Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ray Kinsella (Kevin Costner) žije se svou manželkou a malou dcerkou na vlastní farmě v Iowě. Vede spořádaný rodinný život a pečlivě se věnuje svému hospodářství. To se však změní ve chvíli, kdy k němu začne v kukuřičném lánu promlouvat tajemný hlas. Ray si obsah sdělení vykládá tak, že má na svém poli zbudovat baseballové hřiště. Jeho bláhovému nápadu se nejprve všichni vysmívají, on je však odhodlaný naplnit svůj životní sen. Za podpory své milující manželky se mu podaří přeměnit kukuřičné pole v hřiště, na němž se sny dokážou změnit ve skutečnost. Na jeho hřišti se zjeví slavní hráči baseballové historie včetně legendárního „Bosého“ Joea Jacksona (Ray Liotta), který už je ale dávno po smrti. Tajemný hlas s dokončením hřiště ovšem neutichá a promlouvá k Rayovi znovu. Tentokrát ho donutí vyhledat slavného amerického spisovatele Terrence Manna (James Earl Jones), který mu nakonec pomůže porozumět významu poselství a odhalit účel jeho hřiště. Poetický snímek se v roce svého uvedení setkal s vřelou diváckou i kritickou odezvou a byl nominován na Oscara ve třech kategoriích včetně té nejprestižnější za nejlepší film. Snímek si dokázal získat srdce řady diváků svou magickou atmosférou, v níž se mísí minulost s přítomností a povzbudivým poselstvím o odvaze jít za svým snem. (Česká televize)

(více)

Recenze (189)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi poetický a čarovný film. Silný príbeh s veľmi pekným koncom a skvelým hereckým obsadením. Film je nostalgický a určite vám pootvorí dvere k spomienke na vaše sny, na vaše detstvo, na to, čo ste chceli urobiť, ale neurobili ste radi by ste to zmenili. Veľmi pekný film, ktorý nebol ďaleko od lepšieho zapojenia divákov a väčšieho vtiahnutia do deja a málo mu chýbalo aj v scenári, ale inak krásny film. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Krásny príbeh, nádherná Hornerova hudba, sympatický herecký predstavitelia. Jedným slovom vydarený film. Len ma trošku prekvapujú tie oscarové nominácie za naj. film a scenár. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Čakal som skôr niečo blbé o blbom americkom športe, ale nakoniec som videl skvelý film, ktorý ma naozaj prekvapil. Prekvapil ma svojou magickou atmosférou, skvelou hudbou, dojemným i vtipným príbehom aj hereckými výkonmi(trochu mi akurát nesadla herečka hrajúca Rayovu manželku, ale Costner hral super). Už úvodný Rayov monológ bol výborný, po Rayovom prvom stretnutí s Shoeless Joe Jacksonom som sa už od filmu nemohol odpútať až po krásny záver. Paráda. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Hřiště snů, místo, kde se plní na první pohled sebe více nesplnitelné sny, pohádka pro (ne)dětského diváka. Dílo vpravdě vřele jako náruč blízkých, mám-li býti poetickým, nutné si ovšem říct, že místy až sentimentální a kýčovité, navíc nejsem s to překlenout to, že se zázraky dějí okolo prostředí, které mně, středoevropanovi, řekne jen máloco, okolo Costnerovy lásky k hře typicky americké - baseballu. Až pociťuji určitou uzavřenost vůči neamerickému publiku, a to i přes skutečnost, že film vážně není o baseballu, jako třeba Moneyball či První liga (to jen pro pořádek, kdyby jste hledali něco kvalitního, co o baseballu skutečně referuje). Zde, v Field of Dreams, hraje baseball roli toho, co postavy, jež prochází tajuplným příběhem, sdílí, místo něho bychom klidně mohli dosadit fotbal, hokej, ale i klidně něco mimo sport, třeba zahradničení... :-) 60% ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal příliš, doufal jsem v podobně kouzelný film jako je Legenda o slavném návratu, ale Hřiště snů mě tak neokouzlilo. Možná proto, že golf je mi mnohokrát bližší jak baseball, možná proto, že se Hřiště snů až moc vnucuje a snaží se vybudovat magickou atmosféru, ale úspěšně jen tak napůl. 60% ()

