokého koryta divoké řeky. Hrdina se stále nedokáže se smrtí milované ženy vyrovnat, vyhýbá se přátelům, bolestné vzpomínky se snaží přehlušit posedlostí prací. Náhle však začne kolem sebe vnímat podivné věci. Dostane balíček, který si jeho žena před odjezdem objednala, v domě, který společně sdíleli, lékaře začínají pronásledovat zvláštní představy a vidiny, které ho zavedou za někdejšími manželčinými pacienty. A on je stále pevněji přesvědčen, že mu chce mrtvá žena cosi naléhavě sdělit prostřednictvím lidí, kteří prožili klinickou smrt. Kolegové už začínají pochybovat o jeho duševním zdraví, když vyjdou najevo šokující skutečnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu, proč tak nízká hodnocení. Nejde sice o nějak úžasný příběh, ale vzhledem k oblibě podobných námětů v posledních letech se dalo dříve či později čekat, že originalita časem vymizí. Nicméně mám dojem, že tento film si přesto dokázal podržet velice solidní úroveň, Costner hraje poměrně slušně, příběh má místy příjemné napětí a mě osobně dokázal zaujmout. Rovněž hudba stojí za zmínku, ale to už vpodstatě jen opakuji to, co tady napsal Tosim. Prostě to vidím za 4 hvězdičky. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Kevina Costnera (a deti s rakovinou) máta duch jeho mŕtvej ženy a mne to bolo úplne šumafuk. Dosť dlho mi trvalo vôbec prísť na to, k čomu má to jeho zronené potĺkanie sa po plátne smerovať. Okrem toho sa tu ale nič iné zaujímavé nedeje a aj finále ma nechalo úplne chladným. Asi v tom hrá rolu aj moja skepsa k posmrtnému životu, ktorý sa tu rieši úplne s vážnou tvárou. 4/10 ()

Reklama

Lencha 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co je na tomhle snímku sci-fi, mysteriozní jo, ale sci-fi? No nic...je to příběh o velké lásce, bolesti a hledání. Nevím, proč má tenhle film tak špatný hodnocení. Já ho mám ráda, stejně jako Kevina (ať si kdo chce co chce říká). Já osobně z Kevina cejtím to zoufalství ze ztráty milované ženy. A protože vím, jak film skončí, tak i chápu, že se nechal hnát znameníma (od své ženy) do míst, kde tragicky zahynula (i když on věděl prd, proč se tam žene). A i když je ten konec takovej jakej je (celý rozuzlení filmu je v pár vteřinách), tak já jsem byla dojatá a spokojená:-))) ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Velmi smutnej Kevin se nám produmává a propátrává v týhle zapeklitý a tajuplný situaci, která se chvílemi zdá být bez východiska, díky správný volbě až ke svýmu venezuelskýmu vodnímu a zelenýmu světu, kde chyběl už jen vzkaz v láhvi a závěrečnej tanec s domorodci. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Tom Shadyac byl zatím znám jen jako partner Jima Carreyho v jeho bláznivinách. Měl by však zřejmě v stejném postavení i zůstat, protože jeho vybočení ze stereotypu nedopadlo moc slavně. Příběh má jeden nosný pilíř a ten vytrhává Shadyacovi trn z paty až do konce. Jenže schází pořádné stotožnění, chvíle odreagování, únosná míra logických děr atd. Vlastně toho chybí docela dost... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Film je věnován Katherine Ann Courtiss, manželce Alana B. Courtisse, který se na filmu podílel jako asistent producenta. Katherine zemřela 18. května 2001 ve věku 44 let. (korndaddy)
  • V čase 49:17 přijíždí Joe (Kevin Costner) ke škole, aby si promluvil se sestrou Madeline (Linda Hunt), a zaparkuje auto tak, že trčí zadkem do silnice. Když se vrací v doprovodu policie, je už auto úhledně zaparkováno rovnoběžně s chodníkem. (Tonula)
  • Poté, co je Joe (Kevin Costner) vytažen z autobusu a jeho zachránce říká, že už tam hodinu leží, rozběhne se do vesnice a před domorodci ho zachrání fotografie manželky, kterou vytáhne přeloženou z kalhot. Pokud by fotka byla tak dlouho v mokru, asi by byla slepená a možná by se už nedala bez poškození ani rozevřít. (Tonula)

Reklama

Reklama