Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ray Kinsella (Kevin Costner) žije se svou manželkou a malou dcerkou na vlastní farmě v Iowě. Vede spořádaný rodinný život a pečlivě se věnuje svému hospodářství. To se však změní ve chvíli, kdy k němu začne v kukuřičném lánu promlouvat tajemný hlas. Ray si obsah sdělení vykládá tak, že má na svém poli zbudovat baseballové hřiště. Jeho bláhovému nápadu se nejprve všichni vysmívají, on je však odhodlaný naplnit svůj životní sen. Za podpory své milující manželky se mu podaří přeměnit kukuřičné pole v hřiště, na němž se sny dokážou změnit ve skutečnost. Na jeho hřišti se zjeví slavní hráči baseballové historie včetně legendárního „Bosého“ Joea Jacksona (Ray Liotta), který už je ale dávno po smrti. Tajemný hlas s dokončením hřiště ovšem neutichá a promlouvá k Rayovi znovu. Tentokrát ho donutí vyhledat slavného amerického spisovatele Terrence Manna (James Earl Jones), který mu nakonec pomůže porozumět významu poselství a odhalit účel jeho hřiště. Poetický snímek se v roce svého uvedení setkal s vřelou diváckou i kritickou odezvou a byl nominován na Oscara ve třech kategoriích včetně té nejprestižnější za nejlepší film. Snímek si dokázal získat srdce řady diváků svou magickou atmosférou, v níž se mísí minulost s přítomností a povzbudivým poselstvím o odvaze jít za svým snem. (Česká televize)

(více)

Recenze (189)

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Už hned na začiatku filmu, keď Kevinovi tajomný hlas radí aby niečo postavil som si vduchu hovoril : "Toto zaváňa". Nanešťastie som mal pravdu. Celý snímok je pomalý a strašne rozťahaný. Keď sa ktomu pridá dejová línia, ktorá ma vôbec, ale vobec nezaujala , tak to nemôže skončiť inak, ako veľkou nudou. Už po 20tich minútach som staril záujem o dianie na obrazovke a dopozeral som to len preto, že sa mi nechcelo vstávať z gauča. Zhovievavé 3*. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Pokud nejste na konci filmu při sledování množství lidí, přicházejících někam, dojati, ale honí se vám hlavou, jak se tam všichni vejdou, případně, že pro ně není vybudována žádná infrastruktura, pak máte problém. Konec SPOILERu. Není to zlý film. Odpočinkový. Na můj vkus trochu "fantasticky" překombinovaný. S hezkým poselstvím, že člověk má věřit svým snům. Ale přesto jsem čekal o trochu víc. 70% - pokud jste milovníky baseballu (a Kevina Costnera - který je v tomto filmu vlastně docela dobrý), přihoďte si nějaké to procento navíc. ■ Z herců se mi nejvíc líbil James Earl Jones. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Doslova kouzelný film o průměrném chlapíkovi, který se rozhodl jít ve svém životě po směru znamení a ze svého kukuřičného pole udělal baseballové hřiště. Výborný scénář, skvělá režie, Costner sympatičtější než kdy předtím a báječná, optimistická atmosféra, která nadchne každého, kdo rád sní nebo si jen chce odpočinout u příjemného filmu. Nepochopitelně opomíjený film. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Námět, děj, poetika a herci to je to co tomuhle snímku dává tři hvězdičky, dala bych i víc jenže to by celý film nesměl být prošpikován nudnými americkými nacionalistickými kecy, které jen občas střídají kecy o Američanech a jejich vztahu k baseballu, kdyby povídali jen o tom baseballu bylo by to na celé čáře lepší. A závěrečné doslova eposní usmíření otce a syna, je to co by filmu taky neuškodilo, kdyby tam scéna chyběla. 55% Protože prokousat se americkými rádoby řečmi je pro otrlé povahy. ()

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Před chvilkou jsem dokoukal tenhle..a co vlastně napsat? Film? To by byla degradace.. Z počátku jsem si říkal,že to bude asi trošku ptákovina, ale nechal jsem plynout děj, stejně jako jsem neuzavíral svoje hodnocení. A byl jsem odměněn. Moc pěkné dílo, o snech, touze, ale i o překážkách. A to, že nejsou některé otázky zodpovězeny? Alespoň každý z nás může nechat pracovat fantazii. Skvělé na chvíle jako je nedělní odpoledne, jste sami doma a kolem jen ticho. Dobře působil i český dabing ()

Galerie (60)

Zajímavosti (27)

Související novinky

Hřiště snů se dočká televizní adaptace

Hřiště snů se dočká televizní adaptace

16.08.2021

Streamovací služba Peacock ve spolupráci s Universal Television plánuje uvést moderní televizní verzi klasického fantasy dramatu Hřiště snů. Příběh farmáře, který se pod vlivem zvláštních úkazů… (více)

Reklama

Reklama