numi 

všechny recenze uživatele

Silný příběh stojící na pohádkovém scénáři, kterému je třeba především uvěřit. Pak vás dokáže vtáhnout dovnitř, kde mrknete na nadhazovače, ukradnete pár met a odpálíte pár homerunů. A přitom to vlastně ani není o baseballu... Tři a půl. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Konec je nedotažený, jakkoli to tvůrci mysleli dobře. Mě to ale nevadí, jakkoli hluboce tu nedotaženost vnímám. Film má krásnou a uvolněnou atmosféru a proto musí potěšit. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

field of dreams je taka krasna rozpravka a patri k tej istej sorte "feel good movies" ako je shawshank, green mile a dalsie po ktorych konci mate na dusi taky krasny hrejivy pocit, citite sa stastnejsie a jednoducho mate naladu konat dobro. skvely filmovy zazitok ktory si najlepsie vychutnate ak budete o nom pred sledovanim vediet co najmenej. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Nedelne posedenicko s celou rodinou celkom lubim,ale toto sa mi zda za faux pas,aj ked vazne nechcem nic zhadzovat, ale u mna sa to dejovo stratilo...vo velkom PRIEMERE. Nazdar ()

Wiliem odpad!

všechny recenze uživatele

A to mělo být jako co, tento naprosto šílený kýč, kde rozum dávno zmizel v nenávratnu s nezajímavým nudným dějem sem teda měl fakt problém vůbec dokoukat. Kam se hrabe Frank Capra, se svými výstřednostmi, toto je úplně jiná liga. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní sentimentem přeplněná záležitost. Ale docela mi to sedlo. Jen si řikám, že nejsnovější je ta manželka, když má pochopení pro všechny ty "nesmysly" :-D ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Celej film je taková sci-fi pohádka o tom, jak místo kruhů v kukuřičným poli vznikne baseballový hřiště, na kterým hrajou duchové starých legend baseballu. Baseball mi nevadí, ale vím o něm píču, a tak mi jména jako Shoeless Joe a Buck Weaver vůbec nic neříkaly. Ale stejně to celou dobu to bylo takový sentimentální a melancholický, že se na mě ta pohodová atmosféra přenesla a vlastně mě to bavilo, i když to byla spíš taková pitomost. A starej Burt Lancaster byl mega. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se hned a bez mučení, že Kevin Costner mě téměř vždy dostane. Je to jeden z mála herců, kterým věřím každou postavu, kterou hraje. Téměř pokaždé zcela změknu a v případě potřeby i lehce zaslzím, ale vůbec se za to nestydím. Ani tady jsem nebyl proto zklamán. Tyhle příběhy o životě, jeho tajemstvích, o snech a v neposlední řadě také takhle krásných manželských párech, které spolu pevně drží v dobrém i zlém, mám zkrátka moc rád. Takže u mě plná palba *****. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Trochu sentimentální kousek, přesto jde o příjemnou podívanou s Kevinem Costnerem (a Rayem Liottou v jeho pro mě první opravdu sympatické roli,). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cevin Kostner a jeho americka poeticka nadhera. Reziser Phil Alden Robynson mi hovori leda tak hovno, ale ako odlahcenie od drsnej reality vsedneho dna sa film da dobre zniest. Okrem samotneho Kostnera /Tanec s Vlky/ tu hra este aj Burt Lancaster /Vlak 1964, Run Silent Run Deep s Clarkom Gableom, letiste 1970/ a Ray Liotta. Prilis americke vo vysledku, ale stale nadpriemerny snimok : 70 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o existenci Hřiště snů jsem sice věděl, ale nikdy sem neměl potřebu si zjišťovat o čem ten film je ani se na něj podívat. Teď na něj došlo a nemohl mě víc překvapit. Místo tuctového sportovního dramatu jsem dostal melancholické drama s osobitou poetikou a extrémní náloží nostalgie. Je to velmi zvláštní kombinace, která rozhodně nemusí sednout každému a je třeba jí jít trochu naproti (postavy se přeci jen chovají celkem divně), ale když to sedne a zapadne do sebe přijde odměna v podobě trochu kýčovité pohádky, která je ale docela nakažlivá a má svoje nesporné kouzlo...80% ()

Související novinky

Hřiště snů se dočká televizní adaptace

Hřiště snů se dočká televizní adaptace

16.08.2021

Streamovací služba Peacock ve spolupráci s Universal Television plánuje uvést moderní televizní verzi klasického fantasy dramatu Hřiště snů. Příběh farmáře, který se pod vlivem zvláštních úkazů… (více)

Reklama

Reklama